Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Що ми бачили вчора... Выбор редакции

2020-03-12 13:54 Після гри в Олександрії, я все –таки надіявся, що Михайличенко нарешті захоче грати в футбол, а ...

Після гри в Олександрії, я все –таки надіявся, що Михайличенко нарешті захоче грати в футбол, а не «працювати на результат». Так результат потрібен, хто проти, але ж , хлопці, колеги, футбол все – таки гра.

Хотілось побачити гру, а не марш дерев’яних вояків Урфіна Джуса, вибачте Михайличенко. Та мої мрії виявились марними, як привид комунізму, що бродить до сих пір в Європі з середини 19 століття.

Бродить, бродить і ніяк не знайде прямої дороги, а все чомусь околицями. Ось і наш коуч вибирає не прямий автобан, а грейдерних шлях в минуле.

Дехто скаже, що немає гравців для гри. Ось тут буду кричати як Станіславський: «Не вірю….». Вони є, але вони сидять в запасі, як засудженні трибуналом на лавці.

Скажіть, чому Михайличенко вирішив вчора виставити гру фізично міцних та малотехнічних гравців, залишивши тих, що вміють думати на полі?

Чому вже другу гру не виходить в старті Циганков, який хоч щось вміє придумати, чому сидить на лавці засуджених Дуелунд, в якого є все для гри в Динамо? Я не вірю в пояснення Михайличенко, що Циганков, зігравши один повний матч так втомився, що йому потрібно аж дві гри відпочивати. Я швидше повірю в те, що Циганков фізично готовий на 100 і більше процентів, але через те, що він не приймав участь в навантаженнях взимку в Туреччині, то його наявна фізична готовність заперечує всі конспекти Михайличенка, всю теорію підготовчих фізичних навантажень, яка прийнята нашим коучем як догмат віри. Ось і сидить на лавці Циганков тому, що його легкість та стрімкість на полі є докором Михайличенко, який навантажує всіх гравців під одну копірку, написану більш ніж 40 років назад.

Може я не правий, може лиш вигадую якусь кримінологічну теорію, але щось не так в нашому динамівському королівстві. Бо чому виходить грати повільний як по швидкості бігу, так і по темпу футбольного мислення Соль, а не грає стрімкий Русін (хоч, чесно кажучи, питань і до Русіна питань вагон і маленький візок, але ж він більш технічний й прудкіший, ніж вагоновіз Соль)? Та й Шепелєв куди більш розумніший гравець, ніж Момо Кадірі?

Але наш коуч вперто випускає на гру склад, в якому гравці можуть лише орати, горбатитися та корячитить на полі. Гравців, для яких футбольна творчість - «та то таке». На мою думку Михайличенко вирішив добиватись результату таким чином: перебігати, перетерпіти, засунути м’яча в ворота суперника. Що ж – можна й так. Але в такому випадку ця команда Михайличенко, як би цього не хотілось коучу з президентом, не Динамо з Київа, а модернізована та покращена Олександрія, чи як написав шановний Зеленка – Динамо в глицерині. Але в гліцерин на цей раз нашу команду помістив Михайличенко, що не вірить, як виявилось, в креативних гравців, а зробив ставку на гренадерів, уособленням яких вчора був Момо Кадірі.

Тільки коли з’явились Русін, а потім Шепелєв з Циганковим, та ще залишившись в десятьох, щось та й почало виходити на полі, те що нагадувало нам футбол. І це проти Олександрії, яка грала в зовсім не знаю що. Здавалось, що мої по області земляки вийшли грати за серію пенальті. Ми ж суботу бачили, як вміють грати олександрійці, але вчора від того вміння не осталось й сліду.

Вчора вся гра йшла по одному сценарію. Центральні захисники, перепасувавчись декілька раз між собою, знаходили Сидорчука, який по сценарію повинен був зв’язувати захисників з атакувальною ланкою, а той передавав м’яча то Кенджорі, що нагружав Караваєва, або Миколенко, що підключав Вербича.

Цей сценарій знають вже дітлахи ясельного віку. А гра через центр – для Динамо дрімучий ліс. Одноманітність – кредо Михайличенко. Всі команди знають як з нами боротись, але ми вперто гнемо цю лінію, нічого іншого не бажаючи. Знаючи, що Вербич не схильний працювати в захисті, що Миколенко не завжди успіває повернутись назад, а Шабанов не вміє читати гру, суперники все частіше й частіше атакують нас своїм правим флангом. І це їм вдається. Навіть вчора, олександрійці запалювали наш лівий фланг. Слава богу, що на цей раз центральні захисники з Сидорчуком помились лише раз, та й то при рахунку 1:0.

Щоб не говорили не й писали, але Сидорчук залишається нашим кращим опорником, який хоч щось вміє робити для атаки. Так він не Пірло. Та вчора якраз він почав гольову атаку, яку з блиском потім створив Циганков.

Сидорчук був одним з найкращих на полі. Але з Сергієм в парі повинен грати гравець, що розуміє його, а не Момо Кадірі, який не то що не розуміє Сидорчука, а не вміє читати гру. Боротись та топтати він вміє. Грати – не ображайте мої тапки. На мою думку найкращий партнер для Сергія – Шепелєв. Але на жаль Шепелєв – інтроверт, який дуже залежний від висловлених думок людей, що його окружають, навіть якщо вони ідіоти. Тому один день він грає як Пеле з Мессі, а інший - як гравець «Колгоспника» з Полтави часів СРСР. Це єдина вада в Шепелєва. Йому потрібна довіра, якої він так часто не має.

Після вчорашньої гри Русіна я думаю, що повинно відпасти питання про нападника в Динамо. Але ж, але ж. На мою думку питання все ж таки не в Русіні. Питання в тому, що нинішнє Динамо не вміє грати на нападника. Не вміло при Хацкевичі, не вміє й при Михайличенко. І не буде вміти до тих пір, поки Динамо не навчиться грати головою, а не намагатись перетоптати суперника, як цього вчора хотів Михайличенко. Потрібен розумний гравець, який би міг зв’язати нападника з іншими атакувальними гравцями. До тих пір поки нападник повинен буде чіплятись за м’яч, а не отримувати його, то Динамо може грати без нападника: все одно толко від виходу нападника, навіть якщо він Кріштіану Роналдо, не буде. Всі послідовники Лобановського забули як це робити й не вміють використати нападника.

І останнє. Подякуємо Віктору Циганкову. Так, мені здається що у нього складні стосунки з Михайличенко, що він не бажає грати так, як змушує його робити наш коуч, що він справжній динамівець, тільки нинішнє Динамо не справжнє Динамо, а тільки команда з іменем Динамо. омусь мені думається, що Михайличенко не випускаючи його грати, свідомо карає Віктора за те, що він не вписується в його матрицю гри. Вчора я думаю, якраз і був такий випадок, але Михайличенко змушений був випустити Циганкова, бо не виграти в такої Олександрії було б посміховиськом.

Все…

З повагою,
Скіф.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.03.2020, 13:54
Skyf
Статус:
Эксперт (9894 комментария)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть