Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ще раз про А.Павелка, та іншого "позаштатного" функціонера ФФУ

2019-01-27 14:40 Вже три дні в неті "гуляє" інфа, в якій, зокрема, віце-президент ФФУ Назар Холодницький висловлюється про ...

Вже три дні в неті "гуляє" інфа, в якій, зокрема, віце-президент ФФУ Назар Холодницький висловлюється про президента організації, а заодно і голову бюджетного комітету Верховної Ради, народного депутата А.Павелка.

Слід зазначити, що на початку тижня діяльність Павелка на "футбольній" посаді характеризував Генеральний прокурор України Юрій Луценкотут – також).

Тепер – черга заступнику Юрія Віталійовича (нагадаю: Н.Холодницький – одночасно є керівником спецантикорпрокуратури; яка, і тільки вона, контролює розслідування Національного антикорупційного бюро стосовно українських можновладців так званої "категорії А". Тому, поряд з директором НАБУ Артемом Ситником, є заступниками в ГПУ "за посадою"; і на 99% незалежними від Генпрокурора).

Отже, що сказав Назар Іванович:

По-перше, не заперечив, що голова Федерації футболу України Андрій Павелко – його друг.

По-друге, зазначив: «З ним мене об’єднує спорт. Активісти вважають, що я повинен піти з Федерації футболу, бо він – суб’єкт розслідування САП. Я прийшов у ФФУ до того, як це провадження виникло. На моє переконання, ФФУ за часів Павелка зробила великий крок вперед у боротьбі з корупцією у футболі та взагалі у розвитку українського спорту. Мені сподобалось, що ФФУ поміняла аудиторів: залучила "Ernst&Young". Я не думаю, що вони гратимуть під дудку Павелка чи ФФУ, щоб написати хороший звіт. Я не лізу в жодні фінансові питання виконкому, під час голосування завжди утримуюсь.

Якщо говорити про провадження проти Павелка, я розумію, звідки ноги ростуть, кому Павелко "заважає" (ймовірно, Холодницький натякає на Григорія Суркіса, – "Главком"). Коли НАБУ зареєструвало три провадження проти Павелка, я звернувся до генпрокурора – через потенційний конфлікт інтересів. Після цього мене не було включено до групи прокурорів, які працюють із цими провадженнями. Ба більше, я зобов’язав процесуальних прокурорів не інформувати мене про перебіг слідства у цій справі до ухвалення кінцевого рішення».

Тут "Главком" роз’яснює: «Проти президента ФФУ Андрія Павелка відкриті три кримінальні справи. Так, у НАБУ відкрито провадження за статтями КК України: "Зловживання владою або службовим становищем", "Декларування недостовірної інформації" та "Незаконне збагачення". У поліції – за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"».

А подальшей перебіг інтерв’ю з Н.Холодницьким характеризує його самого як особу, що дуже неперебірлива у знайомствах: виявляється, серед його кумів – активіст-"євробляхер", що, заодно, звинувачується у сутенерстві та корупціонерка з Фастівської міськпрокуратури:

«Півроку тому Львовом ширилась інформація, що мого кума затримали за сутенерство. Справа пішла до суду, наскільки я знаю. Я нікому не телефонував. Він посидів у СІЗО, зараз, наскільки мені відомо, під домашнім арештом. Він – активіст "АвтоЄвроСили". Я його попереджав, що слід бути обережним, коли ти займаєшся громадською діяльністю і можуть бути провокації з метою дискредитувати як тебе, так і рух, який ти очолюєш. Я не виключаю, що це провадження – відповідь на блокування активістами митниці», – визнає заступник Генпрокурора України.

Зазначимо, що цим кумом Холодницького є голова Львівського осередку ГО "АвтоЕвроСили" Олег Наконечний. А кумою – Ганна Кулинич, заступниця голови прокуратури міста Фастова в Київській області, яка 25 січня ц.р. співробітниками СБУ та Генеральної прокуратури була затримана та арештована за отримання хабара.

І залишається сподіватися, що і Назаром Івановичем, і його другом Андрієм Івановичем, окрім НАБУ, "займається" СБУ під особистим процесуальним керівництвом Генерального прокурора, або ж його першим заступником Євгеном Єніним…

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.01.2019, 14:40
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37607 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть