Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя Олімпійська Смартопедія. Академічне Веслування

2022-07-25 11:50 Сьогодні виповнилося 42 роки від дня смерті Володимира Висоцького. І прожив він напрочуд мало: якраз 42 ...

Сьогодні виповнилося 42 роки від дня смерті Володимира Висоцького. І прожив він напрочуд мало: якраз 42 роки. Може, хтось подумає: "До чого це на сайті вболівальників київського "Динамо?" Але ж Володимир Семенович має пряме відношення до нашого міста: його батько народився в Києві. А футбол? Пам'ятаєте знамените " И недаром клуб Фиорентины предлагал мильйон за Бышовца».

А ще були пісні про воротаря, про правого інсайда. Згадується, як на одному своєму концерті Висоцький повідомив, що планує написати 49 спортивних пісень - за кількістю видів спорту у "Спортлото". На жаль, виконати задумане він не встиг. Його не стало якраз у спекотні дні московської Олімпіади. І в зв'язку з цим у мене виникла думка: а чому б не вкрасти ідею у класика? Ні, пісні писати я не вмію, а от фейлетони та гуморески якось насобачився стругати, хай не всім тут, на сайті, вони до смаку. Отже вступаю з сьогоднішнього дня на трудову вахту: зобов'язуюсь спорудити цикл із невеличких гуморесок, присвячених основним олімпійським видам спорту. Від цифри 49 та "Спортлото" вирішив відхрестився, адже ця лотерея, здається, ще жива, але за поребриком. Про футбол я вже писав, також поміщав у "Шуріка" фейлетони про фігурне катання, хокей, дзюдо. Так що нарахував всього 27, залишивши на майбутнє ті дисципліни, що увійшли до олімпійської програми у 21-му сторіччі (прошу вибачення у прихильників гольфу і тхеквондо, серфінгу і спортивного скалолазіння). І слідуючи за алфавітом, починаю з академічного веслування.

Я коли у дитинстві дивився змагання з академічного веслування, думав, що це турнір, де беруть участь одні академіки. Звідки ж тоді така назва? Виявилось, що помилявся. Звичайні хлопці та дівчата, міцні та обов'язково широкоплечі. За дівчат навіть прикро було. Ну хлопець широкоплечий – це круто, це товар обличчям. А що робити представницям так званої слабкої статі? Як з такою на побачення підеш? На тебе всі перехожі поблажливо дивитимуться. Єдиний плюс - хулігани розбігатимуться у всі можливі та неможливі сторони. Коли ж якийсь сміливий та настирливий не відстане, ти у своєї супутниці запитаєш ненароком: "Кохана, по-моєму, там, у кущах випадково застрягло весло". Повірте, цей хуліган ще довго з вами шанобливо вітатиметься. На шанобливій відстані. А ще веслування – найдемократичніший вид спорту. Не любиш людство – греби наодинці. У школі більше "двійок" не отримував? Парний розряд саме для тебе. За сумісництвом музикою захоплюєшся? Підбери ще трьох, як ти, сідайте у "четвірку", і квартет уже готовий. А вісімка? Це вже надто: як преміальні на стільки ротів ділитимемо? І що цікаво, усюди парні цифри, екіпажів-трійок не зустрінеш. Думав, чого так, а потім дійшло. А що буде, коли вони до лікеро-горілчаного догребуть, щоб на трьох збагнути? Ще човен перевернуть, а він же чималі гроші коштує. І, нарешті, інформація від компетентних джерел. У російському військовому флоті матросів навчають, як правильно поводитися з веслами. Коли всі есмінці та лінкори вирушать за крейсером "Москва", веслярі на галерах стануть там найпривілейованішою морською кастою.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.07.2022, 11:50
25.07.2022, 11:50
395346 1 Internat
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2225 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Лион 3 : 4 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть