Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чергова атака ворога на українську незалежність

2019-05-18 16:41 З обранням шостого Президента України з боку сусіда-агресора і окупанта посилився тиск на нашу державу, на ...

З обранням шостого Президента України з боку сусіда-агресора і окупанта посилився тиск на нашу державу, на наші державні органи та представництва з метою досягти нашої капітуляції. І для цих атак були надані відповідні підстави. Згадаймо, для прикладу, відверті нісенітниці «надо просто перестать стрелять», «надо ввести миротворцев на линию разграничения» стосовно "рекомендованих" способів припинення російсько-української війни.

І як олігарх Ігор Коломойський в нещодавньому інтерв’ю Bihus.info на запитання, «что происходит в Донбассе» відповідав: «Гражданская война, гражданский конфликт…» — «Кто с кем воюет?» — «Украинцы с украинцами». Згадаймо застереження нової команди проти запровадження на законодавчому рівні української мови, проти НАТО, проти ЄС, проти декомунізації.

І от на фоні таких "заяв" вчора, 17 травня, як повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, представництво РФ при ООН звернулося до голови Ради Безпеки організації з вимогою скликати засідання Радбезу через ухвалення Верховною Радою України закону про українську мову.

«Черговий акт абсурду. Сьогодні стало відомо, що делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН із проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Засідання може відбутися наступного понеділка», – дослівно написав Ніколенко. Пан Олег в своєму дописі одночасно наполягає, що функціонування української мови в Україні ніяк не загрожує міжнародному миру і безпеці, підтримання яких є завданням Радбезу ООН. «Цей закон – наше внутрішнє питання, яке в Кремлі намагаються політизувати. На жаль, ми спостерігаємо за невпинними спробами Росії маргіналізувати ключовий безпековий майданчик світу. Перетворити його на таке собі вечірнє шоу в стилі першого російського каналу пропаганди», – підкреслив Ніколенко. Він додав, що дату і час проведення засідання має схвалити голова Радбезу ООН. У травні цей пост обіймає представник Індонезії.

Як відомо, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної. "За" проголосувало 278 депутатів Верховної Ради. А тим часом новообраний президент України Володимир Зеленський заявляв, що цей закон, на його думку, ухвалено "без широкого обговорення із громадськістю". «Після мого вступу на посаду президента буде зроблено ретельний аналіз цього закону, щоб переконатися, що в ньому дотримано всі конституційні права й інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу буду реагувати відповідно до конституційних повноважень президента України та в інтересах громадян», – так цитувала В.Зеленського його прес-служба одразу після ухвалення Закону. І навіть не поцікавилась архівами, що громадське обговорення Закону тривало ще з моменту, коли в.о. Президента України Олександр Турчинов ще в березні 2014-го ветував скасування так званого "Закону Ківалова/Колісниченка" «Про засади державної мовної політики».

15 травня Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" підписав Президент України Петро Порошенко; і він через два місяці після публікації розпочне діяти. Закон визначає, що українська – єдина державна мова в Україні. Цей статус передбачає обов'язкове використання української мови по всій країні в органах державної влади і місцевого самоврядування, а також у публічних сферах суспільного життя. Дія закону не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійних обрядів.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.05.2019, 16:41
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37682 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Лига конференций Фиорентина Виктория 0 : 0   18 апреля 19:45
Лига Европы Рома Милан - : - 18 апреля 22:00
Аталанта Ливерпуль - : - 18 апреля 22:00
Вест Хэм Байер - : - 18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть