Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ось така... шахівниця!

2021-08-17 11:43 Було це ще у радянські часи. Працював я тоді інженером у НДІ і у одному секторі ...

Було це ще у радянські часи. Працював я тоді інженером у НДІ і у одному секторі зі мною трудився Петро Семенович, вже досвідчений інженер. Людина, що дуже цікавилася футболом і у якої можна було дізнатися усе щодо поточних футбольних подій. І свіженький номер “Спортивної газети” чи “Совєтського спорту” у нього траплявся частенько, а у цих виданнях писати про футбол таки не забували.

І щотижневик “Футбол-хокей”, а його придбати у кіоску для преси було важко, теж у Петра Семеновича інколи бував. І усе це інформаційне багатство у цієї приязної людини можна було на певний час позичити — щоб під час обідньої перерви швидесенько переглянути чи й увечері уважно перечитати. Я вам скажу, що у ті часи це було справжнє футбольне щастя, коли поруч з тобою працює така людина.

Та й оповідачем він був чудовим. Як він захоплююче розповідав про свої пригоди, про те, як у Києві колись важко і трохи нервово пробирався, можна сказати... крізь терни — до футбольних зірок!

Бо уявіть... Ви тільки пересічний футбольний болільник (і болільник — телевізійний...), а тут... можна переглянути матч “Динамо” живцем... на стадіоні! І до того ж один з найважливіших матчів сезону. Але ж спробуй — білет придбати! Та з білетом пощастило... Пощастило і з чимось іншим. Якраз перед матчем вдалося придбати і кілька пляшок чеського пива, що тоді було дефіцитом.

Так, досвідчений футбольний болільник... А досвіду все ж не вистачило! Болільник же телевізійний, на стадіоні бував рідко. Бо перед тим, як болільник міг наповнити собою не таку вже і малу чашу стадіону, правоохоронці проявляли пильність.

Так, портфель... А що ж у портфелі? Як це — аж пять пляшок... чеського пива?! Ні, з таким вантажем на трибуну — не можна! А, може, там у пляшках не пиво, а якась вибухівка!

Отож повели Петра Семеновича у міліцейське відділення, щоб з'ясувати, що ж воно за пиво і для чого він його на стадіон приніс.

Ну, може, і правильно. Бо футбол — це ж море пристрастей! І обережність не завадить. Бо прийде такий от нібито спокійний болільник на трибуну. Вип'є відразу ж п'ять пляшок пива і раптом... ще стане таким агресивним, що з ним уся київська міліція справитися не зможе! А суддівство... Та у нас арбітри інколи судять так, що і найспокійніший болільник рознервується. Ні, не можна... не можна болільника на трибуну з пляшками пускати. Чи з пляшками пустими, чи з пляшками, заповненими пивом.

Отож прийшли, так би мовити, до офісу правоохоронців. Петро Семенович, звичайно ж, спробував якось аргументувати власну позицію:

  • Та я ж культурна людина... Та я ж інженер... Та я ж у відрядженні...

Однак це не переконало:

  • Всі у нас дуже культурні... поки на стадіон не прийдуть! На футбол... на важливий матч...

Бувають такі моменти, коли час втрачати не можна. І це трапляється, як у футболістів під час гри на зеленому полі, так і у болільників, що прагнуть цю гру переглянути. Отож Петро Семенович зрозумів — треба щось вирішувати. Отож і мовив:

  • Та Бог з ним, з пивом... Дайте футбол подивитись!

Така точка зору знайшла розуміння:

  • Заспокойтесь... Футбол — подивитесь!

І футбол Петро Семенович таки подивився. А щодо пива... Ну, не кожен же раз пиво пити! Навіть коли ти його собі придбав. А коли перемагає улюблена команда, ну, хто ж буде жалкувати за пивом. Навіть коли воно чеське. Навіть коли його аж п'ять пляшок.

Але було у Петра Семеновича ще одне, досить несподіване для нас, його колег, уміння. Отож приходить свято, яке усім колективом скромно відзначається. А Петро Семенович і приносить власноручно спечений торт (чи пиріг!) у вигляді шахівниці. Щоправда, .на шаховій дошці клітинки — білі і чорні. А на шахівниці, що її пік Петро Семенович, вони були жовті і світло-коричневі. Але ж смак який чудовий! Бо торт хвалили і чоловіки, і жіноцтво. А жіноцтво не схильне чиїсь кулінарні здібності даремно вихваляти.

Ось так в уподобаннях цієї приязної людини і поєднувалися любов до футболу і шахи. Щоправда, у шахи Петро Семенович не грав. Бо не всім же і у шахи грати, і торти у вигляді шахівниці випікати. Треба, щоб хоча б... щось одне удавалося.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.08.2021, 11:43
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть