Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Вітрильний Спорт

2022-09-06 21:43 Цей вид спорту, безумовно, один із найдорожчих. Звичайно, спортивним яхтам далеко за вартістю до супер-іграшок російських ...

Цей вид спорту, безумовно, один із найдорожчих. Звичайно, спортивним яхтам далеко за вартістю до супер-іграшок російських олігархів, що розкидані по гаванях у всьому світі, з нетерпінням чекаючи на конфіскацію. Та й не яхти це, якщо подивитись прискіпливим оком. Навіщо олігарху вітрила? Тільки лишній морок, та й годі.

А спортсмен-яхтсмен молитиметься на свої вітрила, та й на попутний вітер теж. І гасає акваторією, на тендітному човні, легко перекочуючись з однієї хвилі на іншу.

Виходить, не тільки дорогий вид спорту, а й один із найромантичніших. А ще до 1988 року був і серед найдемократичніших, адже у Олімпіадах у єдиному заліку змагалися і жіночі, і чоловічі екіпажі. Але чомусь до Ігор у Сеулі гендерну рівноправність скасували, на превелику радість чоловіків, зациклених на мачизмі, особливо тих, хто до фінішу останніми приходять. Поступитися жінці? Так удома всі коти показуватимуть лапами.

Щоб підсолодити пілюлю, і відбитися від звинувачень у дискримінації, на Олімпіаді-2016 ввели клас "Накра 17" зі змішаними парами. Мене мучать сумніви: а що буде, коли в такій міні -команді виникнуть позастатутні відносини? І замість того, щоб плисти до фінішу, яхта поверне у відкрите море, ближче до горизонту та подалі від нескромних поглядів. Не дарма кажуть, що жінка на судні приносить лихо.

Яке нещастя, що не було змішаних екіпажів за радянських часів. От би з'явилося роздолля для професійних дописувачів до компетентних органів! Вони, правда, і без цього встигали бити рекорди пильності. Наприклад, київському яхтсмену Валентину Манкіну "не встигли" відкрити італійську візу, і він пропустив Олімпіаду в Римі. І все через "сигнал" від допропорядних громадян: нібито спортсмен заявив, що якщо не виграє на Іграх, додому не повернеться. На щастя, сигнали незабаром припинилися, і наш земляк зміг безперешкодно продовжити карколомну кар'єру, увінчану трьома золотими олімпійськими медалями.

Він єдиний із усіх яхтсменів в світі, хто виграв Ігри у трьох різних класах. А ось англійцю Ділану Флетчеру страшенно не щастило: ганяє на човні, пихкає, жили рве і бац – його клас яхт вилучають із олімпійської програми. Але добре, що з класом "49" вгадав, і саме у ньому переміг у Токіо-2021. Щоправда, щоби поїхати на Ігри, Ділану довелося продати свій будинок, але ризик виправдався. А житло - справа наживна, поки що можна і в яхті ночівлю обладнати. Зручностей менше, ніж у олігархів, натомість конфіскувати не будуть, та й активісти на борт не полізуть протестувати. Хіба що активістки із фанатського стану, але зовсім з іншими цілями.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.09.2022, 21:43
06.09.2022, 21:43
405820 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2085 комментариев)
Подписчиков:
3
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть