Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Україна - як... підручник демократії!

2019-07-23 00:31 Отож щодо вивчення того чи іншого предмета. Згадуються ще семидесяті роки... ну, звісно ж, минулого сторіччя. ...

Отож щодо вивчення того чи іншого предмета. Згадуються ще семидесяті роки... ну, звісно ж, минулого сторіччя. Ми, тогочасні студенти, вивчали марсизм-ленінізм. Ну, а нас у процесі цього вивчення – відповідно... ідеологічно підковували!

Як відбувалося оце... «підковування»?! Досвідчений лектор уміло читав один з, так би мовити, ідеологічних курсів.

Ну, наприклад, історію партії... Комуністичної, певна річ. А не однієї з нині сущих.

Потім проходили практичні заняття, де розглядалися найважливіші теми. Готуючись до цих занять, студенти конспектували твори класиків марксизму-ленінізму. На заняттях розглядалося більш конкретно те, що вже було озвучено на лекціях. І тут уже брали слово студенти, висвітлюючи ті чи інші аспекти зачеплених питань.

І у моїй тогочасній студентській свідомості навіть не виникало сумнівів – тут частину з доробку класиків законспектувати не встигаєш, а коли ж вони... оці класики... понаписувати встигали усі свої томи?! Ну, одному з класиків... Леоніду Брежнєву... мемуари писали, як з’ясувалося, кореспонденти газети «Комсомольська правда». І загалом непогано написали. За що і по ордену одержали. Грошей, правда, їм за труди праведні не дали. Але ж орден – це теж непогано! Бо і в незалежній Україні, коли ордени вручають, про журналюг не дуже згадують. Ну, хіба що – як у депутати виб’ються!

Отож інколи і питання виникає – а іншим класикам... ну, Володьці Леніну і Карлу з Фрідріхом... хто ж їм їхні томища строчив?! Ну, питання делікатне. Хтось, може, і знає, та не скаже. Або якщо і скаже, то... після шостої чарки. А тоді далеко не кожен зможе почуту інформацію відповідно сприйняти.

Але повернемося до початої теми. Нині українські громадяни... як старанні студенти... вивчають таку нібито просту (а по суті і не дуже...) дисципліну – як демократія. Ну, виступів лідерів партій... ще, слава Богу, не конспектують. Бо люди зайняті... Та і наконспектувати можна такого, що і голова спересердя заболить! Але ж усі можливості для вивчення є. І агітки до виборів, і виступи експертів у ЗМІ. І що найцікавіше – виступи самих політиків.

Ні, ми таки не вміємо цінувати – те, що маємо! Ось уявіть собі... фантастика... чи наукова, чи ненаукова... не в тому річ! Ви студент... вивчаєте марксистські науки. І до вашої групи, на практичне заняття саме з оцих наук, приходить... ну, хто б ви думали... Карл Маркс або Фрідріх Енгельс! Хіба б вам не було цікаво?! Бо хто такі і Карл, і Фрідріх – політики... А хіба ми на політиків – живцем! – усе ж не надивились?!

Так надивилися, що декому уже й набридло... Чого, мовляв, дивимося на тих самих дійових осіб?! Давайте – інших. Щоб цікавіше було дивитись.

І ще одна цікава деталь. Вивчає студент марксистські науки. А потім приходить здавати екзамен, а від його результату залежить... одержить студент стипендію а чи ні.

А якщо говорити про таку дисципліну, як демократія, то тут... усе з точністю до навпаки. Тут уже студенти (виборці!) виставляють оцінки викладачам (тобто політикам...). І тут уже виборці вирішують, а чи одержить політик стипендію – тобто... місце у парламенті.

А тепер від загальних міркувань – до суворої конкретики... Тобто... як студенти.оцінили... своїх викладачів! Тобто про вибори до Верховної Ради.

Було у нашому парламенті – п’ять фракцій... І залишилося нібито – п’ять фракцій! Але вивіски у них – суттєво змінилися.

Ну, політики, взагалі кажучи... дядьки моторні! Сьогодні хтось – на лівому фланзі, завтра – на правому... А післязавтра – взагалі... шурує по центру!

Так, щось змінюється... а щось і залишається. Змінюється політичне обличчя парламенту, а залишаються нерозв’язані проблеми. Змінюються люди, що приймають відповідальні рішення. А залишається Україна. І наша любов до неї.

Отож зміни у політиці і до того ж помітні – уже є. А якими будуть зміни у житті?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.07.2019, 00:31
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 1 : 0   19 апреля 22:00
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть