Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Бокс

2022-08-07 19:17 У далекому дитинстві я пішов записуватися до секції боксу. Шукаючи тренера, потрапив до кутка в залі, ...

У далекому дитинстві я пішов записуватися до секції боксу. Шукаючи тренера, потрапив до кутка в залі, де кремезний хлопчина з насолодженням колошматив грушу, яка хиталась в різні боки, стогнучи і плачучи шкіряними сльозами. Мені стало її шкода, аж у самого кілька сльоз на підлогу впали, бо уявив себе на місці цієї груші.

І миттю вирушив на пошуки... ні, не тренера, а виходу із цього приміщення. Вважаєте, що я після цього пройнявся відразою до цього виду спорту? Зовсім ні, досі його люблю. А працюючи у пресі, довелось не раз спілкуватись з тренерами і спортсменами. Навіть у 1993-році брав інтерв'ю у чемпіона світу з кікбоксингу. Стоп-стоп, а при чому тут кікбоксинг? Так звали цього чемпіона Віталієм Кличком. Він ще відверто сказав мені, що хотів би у двох видах виступати, але українські боксерські чини категорично проти. Ось тут би мені його й заспокоїти:"Да грець з тим боксом! В кікбоксингу ти вже король, продовжуй далі". Добре, що я промовчав, а керівники вітчизняного боксу змінили гнів на милість. Інакше володарем всіх поясів на світовому рінгу був би лише Володимир, а хто би зараз сидів у кріслі київського мера, навіть й прогнозувати не можу.

А тепер з чемпіонських та політичних вершин зійдемо до прозаїчної анатомії. Чи знаєте ви, які частини тіла повинні в першу чергу захищати боксери? Я теж не знаю, бо ніколи не був на ринзі, але чому не пометикувати? Отже.

  1. Ніс. Як його не захищай, все рівно характерний слід залишиться на все життя. Та хїба лише у боксера може бути така ознака? Я колись запитав у нового сусіда з квартири напроти , вказуючи на його перебитий ніс :"Це вам так на рингу дісталось"? - Ні, від власної дружини, -ніяковіючи, зате чесно відповів він. Я подумав: як мені пощастило, що моя Жанна ніколи не захоплювалась боксом. А благовірну нещасного сусіда ми на всяк випадок обминали як могли.

  2. Вуха. Випадки канібалізму в боксі, на щастя, майже не зустрічаються. Та коли Майк Тайсон повісив рукавички на гвіздок у своєму маєтку, його суперники-важковики зітхнули із полегшенням.

  3. Внутрішні органи. Відомий український тренер і арбітр (на жаль, покійний) Віталій Бендаловський любив казати: "Бокс - це повільне відбівання печінки". А також шлунку, нирок, та інших важливих елементів життєдіяльності. То ж коли мiй шлунок починає свій страйк, заспокійливо кажу йому й собі:"Що з тобою було б, якби я затримався у боксерському залі".

  4. Мізки. У згаданого В.Бендаловського був такий віршик: "Не відвертайся у бою, або дістанеш по...мізку". І справді, мізки боксеру та й будь-кому конче потрібні; без них чемпіоном не стати, а мером чи, наприклад, прем'єром або президентом, й поготів. Хоча в одній сусідній державі і це можливо.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.08.2022, 19:17
07.08.2022, 19:17
398415 1 Internat
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2179 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть