Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Інтерв'ю з "Риффмастром"

2020-08-04 11:12 Київський апеляційний суд 3 серпня мав розглянути апеляційну скаргу захисту музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка ...

Київський апеляційний суд 3 серпня мав розглянути апеляційну скаргу захисту музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка на продовження його арешту як підозрюваного у вбивстві відомого журналіста Павла Шеремета в 2016-му році. Але призначене судовою владою засідання перенесли на 10 днів. Його відклали, бо кілька прокурорів сторони обвинувачення захворіли на коронавірус, решта пішли на самоізоляцію.

Водночас адвокати наполягають, що офіс Генпрокурора в такому випадку мав призначити інших своїх представників.

Допоки в суді вирішувались організаційні проблеми, кореспонденти 5-того телеканалу Єва Ніколашвілі та оператор скористались нагодою, і взяли в Андрія ексклюзивне інтерв’ю. В ньому, зокрема, ветеран АТО вказав на деталь, яка ставить під сумнів висунуті проти нього обвинувачення. Також з інтерв’ю стало зрозуміло, що "Риффмастер" [таке псевдо А.Антоненка; тут, і далі в квадратних дужках суто редакційні уточнення] налаштований рішуче та вірить у свою перемогу. За трохи більше ніж 5 хвилин спілкування він розповів про його стосунок до справи, камеру в СІЗО, листування із рідними та багато іншого.

«Все зрозуміло, що відбувається. Тільки я не знаю, що в їхніх [обвинувачення] головах, бо, може, вони бояться. Вони намутили це все на брифінгу, а тепер не знають, як із цього вискакувати. Ми зараз опинилися в умовах заручників ситуації. Важко щось прогнозувати, але на їхньому місці я би почав трошки збавляти градус», – каже Антоненко.

Він переконаний: прокурори справу саботують. «Ви бачите, що нема прокурорів. Вони відверто просто саботують усю цю історію. На моє переконання, вони починають саботувати, затягувати. Адже 27 липня це засідання вже раз переносили на сьогодні [бо в суді ніби "не змогли знайти" матеріали справи]. Після того ганебного брифінгу [від 12 грудня минулого року з-за участі преЗЕдента В.Зеленського, тодішнього Генпрокурора Р.Рябошапки, міністра МВС А.Авакова] вся країна бачить, що ми – не ті люди [які вбивали П.Шеремета]. Вся брехня вже вилізла на поверхню зараз, і вони [прокурори] не знають, як виходити з ситуації», – додає він.

Антоненко заявляє, що меддопомогу йому вдається отримувати лише завдяки тиску захисників та небайдужих: «Медичну допомогу надавали, але з великою перервою – коли ми починали тиснути, звертатися до депутатів. Але зараз у мене виникли нові проблеми з ногою, варикоз. І теж завдяки адвокатам, депутатам мене повезли, але була надана неякісна [допомога]. Просто подивились і сказали: "Вам треба УЗД"».

Слова Антоненка підтверджує і його адвокат Дмитро Круговий. «Ми отримали рішення в Шевченківському районному суді, яким зобов'язали прокурора, слідчого і начальника ізолятора тимчасового тримання надати [А.Антоненку] медичну допомогу. Але це був просто виїзд в лікарню, де його подивився черговий лікар і сказав: "Я нічого не бачу". Ми надавали документацію того лікаря, який лікував Андрія протягом останніх 3-4 років, і він [черговий лікар] каже, що такі хвороби треба діагностувати за допомогою спеціального обладнання. Цього зроблено не було, хоча ми повідомляли, були надані відповідні консультаційні висновки лікарів. Чому зроблено не було? Мабуть, бо їм це треба було для галочки, щоб таким чином відбитись від сторони захисту і вимог омбудсмена надати Андрію допомогу належним чином».

Варикоз продовжує розвиватись через вимушену малорухливість – «двомісна камера така тісна, що немає чим дихати», каже Антоненко. 2016 року його прооперували, але зараз хвороба знову загострюється. Розповідає, що намагається займатися спортом, але так, щоб ногу не навантажувати. «Треба ж повертатися до служби. А якщо ще й фізично дати збій, то так буде не то», – пояснює "Риффмастер".

Андрій Антоненко вказав на одну деталь, яка ставить під сумнів його причетність до вбивства: «Коли відкривалася стела пам'яті Шеремета, моя дружина особисто була запрошена до участі. Якщо б мали причетність до цього всього, то хіба б запрошували наших рідних узяти участь у відкритті пам'ятника?»

«Як нам писали у підозрі, нібито метою цього [вбивства Шеремета] була дестабілізація країни. То хочеться поставити запитання: а хто зараз країну дестабілізує?»

Листуватися з рідними може тільки через адвокатів. Та Дмитро Круговий каже, що потрапити до підзахисного вдається раз на тиждень – через карантин. До того ж час зустрічі обмежений: «Через протиковідні заходи в ізоляторі дуже обмежений час для зустрічі. Багато людей приходять на побачення, і через це іноді час очікування до 2 годин, щоб дочекатися своєї черги зайти в приміщення. Тому зараз трохи рідше, але раз на тиждень зустрічаємось – це точно».

Антоненко каже, що настрій має переможний: «Правда завжди перемагає. Це бачить уся країна, стає на наш захист і висловлює протест з того, що відбувається».

«Хочу переказати велику вдячність усім, хто нас підтримує. Окрема подяка – партіям "Європейська солідарність", "Голос", безпосередньо Петру Олексійовичу Порошенку і кожному, кого я знаю з депутатів. Вони приходять, підтримують – це дуже важливо. Особливо в теперішніх умовах того, що відбувається в країні».

До речі, Андрій Антоненко – лідер гурту Riffmaster, сержант Сил Спеціальних операцій ЗС України. Він є автором гімну Сил спеціальних операцій «Тихо прийшов, тихо пішов». Також у справі звинувачених у вбивстві П.Шеремета, окрім Антоненка, фігурують медсестра одного з парашутно-десантних батальйонів Яна Дугарь, добровольці Владислав та Інна Грищенки, волонтерка, лікар [дитячий хірург] Юлія Кузьменко. За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто разом із Антоненком, який також фігурує як організатор. Суд арештував Кузьменко та Антоненка. Дугарь перебуває під нічним домашнім арештом.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.08.2020, 11:12
04.08.2020, 11:12
350413 0
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть