Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Екзамен для екзаменатора

2021-04-13 00:25 У кожної історії своя передісторія, що до певної міри історію і визначає. Отож матч “Динамо” — ...

У кожної історії своя передісторія, що до певної міри історію і визначає. Отож матч “Динамо” — “Дніпро-1”. Матч для динамівців домашній, але ж... на чужому полі.

Перед поєдинком інтерв'ю з президентом “Дніпра-1” Юрієм Березою, людиною мислячою і сповна наділеною почуттям гумору. Загалом досить рідкісний випадок, коли особа, пов'язана і з політикою, і з футболом, справляє приємне враження.

Юрій Береза висловив думку, що дніпрянам хотілося б фігурувати і на європейських футбольних горизонтах. Але ж так фігурувати, аби при цьому все ж не ганьбитися. Отож для “Дніпра-1” поєдинок з “Динамо” це свого роду екзамен, який покаже, а чого ж дніпряни варті.

Але ж і для “Динамо” цей матч був також ніби екзамен. Перемагаємо і... надії на чемпіонство стають ще реальнішими. Отож екзамен був усе ж і... для самого екзаменатора. А три захисники у центрі дніпровської оборони для атаки “Динамо” були ніби... екзаменаційна комісія.

Треба сказати, що гра киян стає у процесі чемпіонату більш упевненою і переконливою. Високий пресинг у виконанні динамівців позбавляв атаки дніпрян стрімкості. А останні матчі “Дніпра-1” показали, що атакувати ця команда уміє. Коли дніпряни пресингували захист киян, то динамівці успішно справлялися з подібними наскоками, бо були до них морально готові. І думали більше, як організовувати атаку у відповідь, а не переймалися побоюваннями — це б не втратити м'яч...

Динамівці сміливо переходили на половину поля суперника і демонстрували, що і там протистояти пресингу суперника вже уміють. Тобто загалом командна гра “Динамо” була переконливою і успішною, однак це не переливалося у гольові моменти і, врешті-решт, у голи.

А забивати треба, бо інакше і перемоги не досягти. А як? Один з шляхів до успіху — ефективне використання стандартних положень. Цього разу гол був забитий після розиграшу кутового. Миколенко ударив з льоту. Удар був розрахований не скільки на силу, скільки на точність. І удар досяг успіху.

Гол цей до певної міри нагадував гол, забитий Сидорчуком у ворота “Зорі”, але тоді подача була з іншого флангу.

Інший шлях загострити атаку — використовувати індивідуальну майстерність поблизу штрафного майданчика. Суперник у таких випадках не поспішає порушувати правила. Скажімо, Сидорчук, з'явившись несподівано на правому фланзі, за допомогою дриблінгу намагався увірватися до штрафного майданчика дніпрян і це йому майже удалося.

Другий гол був забитий після того, як Родрігес несподівано ударив по воротах. І ударив з не надто вже зручною позиції. Воротар дніпрян мяч відбив, але відбив прямо перед собою. Ось тоді Сидорчук і забив гол. І удар був розрахований саме на виваженість і влучність, а не на силу. Згадалося і як Родрігес, що більше фігурував на лівому фланзі, раптом з'явився на фланзі правому. І це відразу ж створило для суперника ситуацію незвичну і несподівану.

Досить ефективно діяли і крайні захисники “Динамо”. Але і їх гра уже стала іншою. Вони вже не “тягли” м'яч від свого штрафного майданчика до штрафного майданчика суперника, а, одержавши м'яч, діяли більше, як флангові форварди. І загалом ефективність їх дій була помітна.

Отож динамівська гра перебуває у процесі розвитку, але на цьому шляху ще треба зробити немало кроків. Але у наших сподівань на перемогу улюбленої команди з'являється і, сподіваюсь, з'являтиметься усе більше помітних аргументів.

І ще. У футбольних уболівальників нині у їх арсеналі усе більше можливостей. Відбувся матч улюбленої команди і можна переглянути і відео голів, і короткий огляд поєдинку, і огляд детальний. Та, врешті-решт, і сам поєдинок можна знову переглянути. Бо є люди, які про це потурбувалися.

Отож і віршовані рядки, написані з приязню, хоча і не без дещиці іронії.

Не завжди

Тривожними етапами -

Кипіння буйних драм!

То як, “Футбольний хабику”...

Футбол покажеш нам?!

Але ж немов стривожене -

Не поле перейти... -

Та показати можемо,

Хоча і... не завжди.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.04.2021, 00:25
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Испании Севилья Мальорка 2 : 1 Закончился
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть