Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Сначала выбил мяч, а потом снес соперника с чистой совестью ...

2019-10-21 16:41 Часто слышу от болельщиков и комментаторов следующее рассуждение на тему "сначала игрок выбил мяч и только ...

Часто слышу от болельщиков и комментаторов следующее рассуждение на тему "сначала игрок выбил мяч и только потом сбил соперника, значит нарушения не было" , если честно данная трактовка немного удивляет, получается к примеру, что если к футболист раньше коснулся мяча то он может соперника вкатать в газон не опасаясь санкции со стороны судьи?

В разрезе недавних "разборок" на тему "игры рукой" и наличия разных версий решил таки почитать , что собственно по теме говорят правила.

http://referee.ffu.org.ua/img/teams/c_236.pdf

Сразу оговорюсь собирал в основном все, что касается нарушений именно при борьбе за мяч между соперниками, разные там замены, игры рукой офсайды оставил за кадром.

Стр. 103 Штрафний та вільний удари, а також 11-метрові удари можуть бути призначені тільки у випадку скоєння порушення, коли м'яч перебуває у грі.

  1. Штрафний удар

Штрафний удар призначається за будь-які з наступних порушень скоєних проти суперника, як вважає арбітр, через недбалість, нерозважливість або із застосуванням надмірної сили:

• напади

• стрибки

• удари або спроби вдарити ногою

• поштовхи

• удари або спроби вдарити (у тому числі удар головою)

• боротьба ногою за м'яч або єдиноборства

• підніжки або спроби зробити підніжку

Порушення, що містить контакт, карається штрафним або 11-метровим ударом.

• Недбалість – гравець діє або веде боротьбу необачно (необережно), поводить себе неуважно та необдумано. Дисциплінарні санкції не застосовуються.

• Нерозважливість – гравець діє без огляду на безпеку або наслідками для суперника, повинен бути попередженим

• Застосування надмірної сили – гравець перевищує необхідне застосування сили та/або піддає (здоров'я) суперника небезпеці, повинен бути вилученим з поля Штрафний удар призначається, якщо гравець скоює будь-яке з наступних порушень:

• скоює порушення у вигляді гри рукою (за винятком воротаря в межах власної штрафної площі)

Фоли і неналежна поведінка 104

• затримує суперника

• перешкоджання супернику за допомогою контакту

• кусає або плює у будь-кого

• кидає предмет у м'яч, суперника або офіційну особу матчу, або контактує із м'ячем предметом, що тримається у руці


стр. 106 Небезпечна гра

Небезпечною грою вважаються будь-які дії, за яких, в момент спроби зіграти у мяч, вони (дії) загрожують травмою будь-кому (включаючи самого гравця) та перешкоджають супернику, який перебуває поблизу, зіграти в м'яч через страх отримання травми.

Удар ножицями або бісеклета дозволяється за умови, що це вважається безпечним для суперника.


стр. 109 Попередження за неспортивну поведінку Існують різні обставини за яких гравець повинен отримати попередження за неспортивну поведінку, включаючи наступні, якщо гравець:

......

• скоює порушення у нерозважливій манері, що карається штрафним ударом

.......

• скоює ігрове порушення (фол) і цим втручається або зриває перспективну атаку, за виключенням випадків, коли арбітр призначає 11-метровий удар за порушення, що було скоєне із намаганням зіграти в м’яч

......

• зриває для суперника очевидну можливість забити м’яч шляхом порушення, що було скоєне із намаганням зіграти в м’яч, а арбітр призначає 11-метровий удар

......

• грає рукою у спробі забити м’яч (незалежно від того, чи була спроба успішною чи ні) або безуспішна спроба захистити ворота

.......


стр. 110 Порушення, що заслуговують вилучення Гравець, запасний або замінений гравець має бути вилучений з поля, якщо скоїв будь-яке з наступних порушень:

• перешкоджає голу або зриває очевидну гольову можливість команди суперника порушенням у вигляді гри рукою (за винятком воротаря, у власній штрафній площі)

• перешкоджає взяттю воріт або очевидній можливості забити м’яч супернику, рух якого в цілому спрямовано до воріт команди порушника, порушенням, яке карається штрафним/ вільним ударом (за виключенням випадків, що зазначені нижче)

• серйозне ігрове порушення


стр. 111 Перешкоджання голу або зрив очевидної гольової можливості

Якщо гравець перешкоджає голу або зриває очевидну гольову можливість команди суперника порушенням у вигляді гри рукою, він вилучається з поля незалежно від місця де було скоєно це порушення.

Якщо гравець скоїв порушення проти суперника у його власній штрафній площі, що зриває очевидну гольову можливість і арбітр призначає 11- метровий удар, порушник попереджається, якщо порушення містило намагання (спробу) зіграти в м'яч; за всіх інших обставин (наприклад, затримка, поштовх, відсутність можливості зіграти в м'яч тощо) гравець, який скоює порушення, повинен бути вилучений.


http://referee.ffu.org.ua/img/teams/c_237.pdf В этом циркуляре тоже не нашел ссылки на ситуацию "выбил мяч, вали соперника"


Если присмотреться к тому за, что дают нарушения то нигде нет рекомендаций на тему "сначала выбил мяч". Единственная близкая по смыслу фраза на странице 111 "порушник попереджається, якщо порушення містило намагання (спробу) зіграти в м'яч" в правилах не указывается успешной или неуспешной должна быть попытка при нарушении, отмечается только , что есть попытка играть в мяч.

Т.е. не смог обнаружить в правила ссылку на пресловутое "выбил мяч, оторви ноги сопернику" , не исключаю, что на эту тему есть какой либо циркуляр принятый ФИФА в "....надцатом году" просьба ко всем кто обладает информацией по теме выложить ссылки на циркуляр или другой документ в комментариях.

Вообще любая информация по теме приветствуется и всем отписавшимся буду заранее благодарен.

П.П.С. "Как судят в АПЛ" https://www.youtube.com/watch?v=j-a-c6x_Kb4


2-10 эпизод лобового стыка - никто ноги не убирает - итог - красная

https://www.youtube.com/watch?v=YqA0NXWAH_0

2-38 начало эпизода Варди-Гуцуляк-Лунев отгребает красную за полностью аналогичный эпизод "первый выбил мяч" и "не стал убирать ногу"

Варди если я правильно помню в АПЛ играет)))

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.10.2019, 16:41
bsg.lis
Автор:
(bsg.lis)
Статус:
Эксперт (20747 комментариев)
Подписчиков:
10
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть