Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Михайличенко??????

2019-08-15 15:32 Друзі я нічого, абсолютно нічого, не маю проти Олексія Михайличенко. Він один з моїх улюбленних футболістів. ... Михайличенко??????

Друзі я нічого, абсолютно нічого, не маю проти Олексія Михайличенко.

Він один з моїх улюбленних футболістів.

Він - Футболіст з великої букви: футболіст СРСР 1988 року, олімпійський чемпіон, віце - чемпіон Європи, чемпіон Італії, багаторазовий чемпіон Шотландії. Але він був тренером нашого любимого клубу, з яким хоч й здобув двічі першість в Україні та з яким так і не зумів стати тренером з великої букви.

Кажуть, що він улюбленець Лобановського. Мабуть. Повіримо, бо він такий же рудий, як ВВЛ... -:)))

Але, давайте згадаємо команду Динамо, що грала під його орудою.

Якраз при ньому ми вперше дали себе обійти Шахтарю в 2002 році.

В сезоні 2002/2003 років Динамо стало чемпіоном України, випередивши на на три бали Шахтар, але програвши по разу тому ж Щахтарю, Металургу з Донецька та Волині. В груповому етапі Ліги чемпіонів ми зайняли третє місце після Ювентуса й Ньюкасла, по разу обігравши Н'юкасл й Фейєнорд.

В сезоні 2003/2004 років Динамо знову при Михайличенко стало чемпіоном України, випередивши Шахтар на 3 бали, але програвши Дніпру, Борисфену й Чорноморцю. А в груповому етапі Ліги Чемпіонів ми вже впевнено зайняли останнє місце після Арсеналу, Локомотива й Інтера (тоді Динамо зуміло по разу виграти дома у Локомотива й Арсенала).

При цьому згадайте, хто грав тоді: Шовковський, Головко, Несмачний, Алієв, Саблич, Пєєв, Хацкевич, Верпаковськіс, Гусєв, Каддурі, Пєєв, Федоров, Гавранчич, Мілевський, Клебер, Рінкон, Шацьких та ще й Валентин Бєлькевич. З такими орлами не стати чемпіонами України ще при тому Шахтарі без Луческу міг лише футбольний аутсайдер.

Та Динамо під орудою Михайличенко потихеньку почало регресувати. Воно продовжало грати так, як привчив грати Лобановський, але світ вже тоді пішов далі. Наприклад, при Михайличенко Динамо грало з останнім заднім захистником ("чистильщиком"), тоді як світ вже грав по чотири захистника лінію, що є більш атакувальною схемою. Для Михайличенко головною вимогою була фізична готовність гравців. А ми, болільники, вже тоді почали говорити, що Динамо з Михайличенко може спідкнутись так, що вставати буде досить важко.

Так воно й сталось. 10 серпня 2004 року Динамо по всім показникам програло дома турецькому Трабзоспору - 1:2. Все, що намагався робити Михайличенко задля хотя би нічиєї не допомагало. Динамо грало авантюрно, навмання й бездумно. Довгі передачі вперед на Верпаковськіса не знаходили адресата і його замінили на Черната, Бєлькевич розбулено шукав партнера для передачі м'яча, але всі вони були прикриті й ніхто не відкривався. Була шаленна, але без ідеї навала, яка не дав результату. Виправляти положення вже довелось Сабо.

Михайличенко не зміг дати Динамо якогось свіжого ковтка повітря. Динамо Михайличенко без Лобановського грало по конспетам Лобановського, але без досягнень Лобановського. Динамо стало тормозити. Всі наші невдачі, всі наші нинішні негаразди народилсь якраз тоді, в дворічне керування Динамо паном Олексієм.

Тому, я проти поверненя його нині назад. Потрібно дивитись в майбутнє, а не в вминуле. Карфаген, як пізніше й його переможець Рим, був зруйнований тільки тому, що не сприйняв нових тенденцій розвитку. Слони Ганнібала не можуть перемогти воїна, який знає і вміє вправитись зі слонами. А грати від захисту, як це робив Михайличенко, маючи блискучих виконавців, по словам Хорхе Вальдано - це те ж саме, що займатись коханням з деревом. Невже ми знову прийдемо до цього, наступаючи на тіж самі граблі, які так здається так ошелешили Суркісів, що ті вже їх і не помічають.

Та й перерва в 15 років (два роки зі збірною пропустимо, бо це не те ж саме, що тренувати клуб) я думаю, що позначиться. Пан Олексій вже біля десяти років займає тепле й спокійне крісло спортивного директора, а футбол тим часом зусиллями в першу чергу Клоппа, Гвардіоли, Почеттіно, тих же Саррі з Моуріньюм, пішов далеко - далеко вперед. Невже Суркіси дивляться назад?

І останнє, якщо все ж призначать коучем пана Олексія, я хоч й не бажав би цього, буду вітати Динамо й чекати тільки перемог, тільки блискучої гри й тільки чемпіонства.

Будемо надіятись.

З повагою,
Скіф.

P.S. Фото газети "Команда" від 12.08.2004 р. (колись й така була, а нині навіть "Спорт - Експрес в Україні" в бумажному варіанті зник) взято зі сторінки Кирила Крижанівського в Фейсбуці. Подивіться на верхню частину газети: "Шахтар" - "Брюгге" - 4:1....

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.08.2019, 15:32
Skyf
Статус:
Эксперт (9887 комментариев)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть