Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

0:3... при майже рівній грі!

2020-11-09 02:11 Отож «Динамо» – «Шахтар»... Гра, що викликала загальний інтерес. Гра принципова. Протистояння... Дербі... Заруба... як у ...

Отож «Динамо» – «Шахтар»... Гра, що викликала загальний інтерес. Гра принципова. Протистояння... Дербі... Заруба... як у останній час кажуть про подібні поєдинки!

Протистояння в умовах коронавірусу. Коли чомусь дивуєшся, а чомусь і втомився дивуватись. Таке враження, що, скажімо, якби Ігор Циганик вийшов у складі «Динамо», ну, а Віктор Циганков зайнявся справами журналістськими, то мабуть би.

.. ніхто і не здивувався. Сказали б – ну, коронавірус вносить у життя свої корективи... самі знаєте...

Отож дербі в умовах коронавірусу. І деякі роздуми з цього приводу. Коли узяти перший тайм, то гра загалом була рівною. Динамівці застосовували пресинг і це, можна сказати, було таки ефективним. Якихось суттєвих загроз воротам киян не було. Хоча і самим киянам якось суттєво загострювати гру теж по суті не вдавалося. Отож на зеленому полі йшла, так би мовити, боротьба характерів, коли кожна з команд намагалася нав’язати свою волю, свою гру супернику.

Турнірна ситуація більше стимулювала гірників до активної гри. То які ж ігрові козирі вони при цьому виклали?! Запам’яталася досить уміла перепасовка, що дозволяла донечанам швидко змінити напрямок атаки. Перекидати м’яч з одного флангу на інший. Це здійснювалось на протязі тайму кілька разів і досить ефективно. Не раз були націлені і гострі передачі на правий фланг, що активізувало гру, але якихось проблем обороні киян усе ж не створило.

Для «Шахтаря» завжди було характерним активне використання захисників у атаці на флангах. Подібного елементу гри від них ми у цьому матчі практично не побачили.

Що таке пресинг?! Суворе обмеження дій суперника, коли гравці його мають менше часу і можливостей для прийняття рішень і для втілення їх у життя. У складі «Шахтаря» немало технічних гравців і це їх усе ж суттєво «пресонуло».

Було жорстке протистояння ігрових мотивів з боку обох команд, і в таких умовах усе міг вирішити один гол, який комусь з суперників удалось би забити. Забив «Шахтар», забив Мораес – чи не найнесимпатичніший з теперішнього складу гірників. Враження при повторному перегляді було, що це – награна комбінація. Домашня заготовочка, так би мовити. Передача була підкручена – отож траєкторію польоту м’яча обчислити було не так і просто, на що і купився Нещерет, який загалом вдало провів нелегку зустріч.

У часи Лобановського частенько діяли так: робили передачу повітрям на ближній чи дальній кут воротарського майданчика. Розрахунок був простий: і до воріт близько, і воротарю протистояти атаці теж нелегко. Так от Мораес, злий геній «Динамо», здається, саме там і одержав м’яч, спрямувавши його потім у ворота.

А потім був з поля видалений Сидорчук, що по суті і вирішило справу. Ну, тут можна сказати лише одне. Якщо команда не завжди, але активно використовує гру «від оборони», то і в єдиноборствах слід таки діяти акуратно.

Хоча треба сказати, що надійність у динамівської оборони є у наявності. Бо у другому таймі суттєво наблизитися до динамівських воріт гірники не могли, а два голи забили ударами з далекої відстані. Що наводить на не нову думку – такі удари досить ефективні, а в умовах чисельної меншості пресинг уже не спрацьовує.

Ну, загалом у футболі, як і у житті: вік живи – вік учись... Але у цьому сезоні у «Динамо» ще нібито є час. Для того, щоб і самим повчитись і... повчити когось.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.11.2020, 02:11
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио 0 : 0   19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45
Чемпионат Франции Ницца Лорьян - : - 19 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть