Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Моя олімпійська смартопедія. Теніс

2022-10-16 21:06 Великобрітанці, хоч і вважаються найконсерватівнішою нацією у світі, та все ж коли потрібно не відстають від ...

Великобрітанці, хоч і вважаються найконсерватівнішою нацією у світі, та все ж коли потрібно не відстають від світу. Тому організатори Уімблдону-2022 й послали подалі від своїх кортів росіян та білорусів. Яка ж була на це реакція міжнародних організацій тенісістів-професіоналів - ATP і WTA? Підтримали:"Вірним шляхом йдете, сери"?

Промовчали? Та ні, відразу заволали про..."дискримінацію за національною ознакою". І на цьому "адвокати диявола" не зупинилися, й залишили учасників цього турніру без рейтингових балів.

Однак призовий фонд - а це рекордні понад 40 мільйонів фунтів стерлінгів - ніхто не міг скасувати. Тому до Туманного Альбіону прибув навіть Новак Джокович; він, як і належить справжньому сербу, назвав рішення англійських серів їхньою ж мовою "Crazy", але національна любов до " братушок" - одна річ, а чек для переможця із багатьма нолями , що якраз Новаку і відійшов - інша справа. У жіночому турнірі Олена Рибакіна неабияк раділа своєму несподіваному тріумфу. Авжеж, тільки 4 роки тому вона змінила російське громадянство на казахське, і її кар'єра стрімко пішла вгору. А могла б як і колишні співвітчизники спостерігати за турніром на своєму телевізорі.

Мені чомусь тут згадалася кумедна історія, що трапилася на тенісному турнірі Олімпіади-2012 там же, на кортах Уімблдона. Серена Вільямс у фіналі жіночого турніру розтрощила Марію Шарапову, і на церемонії нагородження переможців догори почали підійматися фланги США, Росії і Білорусі (третьою була Вікторія Азаренка). Раптом зоряно-смугастий злетів із флагштоку, і стяги братських країн залишились висіти в самоті як на черговому саміті президентів цих поважних світових держав.

Вже через 9 років у Токіо вперше на тенісному турнірі Олімпіад замайорів український прапор: Еліна Світоліна у "бронзовому" поєдинку була сильніша за нашу знайому "казашку" Рибакіну. А у обох одиночних фіналах сучасна спортивна глобалізація вималювалася в усій красі. Швейцарка з чеськими коріннями Белінда Бенчич перемагає "чисту" чешку Маркету Вондроушову, а німець з російським прізвищем Александер Звєрєв по-звірячому розбирається з росіянином вірменського походження Кареном Хачановим.

Стоячи на п'єдесталі, Сашко-Александер тримав руку на сердці, слухаючи "Deutsclandlied ". А Хачанов мовчки спостерігав, як на його честь взлітає до неба білий прапор із олімпійськими кільцями. "Краще б я за Вірменію виступав"- певно промайнула в його голові зрадницька думка. Поспішай, поспішай,Карене! Інакше наступну Олімпіаду ти з Даніїлом Медведєвим, та іншими тенісними ведмедями будеш дивитися на екрані телевізора.

Євген Шрайман

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.10.2022, 21:06
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2153 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д Атлетико - : - 16 апреля 22:00
Барселона ПСЖ - : - 16 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть