Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Огляд ЗМІ. Збірні замовляють музику

2024-05-20 15:30 Клубні іспити сезону 2023/24 нарешті добігають завершення і на перший план виходять турніри за участі національних ...

Клубні іспити сезону 2023/24 нарешті добігають завершення і на перший план виходять турніри за участі національних збірних, до яких невдовзі буде прикута уся наша увага...

Фінал Кубку України визначив європейський шлях призерів національного чемпіонату в наступному сезоні, але під питанням іще два учасники змагань УЄФА від нашої країни.

Також на минулому тижні українські ЗМІ багато уваги приділяли темі національної збірної, що скоро розпочне підготовку до ЄВРО-2024, та продовжили детальний розбір скандальної кінцівки матчу юнацьких команд «Динамо» і «Шахтаря».

ШЛЯХ У ЄВРОПУ З ДВОМА НЕВІДОМИМИ

Фінал Кубку України, що відбувся в середу в Рівному, не лише визначив першого за час повномасштабної війни проти Росії володаря цього трофею, але й зафіксував схему делегування представників нашої країни в європейські клубні турніри сезону-2024/25.

Сам фінал за участю «Шахтаря» та «Ворскли» вийшов достатньо бойовим та цікавим. Полтавцям досить довгий час вдавалось повністю стримувати атакувальні потуги гірників, які лише на екваторі першого тайму зуміли нанести перший удар по воротах Павла Ісенка.

Утім, під завісу першого тайму донецький клуб все ж пробив оборону суперників завдяки Данилу Сікану, а невдовзі після перерви, коли «Ворскла» більш активно пішла уперед, подвоїв перевагу зусиллями Юхима Коноплі. Полтавці не здались і нав'язали «Шахтарю» справжній бій, у кінцівці скоротивши відставання – Микола Ковталюк у красивому стилі замкнув п'ятою простріл з флангу. Але на більше «Ворскли» не вистачило.

«Цікавий матч та хороша організація. Єдине, що не сподобалось, так це певна паніка від підопічних Пушича в останні хвилини. Так, безумовно, це фінал, всі розуміють статус та відповідальність. Проте, ну якось взагалі не солідно для чемпіона боятися поточної версії полтавської команди, при всій повазі до «Ворскли», – резюмував фінал оглядач Владислав Личик (Ua-football.com, 15.05.24).

Між тим, свій інтерес у фіналі був не лише у клубів, які брали в ньому участь, та їхніх уболівальників, але й у «Кривбасу». Програш «Ворскли» означає, що у єврокубковому сезоні 2024/25 криворізький клуб стартує в Лізі Європи, оскільки переможець кубку, якому номінально належить єдина путівка від України в цей турнір, зіграє в Лізі чемпіонів.

Таким чином, «Кривбас» розпочне в третьому раунді кваліфікації Ліги Європи. У разі невдачі він перейде у раунд плей-офф відбору Ліги конференцій.

Срібний призер чемпіонату України «Динамо» потрапить до другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Йому для виходу до групи необхідно буде здолати опір трьох суперників. У разі невдачі на будь-якій стадії київський клуб перейде до Ліги Європи, але до групи – лише в тому випадку, якщо в Лізі чемпіонів здолає хоча б одного опонента.

Якщо ж кияни перейдуть в кваліфікацію Ліги Європи і там також зазнають невдачі, то у них буде й третій шанс забезпечити євроосінь – у раунді плей-офф відбору Ліги конференцій.

Що стосується «Шахтаря», то він отримає путівку до раунду плей-офф відбору Ліги чемпіонів. Тобто до групи гірникам треба пройти лише один етап, а у разі невдачі вони перейдуть у групову стадію Ліги Європи. Утім, у них є можливість потрапити одразу в основну сітку Ліги чемпіонів, але за умови перемоги «Реала» над «Боруссією» в фіналі поточного турніру 1 червня.

Нарешті, поки залишається відкритим питання щодо наших представників у Лізі конференцій. Четверта та п'ята команди УПЛ стартуватимуть у другому раунді кваліфікації (тобто до групи потрібно буде пройти трьох суперників). Наразі претендентів три – «Дніпро-1», «Рух» і «Полісся»: перед останнім туром житомирський клуб відстає від обох конкурентів на два очки.

Також варто нагадати, що з наступного сезону вступає в дію велика реформа всіх трьох єврокубкових турнірів УЄФА. Головною зміною стане перехід від формату груп до загального етапу, в якому змагатимуться всі клуби – їхні місця в єдиній турнірній таблиці залежатимуть від результатів восьми матчів з визначеними жеребкуванням різними суперниками (чотири домашні та чотири виїзні).

Вісім найкращих команд загального етапу автоматично потраплять до 1/8 фіналу, а команди, що посіли місця з 9-го по 24-те, боротимуться у стикових матчах, долучитись до лідерів. Аналогічно зміниться і формат Ліги Європи та Ліги конференцій (за єдиним винятком – у цьому турнірі команди проведуть по шість матчів на загальному етапі).

«ДИНАМО» ВІДЗНАЧАЄ ІМЕНИНИ ТА ВШАНОВУЄ МЕТРА

У понеділок київське «Динамо» святкувало своє 97-річчя. Хоча слово «святкувати» навряд чи тут підходить, адже в умовах війни не до гучних урочистостей. Не дивно, що сам клуб дуже стримано відзначив цю дату, а в своєму офіційному зверненні з цієї нагоди віддав особливу шану своїм уболівальникам, які зі зброєю в руках боронять Україну на фронті, як і ЗСУ та іншим силам оборони.

«Цьогорічний день народження славетний київський клуб відзначає у складний для України час і разом з усією країною докладає максимум зусиль, аби наблизити перемогу у війні, – заявив клуб на своєму офіційному сайті Fcdynamo.com. – Незважаючи на всі складнощі військового часу клуб розвивається, вдосконалюючи свою інфраструктуру. Багато уваги приділяється вихованню нових талантів, які прославлятимуть Україну – над цим щодня працює динамівська клубна академія, яка має у своєму складі чимало гравців юнацьких збірних різних вікових груп.

Головне завдання для клубу – окрім роботи на перемогу нашої країни у війні – підтримка розвитку футболу в Україні, збереження та примноження слави великого клубу та країни на світовій арені.

У цей день віддаємо шану кожному, хто зробив свій внесок в історію клубу, а також особливу шану тим уболівальникам «Динамо», хто зараз зі зброєю в руках боронить Україну на фронті. Кожного дня дякуємо ЗСУ за збереження футболу в Україні та дивимось у майбутнє з оптимізмом та надією» (Fcdynamo.com, 13.05.24).

Утім, і задовго до війни цей день був «зі сльозами на очах», адже 13 травня – це ще й річниця смерті великого Валерія Лобановського. І клуб традиційно вшановує пам'ять одного з найвидатніших тренерів в історії футболу низкою заходів.

Вранці найближчі Валерію Васильовичу люди прийшли на могилу Метра на Байковому кладовищі. Це і рідні, зокрема дочка Світлана, і його учні – легендарні футболісти Володимир Мунтян, Леонід Буряк, Олександр Шовковський та інші, а також керівники і працівники динамівського клубу.

Традиційний мітинг пам’яті Валерія Лобановського відбувся і в центрі міста, біля колонади стадіону «Динамо», який носить його ім’я і де встановлено монумент на його честь. Біля колонади зібралися як близькі Метра, так і ті, хто не знав його особисто – вболівальники, журналісти, а також учні динамівської ДЮФШ, яка теж носить ім’я Валерія Васильовича.

«Найвизначніші тріумфи в історії київського «Динамо» нерозривно пов’язані з ім’ям Валерія Васильовича, який у різні роки та десятиріччя здобував разом із «Динамо» видатні перемоги та здобував трофеї. Його ім’я навічно вписане золотими літерами до історії київського «Динамо», – йдеться у динамівському репортажі про пам'ятні заходи (Fcdynamo.com, 13.05.24).

Наприкінці тижня «Динамо» зробило собі та своїм уболівальникам гарний подарунок, обігравши бронзового призера першості «Кривбас» із рахунком 3:1. До слова, київський клуб став єдиним у цьому сезоні, кому вдалось двічі перемогти команду Юрія Вернидуба.

Хоча турнірного значення цей матч уже не мав, але все одно викликав великий інтерес вболівальників, ЗМІ та експертів. І дуже слушним було рішення команд змістити свою зустріч на суботу, щоб не пересікатись з іншими поєдинками туру та дати якомога більшій кількості глядачів подивитись трансляцію на загальнодоступному телеканалі.

Крім того він став гарною нагодою для обох тренерів провести певні експерименти. Так, Вернидуб дав кільком умовним резервістам «Кривбасу» спробувати свої сили на фоні надпотужного суперника, а Шовковський у першу чергу привернув увагу схемою 3-4-3.

Два швидкі голи киян показали, що незвичайна формація «Динамо» могла дійсно збентежити суперників, але згодом «Кривбас» прийшов до тями на нав'язав серйозну боротьбу, і лише в кінцівці підопічні Шовковського зняли всі питання, вигравши з рахунком 3:1.

«Дуже багато команд грають за такою схемою, а нам треба розуміти, як за нею діяти, адже в будь-який момент може знадобитися перебудовуватися відповідним чином. Мали моменти, могли забивати. Не все вдавалося, події на полі розвивалися не зовсім так, як ми це планували. Тому в перерві я вирішив повернутися до нашої традиційної схеми. Але я вважаю, що цей перший тайм обов’язково додасть нам певних варіантів у майбутньому», – пояснив свій експеримент Шовковський (Football.ua, 18.05.24).

Окрім тактичних цікавинок у цьому матчі ЗМІ також окремо відзначали 14-й гол Владислава Ваната, який ще більше закріпився у статусі найкращого бомбардира чемпіонату, та особливо – шедевральний гол Миколи Шапаренка, що вкотре продемонстрував чудову форму одного із лідерів «Динамо».

«Шапаренко підхопив м'яч майже біля центру поля та у стилі Мессі у матчі проти «Реалу» у півфіналі ЛЧ 2011-го року влаштував індивідуальний рейд до воріт «Кривбасу», – описує епізод журналіст Владислав Личик (Ua-football.com, 18.05.24).

Така форма Шапаренка у весняній частині сезону, напевно, особливо тішить головного тренера збірної України Сергія Реброва, у якого можуть виникнути проблеми в центрі півзахисту з урахуванням поточної ситуації із Олександром Зінченком, Георгієм Судаковим та Русланом Маліновським. За потенціалом Шапаренко прямо зараз виглядає здатним стати одним із ключових гравців національної команди на ЄВРО-2024.

СПИСОК РЕБРОВА: ПОКИ БЕЗ СЮРПРИЗІВ

Щоправда, в матчі з «Кривбасом» Шапаренка, а також Андрія Ярмоленка та Володимира Бражка – іще двох важливих для збірної гравців – замінили через травми. Після гри Олександр Шовковський запевнив, що невдовзі всі вони мають бути в порядку.

Вочевидь, наставник киян перестрахувався, в тому числі враховуючи попередні домовленості з головним тренером синьо-жовтих Сергієм Ребровим. Але все одно на фоні інших потенційних втрат нашої національної команди – це тривожні новини.

До слова, про згадані домовленості.

«Після матчу з «Шахтарем» у мене була розмова з головним тренером збірної України, ми багато говорили про стан наших гравців, про їхнє ставлення до роботи. Домовилися, що в матчі з «Кривбасом» ми зіграємо максимально оптимальним складом, але після цієї гри наші збірники отримають невеличку відпустку, щоб близько тижня відпочити і вже тоді почати готуватися до ЄВРО-2024 у складі нашої національної команди», – розповів Шовковський (Football24.ua, 18.05.24).

Не варто й говорити, що подібні угоди між головними тренерами збірної та провідного вітчизняного клубу – річ достатньо унікальна. І позиція наставника «Динамо» лише вкотре підкреслює готовність київського клубу зробити все від себе можливе заради інтересів головної команди країни та, зрештою, і всього українського футболу.

У оголошеному Ребровим складі, який візьме участь у підготовчому зборі перед ЄВРО-2024, присутні шість динамівців (стільки ж у «Шахтаря»), а ще троє – в резерві. З урахуванням того, що ціла низка гравців із основного переліку наразі лікується, резервний список точно є не простою формальністю.

Між тим, українські ЗМІ дійсно стривожені можливими втратами збірної на ЄВРО-2024. Головною з них наразі виглядає Віталій Миколенко, який травмувався в кінці квітня в матчі «Евертона» проти «Ліверпуля». Були розмови, що лівому захиснику треба операція, проте він сам згодом заявив, що обійдеться без хірургічного втручання, щоб встигнути відновитись до турніру в Німеччині.

Також у лазареті перебувають Судаков і Михайло Мудрик, а Маліновський в неділю провів лише близько десяти хвилин на полі в складі «Дженоа» вперше з 30 березня.

«Про травму Судакова стало відомо перед стартом фінального матчу Кубка України «Ворскла» – «Шахтар». Офіційно інформації від лікарів донецького клубу ще не було, але швидше за все Георгій травмував м'язи задньої поверхні стегна і пропустить 3-4 тижні. Мудрик, можливо, отримав струс мозку 15 травня у поєдинку за «Челсі» проти «Брайтона». Для відновлення Михайлу знадобиться трохи більше 10 днів», – зазначає Sport.ua (16.05.24).

Також варто зазначити, що Роман Яремчук із «Валенсії» лише нещодавно відновився після пошкодження задньої поверхні стегна, а Зінченко із «Арсенала» не грав за «канонірів» з кінця квітня, вийшовши на заміну в недільному матчі останнього туру АПЛ. І загалом цього сезону він уже кілька разів випадав через травми литкового м'яза.

За інформацією Tribuna.com, незважаючи на перелічені проблеми, на збір у Німеччину та на товариські матчі відправляться лише 26 з основного списку, без резервістів (Ua.tribuna.com, 16.05.24).

«Тому жодних порівнянь у тренувальному процесі чи щось такого не буде – з остаточною заявкою Ребров вже визначився, якщо не трапиться форс-мажорів», – пише оглядач Ua.tribuna.com Дмитро Ватрас. – Загалом у збірної України молодий склад (взагалі наймолодший серед учасників Євро за матчами кваліфікації), але у центрі поля Ребров вирішив балансувати цю ситуацію, додавши досвіду. Так в основний список потрапили Тарас Степаненко, Руслан Маліновський та Сергій Сидорчук.

У Степаненка не найкращий період у «Шахтарі» – Марино Пушич віддає перевагу Дмитру Криськіву, а Тарас вийшов у старті лише тричі у 9 матчах після травми. Маліновський впропустив 6 ігор «Дженоа» поспіль. У Сидорчука був складний старт року у «Вестерло», але останнім часом він грає стабільно» (Ua.tribuna.com, 16.05.24).

Утім, стверджувати щось напевно до 7 червня, коли всі збірні повинні подати в УЄФА офіційні заявки на ЄВРО-2024, немає сенсу. Можна не сумніватись, що тренерський штаб нашої національної команди максимально ретельно буде зважувати всі за і проти, а в своєму остаточному рішенні Ребров за потреби точно не боятиметься вдатися до сюрпризів.

Приклад дебютанта Бражка, на якого головний тренер синьо-жовтих зробив ставку в стикових матчах кваліфікації, доводить, що Ребров вміє ризикувати – звичайно, якщо цей ризик добре прорахований і підкріплений належним аналізом.

«Ми оголосили заявку на три товариські матчі. У нас є час до 7 червня, коли буде фінальна заявка, є час підготуватися до турніру. Подивимося, як складатиметься ситуація. Миколенко? Я на зв’язку з Віталієм, сподіваємося, що він почне тренуватися з нами в загальній групі, коли ми зберемося. Сподіваємося, що все буде добре. У нас є кілька товариських ігор, важливо в них перевірити стан усіх футболістів», – підтвердив сам Ребров (Dynamo.kiev.ua, 19.05.24).

Наостанок слід додати, що збірна розпочне підготовку до фінального турніру 30 травня в Нюрнберзі, де 3 червня проведе товариський матч із господарями Євро-2024 німцями. Наступного дня наша команда вилетить до Варшави, де проведе наступний спаринг – із Польщею 7 червня.

Заключною ж на зборі стане зустріч з національною командою Молдови 11 червня в Кишиневі. Вже 12-го синьо-жовті прибудуть до місця постійної дислокації на Євро-2024 – містечка Вісбаден. А свій перший матч у фінальній стадії – проти Румунії – проведуть 17 червня в Мюнхені.

«РЕЦИДИВІСТ» БЄЛІК

На минулому тижні вітчизняні ЗМІ також продовжували активно висвітлювати скандальні події після матчу чемпіонату України серед команд U-19 між «Шахтарем» та «Динамо». Та й не тільки пресу зацікавила ця ситуація.

У понеділок комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу оголосив, що розпочав службове розслідування, а згодом про відкриття відповідної справи повідомив контрольно-дисциплінарний комітет УАФ.

Щоправда, в УАФ також заявили, що з огляду на необхідність з’ясування додаткових обставин, повного та всебічного дослідження доказів, рішення буде ухвалено на найближчих засіданнях КДК, про що буде повідомлено додатково (Uaf.ua, 17.05.2024).

Тим часом, розбираючи найбільш кричущий інцидент після того матчу, а саме напад тренера юнацької команди «Шахтаря» Олексія Бєліка на 70-ти річного директора динамівської академії Олександра Іщенка, ЗМІ повідомили, що прояви агресії у колишнього нападника гірників мають не поодинокий характер.

«Усього за десять днів до згаданого матчу Бєлік «відзначився» агресивною поведінкою і в Одесі, – дізнався портал Sport.ua. – Цей неприйнятний для професіонального спорту епізод стався 30 квітня 2024 року, під час перенесеного з осінньої частини чемпіонату матчу 12-го туру між командами U-19 «Чорноморець» і «Шахтар» (1:2).

Керманич команди гостей вирішив своє невдоволення та надмірні емоції спрямувати на головного тренера «моряків» Анатолія Діденка. Бєлік почав викрикувати на адресу одеського колеги непристойні слова та висловлювати погрози фізичного характеру. Очевидці його агресії були шоковані, чуючи фрази «Підемо розберемося – один на один!», «Я тебе переїду»!».

З уст вкрай агресивного донецького тренера лунали «двоповерхові» матюки, які чули не тільки колеги з обох тренерських лав, запасні футболісти команд, четвертий арбітр, а й інші офіційні особи. Коли свідкам інциденту здавалось, що фінальний свисток зведе його нанівець, цього не сталось. Бєлік також проігнорував традиційне рукостискання тренерів після матчу» (Sport.ua, 16.05.24).

Хочеться вірити, що заявлена КДК УАФ необхідність з’ясування додаткових обставин передбачає перевірку і фактів, наведених в ЗМІ. Регламент дає повноваження КДК враховувати у своїх розслідуваннях значущу інформацію з відкритих джерел, в тому числі опубліковану в медіа, і матеріал на сайті Sport.ua однозначно підпадає під таке визначення.

Також очікується, що КДК УАФ дасть належну оцінку явним прорахункам «Шахтаря» у забезпечені організації матчу, що призвели, зокрема, до масового вибігання вболівальників на поле після фінального свистка та сутичок.

Між тим, про додаткові подробиці інцидентів у Щасливому, де «Шахтар» проводить матчі своєї юнацької команди, у резонансному інтерв'ю проекту «ТаТоТаке» розповів воротар киян В'ячеслав Суркіс.

«Спочатку все було добре, а потім у другому таймі, коли отримав, я вважаю, несправедливе вилучення Захарченко, але це вже не мені вирішувати, після цього почалися кричалки з боку фанів «Шахтаря». Я хочу сказати, що найбільше кричали не вболівальники «Шахтаря», а діти з академій U-13, U-14, U-15, яких привіз «Шахтар».

Я вважаю, що цьому немає місця у футболі. Вони почали ображати мою сім'ю, мою родину, мене, деяких гравців «Динамо» та сам клуб. Я можу сказати, що це було адресовано спочатку до мене, потім до мого батька, а потім то всієї моєї родини. Я це чув. Протягом останніх 30-35 хвилин, після другого нашого гола», – зазначив син Григорія Суркіса («ТаТоТаке», 18.05.24).

Описуючи, що відбувалось, коли глядачі з трибун кинулися на ігрове поле після того, як арбітр зафіксував перемогу «Динамо», В'ячеслав підтвердив повідомлення в ЗМІ про спробу одного із порушників застосувати фізичну силу до гравця гостьової команди.

«Один з них намагався мене вдарити. Мені пощастило, я зміг увернутися. Далі підбігли наші хлопці, відвели мене, заспокоїли. Я вважаю, що гарно тримався у цьому моменті. Я не дав йому якусь відповідь, не вдарив. Я тримаю емоції. Після цього я пішов до команди, де нас привітав наш президент Ігор Михайлович, який був присутній на матчі, і ми спокійно пішли святкувати перемогу, подякувавши вболівальникам за підтримку», – розповів Суркіс-молодший («ТаТоТаке», 18.05.24).

При цьому голкіпер «Динамо» U19 окремо наголосив, що до гравців донецького клубу не має претензій, адже вони у конфлікті участі не брали.

«На полі ми принципові суперники, але за полем у нас є повага до них. Сподіваюся, у них є до нас повага. Тому що ми граємо в одній збірній і представляємо єдину команду – Україну. Ми повинні перемагати разом. Коли ми в одній збірній, то ми всі гарно спілкувалися і разом проводили час. Все нормально між нами», – заявив він («ТаТоТаке», 18.05.24).

Дуже прикро, що тренер шахтарських юнаків О.Бєлік своєю ганебною поведінкою не лише розпалив непотрібний конфлікт між клубами, але й «підклав свиню» своєму колезі по збірній U19 Дмитру Михайленку, котрому влітку везти свою команду на ЄВРО.

Однак тішить, що самі гравці, як показує приклад В'ячеслава Суркіса, навіть в такому юному віці розуміють свою відповідальність та правильно розставляють пріоритети. І тому є надія, що згадані інциденти не відіб'ються на виступах збірної. А компетентні органи УАФ в будь-якому випадку повинні дати належну оцінку цим подіям та винести справедливі санкції до винуватців.

ІНШІ АСПЕКТИ ФУТБОЛЬНОГО ЖИТТЯ

Динамівські юнаки за крок від золота. Тим часом, команда «Динамо» U19 зробила черговий крок до перемоги в юнацькому чемпіонаті України. У номінально домашньому матчі проти «Кривбасу», що проходив у Кривому Розі, команда Ігоря Костюка здобула переконливу перемогу з рахунком 6:1 та зберегла перевагу в два очки над «Шахтарем» перед заключним туром. Завершить сезон «Динамо» виїзним матчем проти поки що чинного чемпіона в цій категорії «Руху», в якому киян влаштує навіть нічия.

Вітання абсолютному чемпіону. В ніч на неділю відбулась одна з головних подій всього спортивного року: Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі у поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі. Парадоксальним чином цей легендарний успіх українського боксера розділила і футбольна спільнота України, адже формально Усик є гравцем ФК «Полісся» і навіть вийшов на бій з символікою житомирського клубу.

Зрозуміло, що це не більш як піар, але любов Усика до футболу загальновідома. Хоча попри свій зв'язок із «Поліссям» видатний боксер ніколи не приховував, що насправді все життя вболіває за київське «Динамо». Не дивно, що столичний клуб тепло привітав нашого чемпіона.

«Для нашої країни зараз важливий кожен успіх. Ви в черговий раз на повний голос заявили про Україну на весь світ та вкотре продемонстрували свій патріотизм та неймовірну жагу до перемоги, – зокрема процитував президента «Динамо» Ігоря Суркіса клубний сайт Fcdynamo.com. – Ви не просто здолали до цього непереможного суперника, а й присвятили цей успіх своїй країні та відважним захисникам нашої держави.

Зараз, у наші часи, будь-який успіх українського спорту підіймає дух у нашому суспільстві. Ваша воля до перемоги є справжнім прикладом для представників усіх видів спорту, у тому числі для наших футболістів та тренерів» (Fcdynamo.com, 19.05.24).

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.05.2024, 15:30
20.05.2024, 15:30
580425 0
S.Vasiliev
Автор:
(S.Vasiliev)
Статус:
Читатель (15 комментариев)
Подписчиков:
34
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Италии Аталанта Фиорентина 2 : 3 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть