Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Загадкова історія Бенджаміна Баттона

2020-09-27 16:52 ТОП-5 найбільш вікових футболістів Європи 2 місце Златан Ібрагімович. 38 років. Нападник. Швеція. "Мілан". Один з ... Загадкова історія Бенджаміна Баттона

ТОП-5 найбільш вікових футболістів Європи

2 місце

Златан Ібрагімович. 38 років. Нападник. Швеція. "Мілан". Один з найбільш непередбачуваних і майстерних нападників свого покоління. Народився в Мальме в сім'ї емігрантів з Югославії.

Належить до найбільш парадоксальних персонажів епохи. Ніхто ніколи не міг здогадатись де може опинитись нога Златана на черговому витку кар'єри, а головне для чого.

Те, що все тіло вкрите татуюваннями - це віяння часу, але чорний пояс з тхеквондо - то вже зовсім не банально. А що збирається зробити в той чи інший момент під час матчу - збагнути не можливо. Відмінне бачення поля (чого тільки вартують голи в ворота Італії, Англії, Німеччини) та координація тіла. Златан може здалеку побачити, що воротар трішки "загубив" ворота, а може зіграти п'яткою не лише для ефекту але й для ефективності.

Незважаючи на богатирський склад тіла, володіє чудовою технікою та поставленим ударом з далекої відстані. Зірка була така яскрава, що помітили її майже всі.

"Златан не ходить на прослуховування" - так відреагував Ібрагімович, на пропозицію Арсена Венгера пройти перегляд в "Арсеналі". В результаті шведського таланта вдалося підписати "Аяксу". За три роки в Амстердамі - 2 титули чемпіона і кубок Нідерландів. В ЛЧ також вдалося пошуміти - з мінімальним рахунком поступились в чвертьфіналі від "Мілану".

Міно Райола одразу влаштував свого клієнта в "Ювентус". Але зі "старою сеньйорою" стався грандіозний корупційний скандал. Клуб був викинутий в Серію В. Златан не захотів втрачати час і перебрався до єдиного гранду, хто залишився чистеньким - міланського "Інтернаціонале".

Та і в новому клубі "вічний пілігрим" затримався не надовго. Хоча "Інтер" легко вигравав скудетто за скудетто, а сам Ібрагімович здобув звання найкращого бомбардира Серії А. В ЛЧ результати не тішили - вилітали на першій же стадії плей-офф. Тому наступним крок - "Барселона". На церемонію представлення гравця на "Камп Ноу" зібралося більше 60 тисяч глядачів!

В "Барселоні" Ібрагімович затримався ще менше. В схемі Гвардіоли він був не дуже потрібний. Гра "Барселони" схожа на мурашник і роль центрфорварда була в тому, щоб бути тільки гвинтиком в механізмі. Характер Ібри не підходив для цього. І вже через рік "Мілан" орендує на рік Златана.

В "россо-нері" також наш герой затримався лише на 2 роки. "Мілан" зі Златаном повернув собі скудетто, а Ібра знову став найкращим бомбардиром Серії А! Але фінансові проблеми змусили міланських босів продати лідерів. Ібрагімович приєднується до халіфа нових часів - "ПСЖ".

Кажуть Златан не хотів переходити в нову команду. Однак ситуація вимагала такого рішення. За чотири сезони у Франції Ібрагімович наколотив цілу торбу м'ячів. Команда стала гегемоном у своєму чемпіонаті. Але в Європі тих результатів, що очікували не було.

В 33 роки Златан робить черговий зигзаг у кар'єрі - переходить в "Манчестер Юнайтед" до Жозе Моуріньо. І саме тут він виграє перший міжнародний трофей - кубок Ліги Європи. Хоча в самому фіналі не грав через травму.

У 2018 році здавалося він їде догравати в МЛС. Напевне в умовах контракту з "МЮ" була така опція, що Ібра зобов'язується два роки пограти за "Лос-Анджелес Гелексі". Та Златан і після цього не збирався завершувати кар'єру. Він повернувся в Європу і допомагає "Мілану" піднятись на вищий рівень.

Двічі зі збірною Швеції Златан пробивався на ЧС. В 2002 і 2006 шведи зупинялись на стадії 1/8 фіналу. На чемпіонатах Європи збірна Швеції виступає постійно. Але вийти з групи вдалося лише в 2004. Наступні ж турніри (2008, 2012, 2016) завершувались на груповій стадії. Фактично весь цей час збірна Швеції залишалась командою однієї зірки. Шведи сподівались до кінця, що Ібрагімович витягне їм якусь нагороду. Не вийшло.

Одружений на актрисі і фотомоделі Хелен Сегер, що старша за нього на 11 років. Двоє синів вчаться в академії "Манчестер Юнайтед". Літній відпочинок з сім'єю проводить в літній хатинці в Мальме.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.09.2020, 16:52
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (792 комментария)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 142
Топ-матчи
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье - : - 3 мая 20:00
Чемпионат Германии Хоффенхайм РБ Лейпциг - : - 3 мая 21:30
Чемпионат Италии Торино Болонья - : - 3 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть