Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Скільки ж... усього на-VAR-илося!

2020-12-13 03:31 Дивишся футбольний матч і думаєш – як же не щастить театральним режисерам! Бо футбольний тренер може ...

Дивишся футбольний матч і думаєш – як же не щастить театральним режисерам! Бо футбольний тренер може вийти на поле і сказати своє відверте «фе-е-е...» арбітру, який трохи розгубившись... десь там щось... накосячив. А театральний режисер під час прем’єри на сцену не вийде... ну, наприклад, щоб мовити своєму акторському складу:

– Хлопці і дівчата!

Та ви ж на генеральній репетиції так чудово грали... А зараз що ж ви оце виробляєте?!

Чи, скажімо, звернутися до вдячних глядачів з відвертим запитанням:

– А у попередньому епізоді актори он як чудово зіграли! А бурхливих оплесків чомусь не чути...

Бо і у театрі, і у футболі – емоції... Але ж і виявляють їх з різних приводів та і зовсім по-різному!

Бо і у футболі інколи... теж дуже немало театру! І такого театру, що і театральні критики не розберуться... А де вже там розібратися бідолашним футбольним коментаторам! Чи, скажімо, арбітрам...

А головне, що і Монзуль у суддівській спільноті, що обслуговувала матч «Динамо» – «Колос», ніби і не було, а щодо суддівства скільки усього – і нашумувало, і накипіло!

Так, пенальті – це пенальті... Але ж його – ще спробуй забити!

А забивати пенальті, коли рахунок 0:0 чи навіть 0:1, справа і нелегка, і відповідальна. Селезньов «натякнув» Бущану, що битиме у лівий від себе кут, а Бущан і повірив. А Селезньов – чувачок підступний... ба-бах! Ударив у кут зовсім інший.

Циганкову ж у свою чергу дезинформувати воротаря «Колоса» не вдалося, але Віктор виявив принциповість і ударив саме у той кут, куди і кинувся голкіпер. Ударив рішуче. Влучно ударив. І теж забив.

Пенальті у ворота «Динамо» виник внаслідок порушення з боку Миколенка щодо того ж Селезньова. Було воно чи не було?! Ну, це до театральних критиків... Але, мабуть, кожен погодиться, що коли Селезньов... такий високий і худорлявий... падав, то це було вражаюче видовище. Ніби справжній ніагарський водоспад! Та й полежав форвард на зеленьому... але ж холодному... навіть дуже холодному газоні достатньо довго і переконливо. В усякому разі для арбітра зустрічі.

Пенальті у ворота «Колоса» з’явився уже внаслідок порушення того самого Серезньова (було... чи не було!) щодо того ж самого Миколенка. Для повної симетрії було б краще якби пенальті реалізував сам Миколенко. Але той, мабуть, вирішив не ризикувати. І правильно зробив.

Могло «Динамо» вирвати і перемогу, забивши гол, діючи, так би мовити – на добиванні... І до того ж не на першому добиванні.

Ось тут і згадується, як знаменитий футбольний снайпер Герд Мюллер з мюнхенської «Баварії» свого часу на тренуваннях відпрацьовував удари з невеликої відстані. І просив голкіпера не ображатися, що битиме з усієї сили. Бо і «осічок» у нього у подібних випадках було менше.

Нині телебачення може більш виразно, більш яскраво демонструвати єдиноборства, що виникають на зеленому газоні. І інколи навіть виникає враження, що футболісти при цьому виявляють, так би мовити, ну, до певної міри... костоломний стиль. Враження подібне, звичайно ж, помилкове, але можливо гравцям і справді ж не вистачає уміння щодо відбору м’яча.

Ось, скажімо, гол, внаслідок якого, і сформувався остаточний результат: «Динамо» – «Колос» – 2:2. Удар був з-за меж штрафного майданчика і гол виник при цьому внаслідок несподіваного рикошету. Але ж допоки гравець «Колоса» вийшов на ударну позицію, у нього м’яч могли не один раз відібрати.

І ще кілька слів щодо тренерів – made in Ukraine! Їх не дуже помічають у Європі, ото ж помічаймо хоч ми. Руслан Костишин, що очолює «Колос», тренер мислячий, зі своїм баченням футболу, яке він не втомлюється відстоювати. Мірча Луческу – наставник дуже винахідливий, що він і не раз продемонстрував, керуючи «Динамо». Тренер з європейським досвідом. А переграти Костишина, врешті-решт, не зміг. Цього разу...

Але ж і у ковбасі є не тільки соя, а у футбольному матчі були не тільки нерви, жовті і червоні картки, призначені чи не призначені пенальті... Був і футбол! А оскільки інтернет дозволяє переглянути ще раз це дербі... бо і справді ж саме у матчах з «Динамо» «Колос» чомусь особливо буйно колоситься... то у наявності футболу у цьому поєдинку можна було б і переконатися. А якщо не вдасться переконатися, то можна переглянути динамоколосівське дербі ще раз, але вже тільки – на чотирьох моніторах!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.12.2020, 03:31
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Лига конференций Фиорентина Виктория 0 : 0   18 апреля 19:45
Лига Европы Рома Милан - : - 18 апреля 22:00
Аталанта Ливерпуль - : - 18 апреля 22:00
Вест Хэм Байер - : - 18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть