Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Футбольний тиждень Выбор редакции

2020-10-24 13:06 Вирішив започаткувати нову рубрику. Це буде щось в стилі щоденника. В даному випадку щотижневика. Події тижня. ...

Вирішив започаткувати нову рубрику. Це буде щось в стилі щоденника. В даному випадку щотижневика.

Події тижня.

  • повернення київського "Динамо" до найсильнішого турніру Європи - Ліги чемпіонів. В першому матчі групового етапу кияни поступились з рахунком 0:2 туринському "Ювентусу". Молодий тренер туринців Андреа Пірло тактично переграв досвідченого (найстаршого за віком) наставника "Динамо" Мірча Луческу.
Очевидно, що козирів на руках у італійського тренера було значно більше, але цими перевагами ще було потрібно скористатись. Пірло грамотно оцінив свої сили і можливості опонента. Гібридна тактика - це почерк тренера-мислителя. Схема гри була не симетрична. Тріо захисників було зсунуте ліворуч. Таким чином бразилець Даніло страхував лівий фланг. При цьому майже не переходив на чужу половину поля. Це було не випадково. Адже очікувалося, що саме з правого флангу нападу "Динамо" могла бути головна загроза (хто б не вийшов Циганков чи Жерсон Родрігес). А от за правий фланг захисту Пірло не хвилювався. І Куадрадо мав змогу більше допомагати атаці. В лінії нападу було навпаки. К'єза неочікувано з'явився ліворуч. І був майже звільнений від оборонної роботи. Його завдання було робити пробоїни на своєму фланзі - прориватись на швидкості і загострювати гру. Натомість Кулусевскі зміщувався в центр, відкриваючи фланг Куадрадо.

Луческу вирішив нічого не змінювати і грати як з Алкмааром і "Шахтарем". Лінія захисту низько, щоб не оголювати фланги. І чекати поки опонент втомиться, а вже в другому таймі активізуватись і знайти свій шанс в атаці. Перший тайм пройшов за планом. Пропущений гол на початку другого - зламав задум. Я сподівався, що Луческу також чимось здивує опонента. Нічого подібного не сталося.

І ще стало помітно, що киянам дуже бракує нападника. Супряга загубився. Поступався і в боротьбі і дуже мало напружував захисників суперника активністю. Справа не лише в відсутності досвіду але і в характеристиках Владислава. Біжить він може й швидко та інтенсивності йому дуже бракує.

  • серед інших матчів єврокубків виділяється перемога донецького "Шахтаря" в Мадриді. Епідемія коронавірусу не зашкодила донецькій команді. Навпаки молодь зіграла і активно і вміло. А от "Реал" явно недооцінив суперника. Що й не дивно. Ніби ми самі могли сподіватись на щось подібне. Однак далекоглядних висновків робити не варто. Важливо як тренер Луїш Каштру збалансує команду після повернення лідерів. Інакше матч в Мадриді залишиться в пам'яті вболівальників як конфуз. Луганська "Зоря" перший матч в Лізі Європи програла. Англійський "Лестер" просто скористався грубими помилками гостей. Скрипник не відмовився від своєї гри. Навіть на полі грізного суперника "Зоря" намагалась контролювати м'яч, високо пресингувати. І це досить непогано виходило. Але такі грубі помилки в захисті нівелювали всі зусилля.

  • ліверпульське дербі завершилось в нічию 2:2. Сам результат як результат. Але воно може позначитись на перебігу всього сезону в Англії. По перше команда Карло Анчелотті отримала додатковий стимул в боротьбі за найвищі позиції адже побачили, що можуть давати бій найкращим командам. А по друге серйозної травми зазнав стовп захисту "Ліверпуля" Ван Дейк. Це може позначитись на результатах, якщо врахувати ще й відсутність основного воротаря.

Гол тижня.

Це звичайно суб'єктивно. Та мені запам'ятається гол Комана в ворота мадридського "Атлетико". Знайти шпарину в захисті "матрацників" як відомо дуже не просто. Цей фактор додає вістів забитому м'ячу. Кімміх застосував швидкий відбір м'яча, в підкаті відібрав його, швидко підвівся, підхопив м'яч і одразу придумав наступний хід - видав крос-закидання за спину захисників. А там автор переможного голу в останньому фіналі ЛЧ також не зробив жодного зайвого руху - прийняв м'яч лівою, підлаштувався і правою обвідними ударом пробив Облака. Фантастика! І це з такою легкістю. Що свідчить про неймовірну майстерність виконавців.

Пас тижня.

Врізався в пам'ять ще один момент тижня. 84 хвилина матчу ЛЧ "Інтер" - "Боруссія" М. Господарі підтискають, намагаючись все ж вирвати перемогу. І тут в центрі поля м'яч опиняється у Флоріана Нойхауса, який робить неймовірну діагональну передачу низом метрів на 40-45! Інший півзахисник Менхенгладбаха Йонас Хофманн холоднокровно реалізовує вихід один на один!

Анонс.

Що цікавенького можна побачити на наступному тижні.

24 жовтня (субота)

14:00 "Ворскла" - "Шахтар"

Принциповий матч. Зі скандалом перенесений з Полтави до Києва. Команда Максимова йде досі без поразок. Натомість "Шахтар" після сенсаційної перемоги в Мадриді.

17:00 "Динамо" Київ - "Олександрія"

Кияни натомість прийматимуть дуже незручну "Олександрію". Цікаво яким складом гратиме Луческу. Між матчами ЛЧ є 8 днів. Отож цілком можливо, що ротація буде мінімальною. Тим більше, що результат в матчі чемпіонату України навіть більш важливий.

17:00 "Барселона" - "Реал"

Паралельно відбудеться "ель-классіко". Як незручно вийшло. Зрозуміло з турнірної точки зору матч не настільки важливий. Чемпіонат Іспанії лише розпочався. Але як завжди це не має ніякого значення коли на полі сперечаються ці два колективи!

19:30 "Манчестер Юн." - "Челсі"

Обидві команди не рівно розпочали сезон. Цікаво як надалі розвиватиметься історія Сульшер-Погба. А ось Лампард продовжує шукати баланс у грі своєї команди.

25 жовтня (неділя)

21:15 "Арсенал" - "Лестер"

Обидві команди здобули досить легкі перемоги в ЛЄ. Тепер є нагода виправити ситуацію і в чемпіонаті.

26 жовтня (понеділок)

21:45 "Мілан" - "Рома"

Серія без поразок "Мілану" досягла позначки 21. Повернення Ібрахімовича настільки позначилось на результатах команди. Ніщо не віщує того, що вдала серія "россо-нері" не продовжиться і після цього матчу.

27 жовтня (вівторок)

19:55 "Шахтар" - "Інтер"

Цікаво яке продовження матиме історія "Шахтаря" в груповому турнірі ЛЧ. Плюс є бажання взяти реванш за 0:5 в 1/2 фіналу попереднього розіграшу ЛЄ. Та "Інтеру" також не бажано втрачати ще очки, бо група така, що можна потім не надолужити втрачене.

28 жовтня (середа)

22:00 "Ференцварош" - "Динамо" Київ

З ім'ям "Ференцвароша" пов'язана одна зі славетних сторінок київського клубу. В 1975 році у фіналі Кубку володарів кубків "Динамо" розгромило угорців 3:0, здобувши перший євротрофей. "Ференцварош" аж ніяк не "Ювентус". Однак просто не буде. Який результат влаштує вболівальників "Динамо"?

29 жовтня (четвер)

19:55 "Зоря" - "Брага"

"Зоря" за Вернидуба вже вибивала португальців з єврокубків. Скрипник грає по іншому. Стиль "Браги" незручний. Однак тренер луганчан не відмовиться від свого стилю. Це повинно дати результат.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

24.10.2020, 13:06
24.10.2020, 13:06
355429 2 Internat, Tomar
sergiomole1
Автор:
(sergiomole1)
Статус:
Старожил (788 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Выбор редакции × 141
Топ-матчи
Чемпионат Германии Бохум Хоффенхайм - : - 26 апреля 21:30
Чемпионат Италии Фрозиноне Салернитана - : - 26 апреля 21:45
Чемпионат Франции Монпелье Нант - : - 26 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть