Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо Брюгге. Хочеш розсмішити Бога? Розкажи Йому про свої плани. Выбор редакции

2021-02-16 13:11 Ось так коли готуєшся писати анонс до матчу, то абсолютно не очікуєш того, що матч може ... Динамо Брюгге. Хочеш розсмішити Бога? Розкажи Йому про свої плани.

Ось так коли готуєшся писати анонс до матчу, то абсолютно не очікуєш того, що матч може не відбутись. Все це дуже гостро виглядає у світлі сьогоднішнього слухання справи Швейцарія Україна в CAS. Це вчергове підтверджує прості істини, що хочеш насмішити Бога? Розкажи Йому про свої плани. Тому наразі сформувати чіткі прогнози по цьому протистоянню – важка задача.

Наразі невідомий склад Брюгге, який зможе приїхати в Київ. Не відомо і те, чи змусить Динамо здавати повторний тест бельгійців в Києві. Така можливість є. І, як показує практика, при епідемії ковіду в командах, кожна секунда важлива. Бо тест може бути негативним, а вже через годину позитивним. Тому ті тести, які бельгійці здали вчора у себе, які вже відсікли від команди 4 гравців основної обойми і головного тренера, не є показовими. В Києві можуть відпасти ще 3-4 гравця. Такими козирями треба користуватись.
Насправді у Брюгге велика обойма гравців. Але на вирішальні матчі основна обойма зменшується до 14-15 гравців. І 3 гравці з цієї обойми вже мають позитивний тест, я про лівого захисника Денсвіла, про атакуючого півзахисника Де Кетелара, про Ванакена. Кажуть і про Ланга, але це далеко не факт. Стартовий склад на сьогодні можна сміливо назвати боєздатним – Міньоле, Мата, Коссуну, Мечеле, Соболь, Баланта, Рітс, Вормер, Ланг, Окереке, Дост. Тепер втрата будь-кого з цього списку стає критичним з точки зору структурної побудови гри. Бо тренер Брюгге довгий час шукав оптимальну обойму. Взимку команда втратила достатньо гравців хорошої якості. Я про захисника Сімона Делі, який забивав на 1,5 роки тому. Івуарієць в цьому сезоні дуже багато помилявся позиційно. Головним активом команди був Крепін Діатта. Його також продали, хоча і не за ті гроші, яких він коштує. Напевно у бельгійської команди важкі фінансові часи. Плюс відпустили Денніса, який так само, як і Яремчук, хотів піти в чемпіонат посильніше. От і пішов в Бундеслігу. Впевнений, що тренерський штаб зробив вкрай важливу психологічну роботу. Всі побачили, що якщо є хороша пропозиція, то гравця відпустять. Якщо гравець знизить до себе вимоги, то його відправлять в оренду. Чіткий мотиваційний посил.

Я думаю, що все треба розглядати в комплексі. Робота над мікрокліматом надзвичайно важлива. Як і те, що клуб взимку зумів закрити головну проблемну позицію. Я про місце центрального нападника. Досвідчений Бас Дост заграв одразу. Заграв так, ніби вже 5 років знаходиться в команді. Досвід і майстерність – дійсно велика справа. Тому зимове трансферне вікно звузило вибір тренерського штабу для маневрів Але основна обойма почала нарешті показувати гру і давати результат.

Модель гри команди дуже схожа з тією, в яку грає Динамо. Високий пресинг, накриття захисників при розіграші м’яча зі своєї половини поля. Головна задача – не дати вийти спокійно супернику з оборони в атаку. Достатньо затратна задача. Та у Брюгге є гравець, який нагадує за своїми характеристиками Артема Бєсєдіна. Бас Дост дуже добре працює у відборі, активно тисне на захист, воротаря. Артем молодше. Бас куди досвідченіший. У нього за плечима Бундесліга, де він показав себе сильним форвардом.
Хочеться розібрати один простий епізод з гри. Ланг віддає пас на Доста з глибини. Голландець відривається від захисту і в один дотик робить парашутик за спину оборони на Ванакена, обрізаючи всю оборону. Для бельгійців це типова модель в атаці. Такі різноманітні трійочки вони розігрують 3-4 рази за матч. Відчувається, що це награється на тренуваннях. І в основі покладено неочікуване підключення в атаку Мати, Ванакена, Рітса, Вормера, Окереке. В цьому моменті Ванакен не потрапив в дальній кут. Але момент на 100% гольовий.

Крайки на флангах атаки – інвекторні вінгери. Зміщуються органічно в центрі, звільнюючи фланги для захисників. Правша Ланг грає зліва, а лівша Окереке справа. Трійка дуже добре взаємодіє. Підлаштовується один під одного. Ноа Ланг заслуговує величезної уваги. Це гравець, який в цій команді робить різницю. Він загострює гру сольними проходами, розумними передачами. Безумовно в достатньо сильній команді зростає гравець топового рівня.

Трійка в півзахисті незмінна всі ці роки. Втрата Ванакена стається не вперше. Але на такий відповідальний матч – дуже вагомо. Бо тріка така, що всі працюють на відбір. Кожен з гравців має сильний пас, удар, розуміння футбол, вміння грати під тиском. Універсали, які однаково сильно грають на оборону і на атаку. Я б не виділяв нікого з них. Сама головна цінність – зіграна трійка, де є розуміння маневрів, взаємозамінність. Ванакен часто опускається в зону центральних захисників. А потім з’являється на позиції центрфорварда. Те ж саме можна сказати і по Рітсу. Це організовані процеси. Ванакен часто зміщується на лівий фланг, Рітс на правий. А тріо атакуючих гравців опиняються в штрафному майданчику. Кожен маневр продуманий, награний, зважений. Цікаво як буде виглядати оновлена трійка без одного з лідерів в Києві.

Великим козирем Брюгге є стандартні положення. В старті завжди є 4-5 гравців із зростом за 190. Ванакен 194, Дост 196, Де Кетелар, Окереке і Коссуну мають 192 см. Надзвичайно потужна команда, яка активно використовує цей фактор на стандартах. Можна легко побачити, що в атаку на стандарти ходить по 9 чоловік. Ризиковано залишати лише 1 гравця в обороні. І це не останні секунди. Це рахунок 0:0 на початку матчу. Коли рахунок більш переконливий, то в обороні залишають 2-х гравців.
Слабкі сторони? Як по мені – лівий фланг. Соболь і Ланг є достатньо проблемними. Відбір – не їх козир. Саме тому сюди і купили Денсвіла, який куди краще виглядає у відборі. Та він відпав. Тому фланг Циганкова – дійсно та площина, через яку можна будувати плацдарм для успішного результату. Так само при високому пресингу легко побачити розриви між лініями. Цим треба користуватись. Це гарний плацдарм для швидкісних атак.

Ще тиждень тому шанси Динамо проти Брюгге виглядали достатньо песимістичними. Тепер же втрутився ковід-19. Це змістило ваги. Баланс у грі Брюгге буде порушений. Невідомо який склад буде зібраний через тиждень на матч відповідь. Невідомо і хто зможе зіграти в Києві. Початок ковідної епідемії у бельгійців – бонус. Однак не треба розслаблятись. Важливо зіграти у свій футбол. Максимальна концентрація, налаштування, використання своїх можливостей. Яким би ослабленим не був суперник, бо це потужна команда, яка зараз в накаті. Та й не треба забувати, що це може бути хитрість. І що у суперника всі здорові. В будь-якому випадку цей матч є черговим виміром якості роботи Луческу в Динамо.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.02.2021, 13:11
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть