Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Олег Блохін і пісня про ковзаняра

2022-11-06 03:19 У підлітковому віці я полюбляв дві речі - вболівати за київське "Динамо" і слухати бардівські пісні. ...

У підлітковому віці я полюбляв дві речі - вболівати за київське "Динамо" і слухати бардівські пісні. "Ось би побачити на відстані витягнутої руки Блохіна чи Висоцького, а якщо вийде, й отримати автограф від когось з них"- мріялось мені. І раптом мій кращий друг Діма Бабицький (на жаль, його вже немає) повідомив, що в КБ, де працює його батько, відбудеться зустріч тутешніх вболівальників з Олегом Блохіним, і ми зможемо туди потрапити.

Таку можливість пропустити було неможливо! Я не тільки нахабно усівся в передньому ряду, та ще й задав запитання своєму куміру, щось газетно-трафаретне про вольові якості динамівців. І на превеликий подив, Олег відповів мені...словами Володимира Висоцького:"Воля волей, если сил невпроворот". Пам'ятаєте, з пісні про ковзаняра на короткі дистанції, якого змусили бігти на довгу. Я був у такому шоці, що навіть про автограф забув. Вже набагато пізніше я прочитав у шановного Деві Аркадьєва, що шляхи великого форварда і великого барда перетнулися в олімпійському Монреалі. Не дивно, що відповідаючи на запитання школяра, Блохін процитував не когось іншого, а Висоцького. А взяти автограф у нападаючого під номером 11 мені все ж згодом вдалося, хоча Олег дуже не полюбляв це заняття. Але після матчу динамівських дублерів він йшов разом із батьками, тому відмовити хлопчині, що протягнув йому програмку і ручку, було якось незручно.

Через 10 років я не зміг через відрядження побувати на прощальному матчі легендарного динамівця. Та на бенефіс у київському Палаці спорту потрапити все ж вдалося. Пам'ятаю, як Олександр Малінін обійняв бенефіціанта зі словами: "Олеже, ми же з тобою гусари". Я в ті роки чимало "гусарив", тому ця фраза неабияк прийшла до смаку. Подумав тоді ще: якби Володимир Висоцький був живий, він обов'язково приїхав би до Києва. І може, пісню про ковзаняра заспівав.

А щодо волі та сили, то цього було вдосталь у Блохіна, який святкує нині 70-річний ювілей, та інших лицарів і гусарів тодішнього "Динамо". Шкода, що не можуть вони позичити свої кращі якості тим, хто сьогодні виходить на поле у футболках із літерою "Д". Але це вже інша тема.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.11.2022, 03:19
eugene01
Автор:
(eugene01)
Статус:
Наставник (2204 комментария)
Подписчиков:
4
Медали:
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился
Чемпионат Франции Тулуза Монпелье - : - 3 мая 20:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть