Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Водні види спорту

2022-08-16 00:42 Олімпійський дебют плавання відбувся у 1896-му в Афінах. Якщо в джазі могли бути тільки дівчата, то ...

Олімпійський дебют плавання відбувся у 1896-му в Афінах. Якщо в джазі могли бути тільки дівчата, то водна доріжка призначалася тільки для хлопців. Певно, організатори слушно побоювалися, що вигляд струнких пловчих у купальниках буде надмірним поддразнювачем для гарячих грецьких вболівальників.

На щастя, гендерна дискримінація поволі щезала з появою суфражісток, феміністок та інших активних борців (вірніше, борчих) за права представниць слабкої статі.

Кажуть, що перед Олімпіадою-1912 спортсменки в купальниках заблокували всі входи й виходи з штаб-квартири МОК, вимагаючи, щоб їх негайно відправили змагатись до басейну. І зніяковілі чиновники змушені були зламати ще один бастіон мачизму в спорті.

Та аж до нашого часу більше піару, більше сонячного проміння у плаванні дістається чоловікам. Навіть найтитулованішим спортсменкам тільки заздрити і залишається. Ось Дженні Томпсон - восьмиразова олімпійська чемпіонка- працює звичайним лікарем-анестезіологом. Куди їй до Марка Спітца! У того хоч всьго на одне "золото" більше, зате став шанованим бізнесменом, і про його подвиги на доріжці уболівальники досі пам'ятають, як і про легендарні спітцевські вуса. Якось після чергового чемпіонату світу, де американець знову пошив у дурні всіх суперників, особливо, тих, хто прибув з-за "залізної завіси", усі радянські пловці виростили вуса. Мабуть, за директивою від директивних органів. Але впоратись із нестримним янкі їм не судилося.

А в нашому сторіччі наступила ера Майкла Фелпса. 23 олімпійське "золото"! Це нікому не снилося, і не лише у плаванні. Гегемонія американців у цьому виді залізобетонна, іншім лишаються кістки. Ось чому росіяни так раділи "золоту" свого Євгенія Рилова у Токіо - першої такої нагороди з 1996-го. Дарма, що виступав він під білим олімпійським прапором, а не рідним триколором. Дарма, що на церемонії нагородження на його честь лунав Перший концерт Чайковського, а це ж пряме порушення закону про заборону пропаганди гомосексуалізму в Росії. Нічого. Зате наше рило – найперше у світі. Банзай!

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.08.2022, 00:42
16.08.2022, 00:42
400370 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2200 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть