Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Хто здивував в УПЛ восени Выбор редакции

2018-11-19 19:50 Зима близько, а тому можна підвести попередні підсумки першої частини сезону. Прорив Шведа, стабільність "Олександрії", бразильський ... Хто здивував в УПЛ восени

Зима близько, а тому можна підвести попередні підсумки першої частини сезону. Прорив Шведа, стабільність "Олександрії", бразильський "Львів" та не тільки.

Мар’ян Швед

Вихованець «Карпат» за свій молодий вік встиг багато чого пережити - від зірочки левів до невдалого вояжу в «Севілью», але невдалого лише в ігровому плані. Минулий сезон він більше набирав форму після травм, а вже восени став справжньою окрасою не лише «Карпат», але й УПЛ загалом. Впевненість у власних силах дозволяє йому іноді самотужки витягувати матчі, він не боїться брати гру на себе. Швидкість, різкість, техніка – саме цими чеснотами бере Мар’ян Швед. Гра в клубі та молодіжній збірній привернула увагу Андрія Шевченка, тож завтра чекаю його дебюту в збірній.

Жуніор Мораес

Немолодий бразилець, який в останньому сезоні почав здавати, але все одно, особливо в Лізі Європи показував рівень. Були розмови про Китай, Туреччину та близький Схід, але Жуніор Мораес несподівано перейшов в «Шахтар». Не буду говорити про цей перехід в етичній площині, це особисто проблеми Мораеса. Більшість експертів пророкували йому провал, але саме зараз він кращий бомбардир УПЛ та лідер ліги за системою гол+пас, додам сюди також дубль «Ліону» в Лізі Чемпіонів.

Прогрес динамівської молоді

Війна та відсутність Ліги Чемпіонів змушують Ігоря Суркіса перейти в економ-режим. Навесні в першій команді дебютувало чимало молоді, але по-справжньому стати основним змогли лише Микита Бурда та частково Володимир Шепелєв. В цьому сезоні, незважаючи на провальний вересень є підкріплення для основи. Микола Шапаренко додав думки та мобільності в півзахисті. Також приємно дивує Віталій Миколенко - центрбек, якого Олександр Хацкевич бачить лівим захисником. Працьовитість, хороша швидкість та різкість дозволяє йому витримувати високий темп всю гру. Очікую завтра його дебюту в збірній України в грі проти Туреччини. На черзі ще кілька цікавих хлопців з дубля, а саме Микита Кравченко, Денис Попов, Ахмед Алібеков, Георгій Цитаїшвілі та Євген Смирний, також останнього слова не сказав Назарій Русин. За цим «Динамо» буде цікаво спостерігати.

Олександрійське диво

Після відверто провального минулого сезону, чогось очікувати від «Олександрії» було важко, місце всередині таблиці, не більше. Але іншої думки був Володимир Шаран. Сильно додали в грі Валерій Бондаренко та Євген Банада, не помітив переходу з Другої ліги в УПЛ Дмитро Шастал. Додамо сюди вдалу адаптацію до вимог Володимира Шарана Кирила Ковальця та Максима Задераки, і отримуємо доволі міцну команду. Чогось особливого в грі містян немає, але старання та вишкіл роблять своє. На даний момент це головний претендент на третє місце, і поки що не видно за рахунок чого його випередять «Ворскла» та «Зоря».

Львівські бразильці

Жуліо Сезар, Мартан, Жонатан, Араужо, Панамбі, Сабіно…у «Львові» вирішили по своєму будувати бізнес-модель. Безліч незрозумілих бразильців, які нічим не сильніші за українців. Але серед них виявляється, можна відкопати сильних гравців. Лукас Тейлор, якого орендували в «Палмейрасі» став справжнім мотором команди, а Бруно Дуарте, з якого влітку не сміявся лише ледачий, додав у реалізації, і наразі є одним з кращих бомбардирів УПЛ. Варто також звернути увагу на опорника Жонатана, який додає з кожною грою. Це вкорте підтверджує, що й на бразильських пляжах можна знайти цікавих гравців.

Впевнений хід «Десни»

Після важкого позаминулого сезону, коли лише закулісні ігри не пустили сіверян в УПЛ була думка, що цей момент не дозволить боротись за УПЛ. Але спортивна злість та робота над помилками зробили своє. На новому для себе рівні «Десна» не розгубилась та продовжує рухатись вперед. Рушійною силою сіверян є капітан, серце команди Денис Фаворов, який діє по всій правій бровці, не зациклюючись лише на обороні. В центрі поля справжнім лідером став його молодший брат Артем, що робить різницю в грі, підкріплюючи її голами. Найбільше здивував у сіверян Денис Безбородько, нападник пройшов молодіжні команди «Шахтаря», викликався в молодіжну збірну, грав в «Маріуполі» та «Зорі», але скрізь виглядав «п’ятим колесом». Перехід взимку в «Десну» та робота з Олександром Рябоконем зробили з нього справжнього хижака, що не боїться брати гру на себе. Не маючи особливих чеснот, саме робота над собою зробили з нього пристойного нападника, і саме зараз головне не зупинятись і продовжувати працювати. Така «Десна» заслуговує на топ-6.

Владислав Кулач

Дубль «Шахтаря», «Іллічівець», «Металург», «Сталь», «Зоря», «Ескішехірспор» - в недовгій кар’єрі Влада є що згадати, але після роботи в Маріуполі з Миколою Павловим почалась «чорна смуга». Чергова оренда, тепер вже до «Ворскли» чогось особливого не передбачувала, але тільки не для Влада. За неповних півроку Владислав Кулач став лідером полтавчан, вийшовши з ними в Лігу Європи та доріс до збірної України, дебют в якій не за горами. Найкращий період в кар’єрі (зовсім випадково?) став заслугою того ж Миколи Павлова, точніше його вірного соратника Івана Балана, який зараз працює в штабі Василя Сачка. Важко прогнозувати майбутнє Кулача, але оптимальним для розвитку був би переїзд взимку в Європу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.11.2018, 19:50
19.11.2018, 19:50
312525 6 SergiyS, honschar, Skyf, Velik, jalman, auto-rt
auto-andrj-gomlko
Статус:
Читатель (5 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 7

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть