Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Рейтинг

2022-10-27 12:05 Написати цей пост мене наштовхнув матеріал Деві Аркадьєва про юбілей одного з кращих дитячих тренерів України ... Рейтинг

Написати цей пост мене наштовхнув матеріал Деві Аркадьєва про юбілей одного з кращих дитячих тренерів України - Анатолія Крощенко.

Недавно був опублікований рейтинг клубів, випускники футбольних шкіл яких грають в Європі. Ми раді без меж, що Академія «Динамо» на третьому місці в Європі в цьому рейтингу.

Це видно з 394 –го щотижневого звіту Міжнародного центру спортивних досліджень.

Ось тут

Так, «Динамо» на третьому місці з 72 випускниками Академії серед 31 –го клубу Старого Світу. На першому, як бачите, «Аякс» (85 випускників), на другому Бенфіка (43 випускника). А наш вічний суперник – Шахтар – на 5 місці (64 випускника).

Ура і слава Олександру Іщенку, керівнику Академії!?

Для того, щоб і далі славити Іщенко мене зацікавило ще одне: а скільки ж з цих 72 випускників Академії грають в топ – лігах (в Англії, Франції, Італії, Німеччині і Іспанії).

Почав рахувати. Виявилось - аж один - Миколенко.

До речі, з футбольної школи «Шахтаря» в топ –лігах грають три вихованці (Зінченко, Малиновський, Коваленко). Одного вихованця в топ –лізі ще має «Дніпро» (чи «Металіст») – Луніна в Реалі.

Динамо, на жаль, не входить в ті 93 європейські клуби, що мають більше 6 –ти вихованців в командах топ–ліг. На першому місці тут Реал ( 43), що випереджає «Барселону» (38) та дві французькі команди: «ПСЖ» і «Ліон» (по 34).

Зрозуміло, що у футбольних школах команд з топ-5 випускників в своїх лігах буде більше, чим з футбольних шкіл команд не топ-ліг.

Тоді, хто ж очолює рейтинг футбольних шкіл клубів, що не входять до Великої п'ятірки? Виявиляэться, що лісабонський «Спортінг (24 випускника футбольної школи ), а далі Аякс (19 випускників).

Повторюсь - а ми маємо лише Миколенко, який грає Евертоні.

Так що, незважаючи на високе загальне місце в рейтингу клубів, вихованці яких грають в європейських країнах, Академія Динамо не входить навіть в сотню, випускники яких грають в командах топ-ліг.

Виходить, що Академія Динамо вирощує гравців для периферії європейського футболу. Як і Шахтар, до речі. І ось тому, команда Динамо вже пасе задніх в УПЛ, а наш славний український футбол знаходиться в третій десятці рейтингу ФіФА (27 місце після Колумбії, Сенегалу, Ірану, Марокко, Японії і т.д.)

Так що дякувати Олександра Іщенко не потрібно. Немає за що. Потрібно гнати…

А Анатолія Крощенко привітаємо з 85-річчям і подякуємо за плідну працю на ниві дитячого футболу.

З повагою,
Скіф.

P.S. Чекаю сьогодні битви за честь з кіпріотами. Надіюсь, чесне слово, надіюсь на перемогу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

27.10.2022, 12:05
Skyf
Статус:
Эксперт (9894 комментария)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Лига чемпионов Боруссия Д ПСЖ 1 : 0 Закончился
Чемпионат Англии Челси Тоттенхэм - : - 2 мая 21:30
Лига Европы Марсель Аталанта - : - 2 мая 22:00
Рома Байер - : - 2 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть