Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Україна Північна Македонія. Коли як не зараз? Выбор редакции

2021-06-16 19:53 Одна з вічних дилем футболу – питання про гру на результат і красоту гри. Згідно класики ... Україна Північна Македонія. Коли як не зараз?

Одна з вічних дилем футболу – питання про гру на результат і красоту гри. Згідно класики найкрасивіше у футболі – результат на табло. Матч проти Нідерландів Україна розпочала яскраво. Атакою на атаку. Та й в принципі хоча і притиснулись до своїх воріт у другій половині першого тайму, але це не була гра виключно від оборони.

Гру від оборони можна було побачити вчора у виконанні шведів. Коли за весь матч команда здійснила біля 100 передач. Шведи намагались засушити гру і у них це майже вийшло. Іспанія же випустила Морено, який міг витягнути гру. Але Шведи при всій свої грі із 15-20% відсотками володіння м’яча все ж мала 2 100% шанси вирвати перемогу. Некрасиво зіграли. Можна критикувати. Але нічия і +1 в скарбничку. Україна ж намагалась грати яскраво, на контролі м’яча. Та ми програли центр поля. І так як не були готові до сушіння гри отримали дірки в усіх зонах. Нідерланди рвали нас як хотіли. Прагнення зіграти красиво – амбіційно. Однак це відірваність від реальних можливостей власної команди. Добре, що вдалось забити два шедеври. Погано, що тренерський штаб так і не захотів навіть після 2:2 спробувати засушити гру свіжими замінами. Тому маємо те, що маємо. Результат на табло.
Тепер Збірну чекає Македонія. Дуже цікаво яким буде план тренерського штабу на гру. Спробую спрогнозувати, що він буде так само амбітним, агресивним і планом виграти центр поля, зіграти першим номером і задушити суперника. Ми це проходили проти Фінляндії не так давно. Андрій Миколайович продовжує гнути свою лінію. Свого часу був дуже цікавий експеримент проти команд, які грають у 3 центральні захисники, коли Яремчук був переведений на лівий фланг атаки. Тоді це дало хороший результат. Як буде зараз? Чи будуть тактичні зміни на майбутнього суперника? Якими будуть кадрові рішення? Думаю, що є декілька питань. Чи зіграє з перших хвилин Циганков? Бо на лівий фланг тактичних варіантів багато, але профільний гравець готовий є лише один. І як зміниться центр поля? Я спрогнозую, що потрібен хвильоріз. Логічно, що це Стьопа.

Як я вже написав, що Північна Македонія грає у 3 центральних захисника в лінію. Розстановка по суті така сама, як і у Нідерландів. Майстерність виконавців інша. Розстановка така ж. Принципи побудови гра абсолютно інші. Бо фуллбеки тут саме захисники за функціоналом на полі, а не крайні форварди. Це типова балканська команда. Головна задача – не дати грати супернику. В’язка боротьба, багато дрібних фолів, артистизм, брутальність по всьому полю, на кожній ділянці де затримується гра. Футбол перетворюється у возню без швидкостей. Головна ідея – вигризти м’яч, змусити помилитись, обрізатись і організувати швидкісну атаку чи просто підловити на помилці в штрафному. Цей стиль гри вкрай неприємний. Особливо для тих команд, які хочуть грати у футбол.

Як розв’язати таку задачу? Це до тренерського штабу. Зрозуміло, що це пошуки вільних зон, довгі переведення, несподівані вривання у вільні зони, які звільняють партнери. Це вміння терпіти, чекати і гнути свою лінію. Не обрізатись. Австрія таки витримала і дотиснула. Акцентувати увагу на Горані Пандеві чи Еліфі Елмасі – недоцільно. Тут вся команда суперник – злий дядька, який виходить боротись, нав’язуватись, ламати, не давати грати. Не варто очікувати яскравої і швидкісної гри. Але якщо зламати македонський командний хребет, то може бути результат, як у матчі проти Сербії. І хай так і буде.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.06.2021, 19:53
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть