Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Що і як треба співати на матчах Динамо з Києва?

2011-05-23 16:34 Надихнули мене написати цей блог tucha своїм "Мурашки по коже", anibiks "Гимн Болельщиков" та коментар vist_old'a ...

Надихнули мене написати цей блог tucha своїм "Мурашки по коже", anibiks "Гимн Болельщиков" та коментар vist_old'a який зокрема сазав: "...мне кажется, что гимн должен быть певучим, тем более у нас и нация певучая:) что-то типа "розпрягайте хлопці коней" ну и так далее, так, что-бы можно было "затянуть", а не прокричать... и хорошо бы на родном языке".

Отже, Roma – це Рим по нашому, місто, яке має однойменну футбольну команду Рома.  Рим - серце, основа Римської Імперії в давнину, і - серце Італії сьогодні.

Київ – серце великої держави Русь в давнину і серце держави Україна сьогодні, теж має видатну команду, з великою історією – Динамо. У великої команди все має бути прекрасне: гімн, стадіон, вболівальники, футболісти, перемоги.

Коли я слухаю гімн Динамо про гладіаторів (пісня хороша, але явно не для хорового співу) на стадіоні і чекаю кілька хвилин, щоб разом із парою сотень фанатів прокричати «Динамо-Динамо! О-О-О-О!», потім знову слухаю і чекаю кілька хвилин для того, щоб знову твердо заявити: «О-О-О-О!», я замислююсь, а що там у Роми співається і як все те в Римі робиться?

І ось нарешті, озброївшись Гуглом і таким же грізним онлайн-перекладачем, поринув у «павутиння» і вийшло в мене щось таке:

Рома Рома Рома

Серце цього міста

Одна велика любов

Де так багато людей

Що дихають тобою.

 

Рома Рома Рома,

Дозволь нам співати

І наши голоси зіллються в хор

Із сотень тисяч людей

Закоханих у тебе.

Красиві вірші, а сам спів цілого 72-тисячного стадіону, музика -  взагалі викликають мурашки по тілу, особливо вражає кульмінація співу коли на кілька секунд затихає супровід і весь стадіон разом грамотно переходить на іншу, більш високу тональність! Всім раджу подивитись і послухати, щоб мати якісь зразки перед собою. Ось відео:

http://www.youtube.com/watch?v=DcXNlsdCISM&feature=related

Українці, як і італійці, один з найспівучіших народів світу і в нас є талановиті поети і композитори. Можливо варто ті кошти, що Ігор Михайлович гатить на зміну емблеми, пустити на написання гімну для Динамо, справжнього великого, достойного для співу талановитого українського народу. Конкурс дорогий призначити, і я не сумніваюсь, що будуть написані шедеври. Можна без конкурсу, але доручити написання гімну творцям світового масштабу, таким наприклад як Ю. Рибчинський, а не якимось заїзжим гастролерам на зразок Корням-Звєрям-Грєнкам-Слівкам. А ще можна найняти «масовіков-затєйніков», які б навчили стадіон співати разом. Часу мало – вже скоро Олімпійський відкриється! А його місткість приблизно така ж як у Олімпійського стадіону в Римі.

Тож чи скоро почуємо, як співають разом наші 70 000 глядачів на матчах за участю Динамо? Бо на збірній, думаю, точно почуємо - гімн України тепер усі знають.

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.05.2011, 16:34
Shved
Автор:
(Shved)
Статус:
Наставник (1103 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Лион 2 : 1   6 мая 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть