Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Баскетбол

2022-08-02 04:39 У олімпійській програмі чоловічий баскетбол напрочуд нецікавий вид спорту. Не побоюсь цього сказати, навіть якщо ЛеБрон ...

У олімпійській програмі чоловічий баскетбол напрочуд нецікавий вид спорту. Не побоюсь цього сказати, навіть якщо ЛеБрон Джеймс поцілить м'ячем у комп'ютер, на якому я друкую такі крамольні речі. І навіть коли Шакіл О'Ніл пообіцяє розчавити мене, як слон комаху. Хоча за видовищностю і непередбачуваностю баскетболу нема рівних.

Уявіть, команда впевнено веде у рахунку протягом всієї гри; розрив часом сягає 15-20 очок. І раптом перевага починає танути, як березневий сніг, й за пів-секунди до фінальної сирени один влучний дальній кидок, і... потенціальні невдахи в екстазі влаштовують святковий танець на майданчику. А як не згадати фінал олімпійського турніру в Мюнхені між СРСР та США й приголомшливий рахунок 51:50?

І водночас зараз, коли справа доходить до Олімпіад, цей вид спорту втрачає всі свої принади, й зникає будь-яке бажання дивитись протистояння між кращими командами світу. Бо нецікаво, бо інтриги нема зовсім: на 4 останніх олімпійських турнірах збірна США незмінно вигравала "золото". У цьому сторіччі тільки аргентинцям вдалося засмутити родоначальників баскетболу у 2004-му році. Французи на останніх Іграх пручалися як справжні галльські півні, навіть засмутили америкосів в груповому турнірі, але "Марсельєза" так і не пролунала на церемонії нагородження переможців. Знову зоряно-смугастий стяг піднявся више за всіх.

Ось би повернутися у недавне минуле! У 1980-му США та інші західні країни бойкотували московську Олімпіаду. «Так це ж добре!» - радянські баскебольні функціонери радісно потирали руки. Тріумф господарів був неминучим... та дзуськи! Каламутні югослави (нібито й комуністи, але не наші, не з варшавського блоку) і тут своі 5 динарів вставили. Не пустили фаворитів до фіналу, та й ще тренера радянської збірної Олександра Гомельського до інфаркту довели. І відразу божа кара: саме того року, після смерті Броз Тіто балканська держава почала потроху розвалюватися.

А баскетболісти СРСР під орудою інфарктника Гомельського та з двома киянами у складі – Олександром Волковим та Олександром Білостінним – помстилися кривдникам через 8 років у Сеулі, Та що таке! Ще один процес пішов, і за 3 роки Союз непорушний відправився слідом за непорушною Югославією. Тому , шановне керівництво ФIБА,благаю вас: допустіть росіян на Олімпіаду-2024. Може, станеться диво: вони візьмуть «золото», і тоді історія повториться. Нехай ще один процес піде – я не проти. І мало хто, за межами росії, звичайно, буде проти.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.08.2022, 04:39
02.08.2022, 04:39
397027 1 Internat
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2153 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Челси Эвертон 6 : 0 Закончился
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть