Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Pro і Contra

2023-05-15 10:24 Вчора не мав можливості написати пару фраз про гру киян з моряками (хоч які вони нині ...

Вчора не мав можливості написати пару фраз про гру киян з моряками (хоч які вони нині моряки). І вже пізно ввечері, читаючи коментарі, звернув увагу на те, що більшість дописувачів чихвостять киян і в хвіст, і гриву. Може так і потрібно нині, та я ж хочу сказати два слова на захист динамівців. Бо за лісом негативних оцінок потрібно помітити і те нове, що, як мені здається, народжується в Динамо.

В попередньому пості я писав, що майже не помітив ніяких змін в тактиці, структурі та планах гри Динамо від Шовковського. На мою думку в перших іграх навіть збільшилась кількість довгих передач на фланги і ще більш була помітна абсолютна відсутність креативністі у фулбеків. Відмічав також, що лівого краю атаки в Динамо як не було, так і немає. Хоч Волошин його трохи оживив, коли вийшов на заміну з Кривбасом.

В грі з Чорноморцем, на мою думку, дещо змінилось. На мою думку Шовковський зрозумів, що атака флангами за відсутності кревтивних фулбеків і вінгерів буде і надалі буде провальною. І нарешті Динамо в більшості випадків відмовилось доставляти м’яча в карний майданчик навісами або прострілами з флангів, а намагалось виходили на розстрільну позицію через короткі і розумні передачі та маневри атакуючих гравців. Помітно було, що Ванат, Беніто та Буяльський намагались розігрувати комбінації навіть в штрафній.

Обидва динамівських голи були забиті якраз після таких комбінацій. В першому випадку був прекрасний розіграш м’яча по місцю лівого інсайда між Ванатом та Беніто, а другий гол був забитий після розкішноїї комбінації на місці вже правого інсайду між Караваєвим, Буяльським і Ванатом, що завершилась точним ударом щічкою Віталієм. Зверніть увагу, що паси віддавались на відстань не більше п’яти метрів, що змусило вертіти головами одеситів на 360 градусів і помилятись.

А якби Ванат забив ще і третій гол, що визрів після атаки по центральній осі (пас під удар Ванату відав Буяльський), то ми були б в захваті від такої гри киян. І як один відмічали б прекрасну гру зв’язки Ваната з Буяльським. Чесно, кажучи я насолоджувався грою киян в другій половині першого тайму та першій половині другого тайму і думаю, що і ви, колеги, відчували те ж саме.

Але сталось те, що сталось. А сталось тому, що Динамо не вміє грати в захисті: не розуміє як протистояти контратакам, не тямить як грати при стандартних моментах. Ну де це бачено, щоб кожний кутовий одеситів (ну майже кожний – не рахував) завершався ударами по воротам киян. Причому я б не сказав що зростом одесити в нашій штрафній площадці переважали динамівців. Просто динамівці майже при кожному кутовому втрачали своїх візаві. А це говорить лише про одне: наш захист на даний момент дірявий як дуршлаг.

Подивіться, як Алефіренко постйно залишав в дураках Караваєва, як раз за разом помилявся в виборі позиції Дячук, який, як мені здається, після Інгульця зіграв свій другий найгірший матч, або як Вівчаренко не встигав за Бадібангою. Лише до одного Сироти я майже не маю докорів.

На мою думку безлад в захисних будовах Динамо тому, що там немає авторитету, відсутній директор, яким були колись Сосніхін, Безсонов, Кузнєцов, Лужний. Кожен з захисників бояться помилитись і від ціє боязні і невпевненості роблять дитячі помилки.

Таким директором міг стати і навіть хоче бути Сидорчук. Але ж, але ж.

Сидорчук опорник для НАПАДУ, в захисних діях, на мою думку від виглядає лише половиною того Сидорчука, який підігрує атаці. Згадайте, як відправив його за пивом Демченко, коли забивав третій гол.

Опорник Андрієвський також більше налаштований на атаку. Тому в захисті він нього користі куди менше, чим в наступі.

Одним словом куди ні кинь, скрізь клин, дивлячись на захисні потуги Динамо. Тому при такому захисті і такій опорній лінії Нещерет і Бущан, на жаль, ще не раз будуть виймати м’ячі з сітки воріт, коли Динамо буде грати з добре налаженою контратакуючою командою.

На мою думку баланс між атакою і захистом - ось нині головне, що потрібно налагодити Шовковському. А для для цього необхідно в першу чергу знайти або награти з молодих справжнього опорника, як той же Степаненко, а не опорника наполовину.

Власне це і все, що я хотів сказати.

З повагою,
Скіф.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.05.2023, 10:24
Skyf
Статус:
Эксперт (9895 комментариев)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Чемпионат Испании Райо Вальекано Альмерия 0 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Днепр-1 Кривбасс - : - 6 мая 13:00
Верес Минай - : - 6 мая 18:00
Чемпионат Италии Салернитана Аталанта - : - 6 мая 19:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть