Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ярмоленко. За і проти.

2023-07-04 10:29 З тим, що Ярмоленко наша легенда ніхто сперечатись не буде. Так і пишу: Ярмоленко - Легенда. ... Ярмоленко. За і проти.

З тим, що Ярмоленко наша легенда ніхто сперечатись не буде. Так і пишу: Ярмоленко - Легенда.

Але про доцільність повернення Ярмоленко в Динамо хочеться поговорити, тому що воно, як мені здається, виглядає неоднозначним, конраверсійним і чи є доречним?

Перше. Так, повернення Андрія посилить Динамо і, навіть, може зробити його більш конкурентним до боротьби за перше місце в цьому сезоні.

Але, повторю, лише в цьому сезоні.

Гра Андрія в парі з Тимчиком в товариському матчі проти збірної Німеччини була майже блискуча. Але офіційні ігри проти Північної Македидонії і Мальти, будемо чесні, якщо Андрій не провалив (незабитий пенальті з середземноморцями), то зіграв лише на тверду трієчку, маючи лише одну залікову дію – зароблений пенальті в грі з мальтійцями. Про незабитий пенальті в матчі з тим же суперником – делікатно промовчимо.

Ясно, що в виснажливих і відповідальних матчах сил Андрія вже не вистачає на всі 90 хвилин часу. Це було видно і в осінніх матчах з шотландцями і валлійцями, це було видно й в іграх проти простеньких македонців і мальтійців.

В матчах з різними вересами, колосами і командами насіннєвих заводів Ярмоленко буде кумом королю і сватом міністру, але що буде в грі з тими ж Шахтарем, Зорею, Дніпром та й з суперниками з ніякої Ліги Конференцій. Не знаю. Точно не відповім, але підозрюю, що буде теж саме, що й в червневих іграх збірної. Тим більше, що Андрій навіть в молоді роки не досить впевнено грав з сильними командами. Вже тоді йому не вистачало швидкості і часто сильні суперники перекушували всі спроби лідера Динамо.

Дай боже, щоб я помилявся.

Друге. Повернення Ярмоленко поставе хрест на появі у нас нормального і конкурентоздатнього правого вінгера. Нині його немає від слова «зовсім». Один Беніто і десь вештаючий Цитаїшвілі, який, на мою думку, вже ніколи не вернеться в Динамо. Поява Ярмоленко на цьому місці заморозить всі спроби пошуку достойного гравця цього амплуа. Але ж хіба після Луческу й Андрія потоп? Не хочеться цього. Але виглядає, що так і буде. Бо хто ще?

До речі у нас і з лівими вінгерами проблема. Волошин, Родрігес, Діалло, Кабаєв. Їх навіть багато, Луческу їх міняє як рукавички, а основного гравця так і немає. А без крил мрія не злетить.

Третє. Ярмоленко відмовився від капітанства. Однозначно – молодець. Бо памятає в що вилилось капітанство Шевченка після його повернення в Динамо в 2009 році. Команда тоді розпалась, а відставлений Мілевський все частіше став заглядати в нічні клуби і розбивати дорогі машини.

Але, друзі, хто гарантує, що нині цього не трапиться? Так, офіційно капітаном залишається Сидорчук (Бражко – до побачення), але ж лідером хоч-не хоч все одно ж стане Ярмоленко. Тим більше, що гравці вже бачать в ньому майбутнього спортдира. Вистачить в Андрія та Сидорчука мудрості та здорового глузду не роздмухувати полум’я з цієї ситуації. Не знаю, не впевнений. І хоч не потрібно примножувати сутності без проблеми (бритва Оккама), вони, хоч –не хоч, а виникнуть і до цього в команді потрібно бути готовим.

Четверте. Ярмолено вже, судячи з преси, зажадав від Луческу і Суркіса зберегти центральну вісь команди: Бущан-Сидорчук-Буяльський і не зменшувати їм зарплатню. Але друзі, хіба це справа Ярмоленко, який навіть не капітан, а звичайний гравець? Чи вже спортдиректор? Так, мабуть, він з моральної точки зору поступає вірно, але ж але ж… Капітан -то, Сидорчук-то, чомусь мовчить… Мабуть щось знає, або не хоче зв'язуватись.

І пя'те, останнє: відносини Ярмоленко та Луческу. Андрій ніколи не грав під орудую Луческу, а самого Луческу завжди бачив ну якщо не ворогом, то вічним, як сніги Кіліманджаро, суперником. Та й Луческу ніколи не жалів Ярмоленко. Згадайте легендарний «підсрачник» Ярмоленко Степаненку в передостанньому (і програнному 0:3) матчу чемпіонату України в 2016 році за те, що Тарас перед своїми прихильниками поцілував емблему Шахтаря. Скільки ж тоді лайна було вилито Луческу на Ярмоленко, за що Луческу був дискваліфікований на одну останню гру того чепіонату, а Ярмоленко, здається, на три.

Чи минулась ця криза семирічної давнини безслідно? Знаючи мстивий норов Луческу, то не думаю. А це може призвести до безладу в команді.

Можна привести і шосте, і сьоме, але досить. Думайте самі. Та будемо надіятись, що жодне моє «проти» не здійсниться. Дай бог!

З повагою,
Скіф

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.07.2023, 10:29
Skyf
Статус:
Эксперт (9894 комментария)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Лига Европы Марсель Аталанта 1 : 1 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть