Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

8-й день Євро-2024 | Словаччина vs Україна | Розбір голів (Вiдео)

2024-06-26 04:08 Коли, як не у день наступного матчу збірної України, публікувати розбір голів попереднього, – подумав Я. ... 8-й день Євро-2024 | Словаччина vs Україна | Розбір голів (Вiдео)

Коли, як не у день наступного матчу збірної України, публікувати розбір голів попереднього, – подумав Я. Проте, якщо ви гадаєте, що вже передивилися всі спроби проаналізувати ключові моменти матчу проти Словаччини і нічого нового вже не знайдете, – гадаю, мій відеорозбір якраз для вас.

Якщо тезово виокремлювати питання, на які ви отримаєте відповіді, звучатимуть вони приблизно ось так:

☑️ Ярмоленко може добігати?

☑️ Чи все вірно робив Шапаренко у моменті з голом Яремчука

☑️ Гол Яремчука – це виконання лише двох гравців?

Саме відео ось:

Якщо захочете передивитися розбори попередніх днів Євро, ось посилання на них (рекомендую):

1-й ігровий день

2-й ігровий день

3-й ігровий день

Давайте поговоримо про гол, який мені здався найбільш цікавим та цінним з ігрової точки зору. Це гол Яремчука та Шапаренка, який може виглядати для когось проявом майстерності лише двох гравців, але насправді, майже уся команда працювала, аби створити такий епізод.

Трошки тактичної складової. Попереду у словаків діяв один гравець. Спочатку Боженік, а на момент голу ним вже був вже Стрелец.

Одного нападника може вистачати на двох гравців, які беруть участь у білд-апі. Погіршувати їм умови для передачі, крити легкі пасові лінії, а ось коли троє – задача стає надважкою і все частіше команда, що пресингує, має діставати когось із середньої лінії, аби пресингуючого нападника не обходили з боків.

Але саме це і станеться, коли Бражко сяде поміж Матвієнка і Забарного, і українцям вдасться швидко перемістити м'яч з лівого флангу на правий, а Ласло Бенеш запізниться із зайняттям простору. Таким чином, коли м'яч опиниться у Забарного, Ілля зможе без тиску на себе виконати передачу. Бенеш у цей час знаходиться у напівпозиції – для нього однаково великою є відстань як до Забарного, так і до Шапаренка, який відкривається між лініями.

Опинитися там iз м'ячем – не дуже легка задача, адже словаки грали у п'ятірку півзахисників в лінію, тому здатні якісно перекривати центральну зону. Проте якщо вже гравець приймає м'яч за спинами цього блоку, ситуація стає небезпечною, адже подiбна структура не передбачає наявностi опорного пiвзахисника, а вiдстань мiж лiнiями доволi велика, аби у цей простiр вирушав ЦЗ задля того, аби зустрiчати iнсайдiв.

Тож, якщо передача все ж проходить, гравець атакуючої команди може отримувати простiр. Саме так i вийшло у нашому випадку - Шапаренко прийняв м'яч мiж лiнiями.

Але звернiть увагу, що маючи багато вiльного мiсця у центральнiй зонi, почав обробляти м'яч у фланг, що є не iдеальним рiшенням, на цьому етапi вiн не витиснув максимум з тiєї ситуацiї, яку створила для нього команда, да i вiн сам.

Такi речi зазвичай помiчають, коли епiзод не завершився голом, тож тут бiльшостi запам'ятається саме асист. А вийшло так, що Шапа сам завiв себе у не надто зручнi обставини, але змiг з бiльш складних умов вийти буквально переможцем. I навiть переможцем у складi країни-переможця. Принаймнi, саме так сталося у матчi проти збiрної Словаччини.

Автор: Телеграм-канал про неочевидну сторону футболу SpielRate | Iнший Футбол

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.06.2024, 04:08
26.06.2024, 04:08
589541 0
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (68 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Евро-2024 Швейцария Италия - : - 29 июня 19:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть