Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Ференцварош. За кого будете вболівати ви? Выбор редакции

2020-10-26 17:56 Цілком передбачливо я вирішив написати пару слів про Ференцварош. Всі бажаючі могли подивитись матч цієї команди ... Динамо Ференцварош. За кого будете вболівати ви?

Цілком передбачливо я вирішив написати пару слів про Ференцварош. Всі бажаючі могли подивитись матч цієї команди проти Барселони. А ті, хто готувався особливо, могли побачити і останні матчі в чемпіонаті. Особисто я, ще не знаючи жеребкування, дивився матчі угорців проти Селтіку і Динамо Загреб. Тому склав для себе деяку картину по нашому майбутньому супернику.

Для прикладу ж, безумовно, це легше робити саме по матчу проти Барси. Все ж це свіжий матч на такому рівні. Хоча Динамо – не Барселона. Та все ж все одно рівень індивідуальний майстерності гравців нашої Команди набагато вищий за рівень гравців Ференцварошу.
Саме так виглядає стартове розташування гравців на передматчевій схемі. Доволі класичні 4-3-3 з двома опорниками. Як ми пам’ятаємо, то Сергій Станіславович в Динамо грав в абсолютно іншій схеми. Ребров чемпіонського періоду грав також 4-3-3, але трикутник в центрі поля був повернути на 180 градусів. Це була схема спочатку із Сергієм Рибалкою, а потім із юним Володимиром Шепелєвим. Ми ж пам’ятаємо, що це була схема із плеймейкером на позиції опорного півзахисника. Потім був перехід на 3 центральних захисника в останні місяці роботи Станіславовича, бо він шукав шляхи подолання кризи в командній грі. У Ференцвароші він йде іншим шляхом. Ідейна еволюція зникла. Сьогоднішній Ребров грає у футбол далекий від того, що б ми хотіли бачити в Динамо. В центрі поля грають два потужних опорники-руйнівники. Головна задача – заважати грати супернику, жорсткий відбір. Випалювання своєї зони. По суті головна задача – відібрати і віддати пас на хід, бажано на фланг.
Перший скрін по суті показує суть футболу сучасного Ференцварошу. Це період початку матчу, коли гравці ще свіжі. Тому блок захисту стоїть більше ніж високо. Ми бачимо схему 4-4-1-1. Гравці стоять дуже вузько, компактно і здійснюють пресинг на лінії середини поля. Але вже тут чітко проглядається одна особливість цієї команди – гравець нападу за лінією м’яча. Мова про Токмак Нгуена. У схемах Реброва саме він є ключовим гравцем. Бо по суті громадянин Норвегії – гравець, якого оборона Ференцварошу приносить в жертву командним побудовам.
Наступні схеми покажуть принципи побудови позиційного захисту у середині першого тайму, коли команда вже не така свіжа. По суті ми бачимо класичні 6-3-1. 6 гравців у лінію. Так проти Барселони захищався Рубін, який так само розраховував на надзвичайно швидкого Домінгеша. Але у Рубіна гравці були все ж більш високого рівня, тому і результат там був здобутий. Плюс в тих матчах Рубін захищався 6-4, а не 6-3, як тут. Бо Сергій Станіславович вірить у чудо обрізки, вірить в свого надзвичайно швидкого форварда, в двох своїх флангових гравців, Ісаеля і Зубкова, що вони встигнуть втекти в атаку.
Цей скрін показує як завдяки геніальному пасу де Йонга і швидкості Фаті розбивається захист в 6 гравців в лінію. Бо 6 – дійсно здається міцно і надійно, але коли всі 6 тримають лінію. Чітко організована команда Реброва все ж не має гравців високого рівня, щоб виконати задачі тренера.
Вихід в атаку показаний на цих двох скрінах. Як ми вже знаємо, що Нгуен таки втік і заробив пенальті, а Піке отримав червону. Так, далеко не факт, що проти Динамо Ребров зіграє так само передбачливо. У внутрішньому чемпіонаті Нгуен грає 10, тобто під форвардом. І розганяє атаки з глибини. Тоді принципи гри інші, бо це гра першим номером. Так Ребров намагався грати із Загребом, хоча на довго угорців не вистачило. Із Селтіком була така сама гра від оборони.

Якщо ми візьмемо сьогоднішнього Реброва, то ми не побачимо тренера, який грає у тотальний футбол на контролі м’яча. Це буде стиль дуже схожий із стилем, який зараз награє Луческу в Динамо. Гра другим номером, насичення зон і швидкі атаки. Динамо не грає у такий глухий захист. Але гравці Ференцварошу набагато довше із цим тренером, тому комбінації і принципи куди краще напрацьовані. Плюс команда суттєво старша за Динамо. По суті наймолодший гравець – 24-х річний Зубков. А так це гравці 26-30 років. Зрілі, досвідчені бійці. Футбол куди жорсткіший, контактніший, агресивніший. І плюс ізюминка – динамівець Ребров проти ненависного для багатьох Луческу. Знайдуться такі товариші, серед вболівальників Динамо, які будуть глорити в цьому протистоянні проти Луческу. Що ж, тут кожному своє.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.10.2020, 17:56
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть