Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбол - у... "Холодному Ярі"!

2019-02-25 07:51 Футбол – це ж цікаво! А читати про футбол на динамівському футбольному сайті – це ще ...

Футбол – це ж цікаво! А читати про футбол на динамівському футбольному сайті – це ще цікавіше! Бо тут і одкровення футбольних знаменитостей, і недвозначні оцінки найкрутіших спортивних журналюг, і пристрасні, гарячі коментарі наших небайдужих бовільників. І взагалі – маючи такий чудовий футбольний сайт, на паперових спортивних виданнях можна і… економити.

Ну, хіба що копчений оселедчик у газетку треба буде загорнути! Тільки тоді…

Не сприйміть прочитане надто буквально… Ну, певна річ – жартую.

Завершиш ознайомлення з матеріалами сайту, а футбольна тема не відпускає. І ось як намагання (можливо, і марне!) осягнути сутність улюбленої народом гри і відчути всю гостроту проблем українського футболу, з’являється щось ніби римоване… чи щось і зовсім не римоване. Звісно ж, на відповідну тематику. У автора цих рядків це виявляє себе у віршованих іронічних мініатюрах чи, скажімо, у афоризмах. І подібні творіння – уявіть собі! – ще й друкують.

Ось переді мною лежить свіженьке літературне видання. І там… публікація афоризмів під різними рубриками. І серед афоризмів під рубрикою «Думки з приводу кави», і афоризмів, що іменуються інакше – «Книгізми», є і афоризми з недвозначною назвою – «Футболізми». І саме з ними ви можете ознайомитись тут і тепер. З невеликими коментарями.

Футболізми

І даремно і форварди, і коментатор – так радіють забитому голу! Вони просто не враховують тієї очевидної обставини, що гол, забитий у Бердичеві, можуть у Львові і... не зарахувати!

Ох, і нелегка доля у воротаря! Бо така морока з... оцим клятим м’ячем. Бо тобі його – б’ють... А ти – лови! Тобі – б’ють, а ти – лови.

Варто додати, що пристрасне дербі – особливо ефектне на фоні... дуже недалеких за часом «договірняків»!

Ну, не скільки тої гри, скільки... перерви між таймами!

О, помилки є і в математиці... А ви хочете, щоб у футболі – їх не було!

Хтось може запитати – а де ж це надруковано... У «Холодному Ярі»! Холодний Яр – місцевість на Чигиринщині, де відбувалося немало важливих подій, пов’язаних з нашою історією. А «Холодний Яр» – часопис, що видається Черкаською обласною письменницькою організацією. Приведені тут афоризми і надруковані у одному з номерів цього видання (№1, 2018 рік). І оскільки написані з легкою іронією, з посмішкою, то і приведені у розділі «Гумор. Сатира».

Хоча між нами кажучи: футбол – справа дуже серйозна... Але ж не всім гумористам – у президенти! Треба ж комусь знаходити собі і інше заняття. Отож ще кілька афоризмів зі згаданої вище публікації.

Так, у грі не було особливої гостроти... Але й надмірної тупизни – теж не спостерігалося!

Та у нас же просто чудові тренери – працюють енергійно, натхненно, наполегливо... аж поки не виженуть!

Ну, абсолютно нормальна ситуація – ще багато що не виграно, але ж не так багато і програно!

Команда може дуже красиво грати, але все-таки програти. Команда може грати не дуже видовищно, однак усе ж… виграти. Але тренерів знімають з роботи – після поразок… А не після перемог!

Бува, що і безсумнівні перемоги здобувають за рахунок... сумнівного пенальті!

А тепер трохи арифметики. Видання, про яке йшла мова, має тираж 500 екземплярів. А на футбольному сайті цю ж публікацію… ну, коли викличе інтерес… коли сподобається… може прочитати значно більше народу.

І ще. Екземпляр вищезгаданого видання потрапив до моїх рук – 19 лютого… На письменницьких зборах спілчан-черкащан. А я потім подивився, а коли ж я надсилав електронний варіант рукопису до редакції – 18 лютого. Ще минулого року. А написано усе це – ще раніше. І з якого приводу створений той чи інший афоризм – згадати важко. А шлях від автора чогось написанного до тих, хто усе це (можливо!) читатиме, завжди був і нелегким, і тернистим.

А коли скористатися можливостями, які надає сайт, то написане сьогодні можуть завтра і прочитати. Ось вам і динаміка… динамівського сайту! І ще трохи футбольних афоризмів на завершення.

І арифметика буває дуже непростою – команда віддає... нібито ініціативу... але одержує простір для разючих контратак! І навпаки – команда одержує можливість постійно (але безрезультатно!) атакувати, але при цьому стає усе ж... вразливішою для суперника!

Шляхи до перемоги можуть бути – різними… І тільки гра може вирішити, який саме з можливих шляхів – шлях до перемоги!

Ну, хто з таким не погодиться – та якби не коментатори, то і футболісти не знали б, як грати, і тренери б не уявляли, як керувати командами!

Та можна і на чужому полі нав’язати – власну гру... Бо яке б поле не було – а гра є грою!

Ну, що ви усе – Мессі... Мессі... Та у нас у фінансовій сфері такі викидають фінти, що на зеленому полі... ніякому Мессі не під силу!

То що – і досі коментує футбол?! Та з таким умінням коментувати можна було б і з політичним коментарем – добре управитись!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.02.2019, 07:51
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Англии Челси Эвертон 6 : 0 Закончился
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть