Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Легка атлетика

2022-09-21 00:41 Ох, королево спорту, що з тобою коїться? Згадую, що колись перед кожною Олімпіадою чи іншим основним ...

Ох, королево спорту, що з тобою коїться? Згадую, що колись перед кожною Олімпіадою чи іншим основним турніром з легкої атлетики всі прихильники цього виду спорту запитували один одного:"Чи втримається рекорд Боба Бімона"? "Чи перестрибне хтось Сергія Бубку"? "Чи знайдеться сміливець, що засмутить Хав'єра Сотомайора"?

За кожним із цих імен стояла історія. Світове досягнення американця Бімона в стрибках у довжину протрималося 24 роки. Наш земляк Бубка цілих 26 років був некоронованим королем у стрибках з жердиною. А у стрибках у висоту результат кубинця Сотомайора - 2,43 - досі неперевершений.

Та це нікого сьогодні не займає. Думки крутяться про інше: чия зараз черга вляпатись у новий допінговий скандал. Ось російський коник-стрибунець Даниїл Лисенко вважався одним із небагатьох, кому, здавалося, вдасться довести до сліз світового рекордсмена з Острова Свободи. Та впав хлопчина із захмарних висот на грішну землю, бо відмовився пройти допінг-тест. Заявив, мовляв, "Ісh bin хворий". А коли медичну довідку перевірили, виявилося, що й підпис лікаря - липа, й клініка, вказаної на папері, існує...вірно, на папері. А хтось каже, що спортсмени - у своїй більшості дурні.

Якби полетіла тільки Данилкіна розумна голівка, це було б пів-лиха. Але по гарячих слідах вся голівка російської легкоатлетичної федерації позбулася своїх крісел. І це вже після сенсаційних звинувачень від Григорія Родченкова; після численних заяв Всесвітнього анті-допінгового агентства ( WADA), що російських спортсменів треба забанити з усіх турнірів раз і назавжди. Однак у цієї WADA є суттєва вада: її уважно слухають, і... знову вмикають перед росіянами "зелене світло". Нехай без прапора, нехай без гімна, з абревіатурами на кшталт ОКР, тощо. Лише "спецоперація" внесла корективи, але чи не надовго?

А допінг, чесно кажучи, не тільки квітне у наших "добрих" сусідів. Мене вже певний час турбує: з чим пов'язаний прогрес у китайській легкій атлетиці? На Олімпіаді вдома, в Пекіні, вони вдовольнилися лише двома бронзовими медалями, а через 4 роки з Лондона привезли одне "золото", по три "срібла" й "бронзи". У Токіо були вже дві перемоги, стільки ж других місць, і одне третє. А якщо брати усі види програми, китайські спортсмени захопили другу сходинку у загальнокомандному заліку на Іграх 2021 року, поступившись лише американцям.

Ось би зазирнути до хоча б однієї допінг-лабораторії у Піднебесній,бо цікаво, що там куховарять. Та про це марно мріяти. Китайці розумніші за росіян, і своїх Родченкових із країни не випустять. Скоріше прямо в лабораторії у хімічному розчині викупають. Щоб навіть і сліду не лишилося.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.09.2022, 00:41
21.09.2022, 00:41
409291 2 Internat, sureman
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2223 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Украины Днепр-1 Кривбасс 0 : 0   6 мая 13:00
Верес Минай - : - 6 мая 18:00
Чемпионат Италии Салернитана Аталанта - : - 6 мая 19:00
Удинезе Наполи - : - 6 мая 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть