Когда все было настоящим

Темы:
Украинский футбол, Шахтер

Сегодня одному из лучших форвардов в истории донецкого Шахтера Виталию Старухину могло исполниться 74 года. Легендарный нападающий ушел из жизни в 2000 году.

Виталий Старухин

Похищение века для Шахтера, или Король воздуха по прозвищу «Бабуся»: ко дню рождения Виталия Старухина

"Если футболист, выступавший в Высшей лиге только за команду, которая никогда не становилась чемпионом, признавался лучшим игроком Советского Союза, это о чем-то, да говорит.

Виталий Старухин – один из них.

Легендарный нападающий Шахтера играл недолго, но очень ярко. Установленный им рекорд по количеству забитых в составе «горняков» голов держался больше 30 лет, а история его появления в Донецке носит детективный характер."

Полностью читайте по ссылке.

А я от себя выделю главное: Виталий Старухин умел играть головой. Именно играть, а не бить, когда мяч попадает на голову. Сегодня футболиста с таким умением не найдешь во всем мировом футболе.

Мой блог основан на темах индивидуального мастерства футболистов - потому, что с него начинается и заканчивается абсолютно все в футболе. Виталий Старухин был символом настоящего мастерства. И его Шахтер был символом настоящего футбола - не то что нынешний.

Вспоминая настоящих мастеров прошлого и настоящие команды, в которых они играли, болельщики того футбола хотя бы в какой-то степени хранят в себе его основу.

Основу той эпохи, когда все в футболе было настоящим.

Автор:

Статус: Эксперт (11719 комментариев)

Подписчиков: 45

28 комментариев
Лучший комментарий
  • Skyf из Кропивницкого(Skyf) - Эксперт
    07.06.2023 10:23
    Прочитав в ФанДей статтю Войцеховського про Старухіна.
    І здивувався багатьом неточностям і рясною безглуздістю, що маячать в ній.
    А якщо не віриш в деталі, то починаєш не вірити й увесь зміст.

    Перше.
    Коли була написана стаття?
    В ній згадується Шарафутдінов, який є упоротим сепаром і працює в днр, виступаючи з критикою всього українського футболу. Автор, редактор сайту , згадуючи його, ні слова про це не сказав.

    Друге. Цитата з статті.
    "Также бытует мнение, что Старухина отцепили от основного состава, после того как он после своей замены в матче с московским Спартаком что-то весело обсуждал с Николаем Латышом на скамейке запасных, и этот эпизод попал в трансляцию на центральном телевидении."
    Це нісенитниця.
    Згадаємо, що коли Латиш грав за Спартак (1986 р.), то Старухін вже не був діючим футболістом.
    Як я розумію, епізод може відноситись до 1982 року. Латиш тоді грав за Динамо з москви.
    Одже, це могло бути в матчі проти цього Динамо. Так, як стверджується , епізод показувало ЦТ, то гра відбулась в москві, виходить що 17 серпня. Але Старухін в цьому матчі не грав, а Латиша не замінювали. Тобто в цій грі розмови між Латишом і Старухіним під час гри бути не могло..
    Те ж саме було і в 1981 році, в грі з московським Динамо 6 червня. Старухін і тоді не грав, а Латиша також не замінювали. Так що цей епізод вигадка, що попала навіть в Вікіпедію.

    Третє.
    Стверджується, що Старухін не грав в збірній через розбіжності з Лобановським.
    Знову нонсенс.
    Старухін став класним гравцем в другій половині семидесятих, коли Лобановського від збірної відсторонили (між другою половиною 76 року і 1982 роком). Тобто і це вигадка.

    Четверте. Старухін, якщо офіційно, не зіграв жодної гри за збірну СРСР. Він 7 травня 1980 р. в Ростоці грав не за збірну СРСР, а за збірну КЛУБІВ СРСР, яку тренував Коршунов. А це велика різниця, як кажуть в Одесі. До речі в той день збірна СРСР грала під керівництвом Бєскова в москві товариський матч проти ЦСКА.

    І так далі.

    Повторюю, якщо немає точності в дрібницях, то немає довіри й до основної теми.
    На жаль.
    • 10
Комментировать