Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Подвійні стандарти. Чому я не можу піти на футбол? Выбор редакции

2020-12-04 18:11 До завершення футбольного року залишились 3 гри. І кожна з них має величезне значення. Треба здобувати ... Подвійні стандарти. Чому я не можу піти на футбол?

До завершення футбольного року залишились 3 гри. І кожна з них має величезне значення. Треба здобувати перемоги, щоб входити в Новий Рік із оптимізмом, з відчуттям того, що все йде за планом. Поки дійсно все йде за планом. Ми перші в чемпіонаті, ми маємо хороші шанси на прохід в Лігу Європи. Команда вже майже відійшла від позитивних тестів на ковід.

По суті для Динамо все пройшло не так критично, як це могло б здаватись. Ускладнення з організмом отримав лише Мікель Дуелунд, який дуже важко переніс інфекцію. Історія данця в Динамо – суцільна полоса невдач. Хоча сама його фігура викликає багато запитань. Так для прикладу, він живе із хлопцем. Правда говорить, що в Данії його чекає дівчина. Скільки вони вже не бачились? Цілком ймовірно, що жити з іншим хлопцем – нормальна сучасна тенденція. Це ж абсолютно не футбольна справа копатись в чужій білизні. Та от кар’єра абсолютно не складається. Травми, відсутність форми, тепер проблеми після перенесеної хвороби. Коли в останнє Дуелунд показував якісний футбол на полі? 22.02.20 в матчі проти Ворскли він показав надзвичайно яскравий футбол. Після того вже такого футболу не було. Та й особливо довіри він останній рік, тим більше у Луческу, не отримує.
Дуже хотілося б завтра сходити на стадіон ім В.В. Лобановського на матч проти Маріка. І через тиждень також пішов би на матч проти Колосу. Що вже казати про матч із Ференцварошом? Тут присутність вболівальників – вкрай важлива історія. Але ні, на футбол ми потрапити не можемо. Правда ця заборона ніяк не торкнулась мера міста Віталія Кличка, який відвідав домашній матч Динамо з Барселоною. Це та історія про те, що на словах мер каже сидіти всім вдома, а сам ковід підхопити встигнув, бо ж є дуже багато доказів того, як він не дотримувався тих правил і обмежень, про які всім розповідає з Хрещатику 5 днів на тиждень.

А ви бачили що було минулої п’ятниці в магазинах? Повно відео і фото в соц. мережах. Що було в супермаркетах із технікою? Що було в різних продуктових супермаркетах? Чорна п’ятниця? ТЦ закривали на вихідні. Весь Київ стояв у корках. Народ масово їхав по магазинам, щоб закупитись, посидіти в кафе і погуляти, сходити в магазини, в кіно. Бо ж попереду був локдаун вихідного дня. Чи зробили цими обмеженнями краще? Ні. Навпаки, в п’ятницю просто забили магазини людьми. Створили штучний дефіцити.

Футбольні клуби у всьому світі – структури, які заробляють гроші. Які є джерела доходів? Реклама, спонсорство, трансфери, квитки. Влада багатьох країн, в тому числі і у нас, свідомо йде на заборону відвідувань футбольних матчів. Тим самим лишаючи клуби одного з джерел фінансування. В багатьох країнах – суттєва стаття бюджету. Для Динамо – та стаття, яка давала можливість покривати оренду стадіону, експлуатаційні затрати. Можливо не повністю. Але частково покривати можна було. В середньому на домашні матчі приходило 12-14 тисяч останні роки. І зараз цих людей легко можна було б розсадити на 70-ти тисячному стадіоні з дотриманням всіх правил і вимог. Пару мільйонів гривень, які б принесли ці глядачі, точно були б підтримкою стадіону, його працівникам і футбольному клубу.

Так, в часи пандемії, якою всіх залякали, походи на футбол – не є справою першої необхідності. Хоча насправді – частина прав і свобод громадянина. Обмежуючи мої права і залишаючи їх за собою влада тим самим порушує Конституцію. Можна знайти в соціальних мережах фото і відео з концертів, які відбулись у листопаді з грубими порушеннями всіх карантинних протоколів, обмежень. Концерти Меладзе в Києві і Одесі, повні зали, більшість без масок. Концерти Время і Стекло по Україні. І знову повні зали, всі без масок, ніякої соціальної дистанції. Так само легко знайти масові концерти від Вечірнього Кварталу, це ж друзі Зеленського? Повний зал, правда так, з розсадкою 2 через 2, але знову половина залу без масок.

Сьогодні, 4 грудня, ви легко можете в Києві сходити в будь-який театр. На багато концертів вже потрапити не можна, все розкуплено. Квитки у вільному доступі також є, в театри, будинок Офіцерів. У Франка сьогодні 2 спектаклі. І є квитки. Правда на найкращий спектакль «Кайдашева сім’я», це ж всім топам – топ, квитків майже немає вже. Це буде 8 грудня. Той самий день, що і матч із Ференцварошем. 10 грудня ви можете легко придбати квиток в Будинок культури і мистецтв СБУ на спектакль Французький поцілунок. Дуже необхідна річ часи карантину для Служби Безпеки України. А 22 грудня активно продаються квитки знову на Вечірній Квартал. Будуть знімати чергове шоу, яке багато хто подивиться в Новорічну Ніч.

Що таке подвійні стандарти? На футбол, який проходить під відкритим небом, з хорошою циркуляцією повітря, де шанси заразитись мінімальні, ходити заборонено. В театри, концертні зали, нічні клуби, правда до 22-00, на словах, ходити можна. А ви приїдьте в Квінс сьогодні після 22-00, подивіться. І їх не чіпають. Зараз починається хвиля корпоративів. Так, не така активна, як минулого року. Але вже багато місць повністю зайняті до кінця року. Скажу відверто, що я за те, щоб життя продовжувалось. Абсолютно за те, щоб можна було ходити в театри, кіно і на концерти. Життя продовжується. Треба жити, а не сидіти в клітках. Але ж чому я не можу піти на футбол?

Дякую!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.12.2020, 18:11
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Монпелье Нант 1 : 1   26 апреля 22:00
Чемпионат Украины Минай Черноморец - : - 27 апреля 13:00
Днепр-1 Динамо - : - 27 апреля 13:00
Чемпионат Англии Вест Хэм Ливерпуль - : - 27 апреля 14:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть