Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбол майбутнього чи новий виток спіралі?

2020-08-15 13:50 Як відомо, існує теорія, що історія людства розвивається по спіралі. Тобто, повторюється дещо минуле, але з ...

Як відомо, існує теорія, що історія людства розвивається по спіралі. Тобто, повторюється дещо минуле, але з поступом вперед. Чи не здається вам, панове, що у футболі ми бачимо теж саме?

Два півфінали ЛЧ за участю німецьких команд показали повну перевагу швидкісного флангового футболу над щільним футболом Атлетико (який іноді називають антифутболом) і тікі-такою Барселони.

Невже ми нарешті бачимо кінець епохи "контролю м'яча"? Тобто, не просто контролю, а контролю заради контролю. Не так давно ми бачили шикарні протистояння збірних Нідерландів та Німеччини, де вже можна було помітити, так би мовити, зміну тренду.

Стрімкі атаки, блискавичні контратаки, зміна напрямків за рахунок діагональної гри, потужні фланги. Не хочу образити естетів "контролю м'яча" у вигляді 50 поперечних пасів, але те, що показала вчора Баварія - це той футбол, який хочеться дивитися завжди. Скажете, зіграв високий пресинг Баварії, до якого не була готова Барса? Частково, так. Але не це було визначальним, хоч і важливим фактором. ШВИДКІСТЬ! Ось альфа і омега вчорашньої перемоги німецької машини. Швидкість у всьому: від "накривання" суперників і блокування зон розвитку їх атаки, до швидкості власної атаки. Якби Баварія прийняла правила гри Барселони, скоріш за все, все одно б перемогла через нефутбольні проблеми каталонців, але перемога не була б такою яскравою. Але німці диктували супернику свою гру. Гру майбутнього. Принаймні, хочется, щоб футбол пішов саме цим шляхом.

Гра майбутнього... А чи не було чогось подібного раніше? Не буду писати про збірну Нідерландів, Аякс та Баварію 70-х. Я не бачив їх вживу, тому хай цим займаються очевидці. Але, чи не є ми свідками своєрідної реінкарнації футболу 70-х та 80-х, до розвитку якого мав безпосередній стосунок і Валерій Лобановський? Чи не є це новим витком спіралі? Тобто, швидкий атлетичний фланговий футбол з пресингом по всьому полю і швидкою зміною напрямку атаки, але пристосований до подолання зонного захисту. І цей футбол повністю знищує стиль гри, що домінував з середини 2000-х

P.S. Вболіваю за Барселону з часів Кроїфа-тренера, з Субісаретою, Куманом, Бакеро, Ромаріо і Стоїчковим. Але вважаю вчорашню перемогу Баварії не тільки очікуваною, але й корисною для футболу в цілому.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.08.2020, 13:50
SergiyS
Автор:
(SergiyS)
Статус:
Эксперт (11531 комментарий)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть