Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

І засмучує, і "огорчает"

2024-08-30 12:11 Мене, скажу чесно, дістали ці розмови, що за програш Зальцбургу не соромно, що поразка і нічия ...

Мене, скажу чесно, дістали ці розмови, що за програш Зальцбургу не соромно, що поразка і нічия з ним «не огорчают», що ще трохи – трохи аби була третя гра, то ми б цих австрійців винесли вперед ногами.

Ні, колеги, соромно, «огрочает» і нікого ми не винесемо.

Суть не в тому, що Динамо програло, суть в тому, як програло.

Пройшло лише декілька днів, а хоч і істина донька часу, як казав Фома Аквінський, але давайте хоч трохи, хоч на деякий час включимо логіку і подумаємо. Просто подумаємо.

Ми знаємо, що ФК Зальцбург – це не просто ФК Зальбург, а це футбольний клуб «Ред Булл Зальцбург». Що таке Ред Булл, якщо не хочете ритись в довідниках, то запитайте у Макса Ферстаппена, який на боліді цієї компанії тричі підряд ставав чемпіоном Формули -1 і має всі шанси цього року виграти її вчетверте. Компанія Ред Булл зайшла в ФК Зальцбург в 2006 році і після цього вони за 19 сезонів 14 раз ставали чемпіоном, в тому числі 10 років підряд. Фантастика. До речі після заходу Ред Булл в австрійський футбол його рейтинг невпинно піднімався (з 22 місця на 12), а наш футбол, до речі, за ці роки броунівського плавання опустився з того ж 12 місяця на нинішнє 21.

Чому? Починаючи з 2006 року менеджери австрійського клубу практично відмовились від закупок зірок, зробивши ставку на розвиток талановитої молоді зі всього світу і прогресивних тренерів: від Трапаттоні з Маттеусом через Марко Розе до нинішнього Пепейна Лейндерса. Саме вони відкрили для світу Холланда, Мане, Адейємі, Собослаї, того ж Глуха і багатьох інших.

Так, колеги, ми пишаємосьь, що згідно звіту Міжнародного центру спортивних досліджень Динамо на 6-му місці по влаштуванню вихованців своєї Академії (67 вихованців). Добре, але ж якби ще було сказано в яких клубах грають ці вихованці. Я можу згадати лише трьох гравців Динамо, що грають в клубах топ- ліги: Циганков, Миколенко, Забарний. Можливо когось забув. Нагадайте. Просто хочу сказати, що з 67 гравців більше половини (до 70 відсотків) грають в клубах УПЛ і лише три, тільки – три, в клубах топ-ліг. Тобто немає чим пишатись,як би не хотілось. Нагадайте де грає Бурда, в яких командах, наприклад, бігають колись перспективні Чумак, Харатін, Бєсєдін і т.д.

До речі, якщо говорити про граючу молодь, то попереду всього світу Рух. Той же центр повідомляє, що гравці віком 19-21 років в львівській команді відіграли 70,3% часу в минулому сезоні. В Динамо ж гравці цього віку відіграли лише 23,6% часу в матчах УПЛ. Так що пишатись вихованцями Динамо будемо потім, колись.

Але я не про це. Хоч трепетне відношення до молоді і виховання молоді, його навчання – є запорукою успіху будь-якого клубу. Саме так.

Шлях Динамо часів Суркіса – це шлях в нікуди, це навіть не синусоїда, коли сьогодні погано, а завтра буде добре. Був лише один сплеск в кінці 90-х при Лобановському і щось намічалось за часів Реброва. І все. Горбиль в кривій постійного падіння по сходах часу в нікуди. Суркіси в Динамо вже більше 30-ти років. Друзі, а де сяючі вершини, що нам обіцяв Григорій Михайлович? Сяючі вершини стали зяючими.

Тепер вся надія на Шовковського. Дуже б хотілось щоб у СаШо щось та й вийшло. Я вже не кажу про ЛЧ. Я пишу – «щось», чим би хотілось захоплюватись. Надія є, а ось віри… Бо при тому менеджменті, що склався за ці 30-ть років і який не змінюється, одному Шовковському зробити саме те «щось» не те що тяжко, а неможливо.

Скажете, що робити «щось» немає тугриків. Так може й немає. Але ж їх потрібно заробляти. Якщо наша УПЛ не приносить доходу, то прибуток можуть привести продажі гравців, як це робить той же Зальцбург, той же Аякс, таж Бенфіка.

Так то воно так. Але потрібно продавати те, що потрібно споживачу, а не сплавляти йому те, що самим не потрібно. На жаль, менеджмент Динамо вміє сплавляти, а ось продавати - не те що не вміє, а не і бажає. І де тоді гроші на розвиток? Де? А вони бігають разом з Шапаренко, Бражко, Михавко і іншими доки не знеціняться. Така сувора правда буття менеджменту «Динамо» від Суркіса. Один – два успішних трансфери не можуть стати запорукою розвитку Динамо і не стануть, тим більше, коли вони не йдуть на розвиток, а на підтримку штанів. Чиїх – то вже інше питання.

Це перше. І друге. А чи є гравці, яких би з руками розхоплювали, клуби з чи –то топ-ліг, чи хоча б, наприклад, з Португалії або тої ж Австрії. Хто? Скажіть - кого, крім тих, що я назвав. І чи стоїть хто-небуть в черзі за Царенко, Поповим, Вівчаренко, Волошиним, хто? Назвіть? Пустота.

Невже хто - небуть повірить, що за Ванатом полюють Мілан з тим же Інтером і перебиваючи один одного, піднімають вартість футболіста до сяючих вершин? До 300 млн. євро, як за Шапаренко.

А чого? Чому не так, чому не віриться? Відповідь запитайте у пана Іщенко, 67 вихованців якого грають в якихось лігах. Ясно ж всім, що ці солдати Іщенко не будуть, бо не вміють, грати в футбол від Гвардіоли, Клоппа, Пелллегріні та й того ж Лейндерса. Тому їх висока їх вартість – це лише вартість вигадана Суркісом.

І я б не звинувачував цих хлопців в небажанні грати. Вони - результат менеджменту Динамо. І грають саме так, як закладено програмним забезпеченням цього менеджменту. На жаль це ПЗ давно застаріло, давно необхідно його викинути в брухт. Але більш новим, більш прогресивним пан Іщенко і К, який готує гравців для Динамо, користуватись не вміють. В голові їх супернового комп’ютера встановлений не Windows 11, і навіть не Windows 7, а в кращому випадку Windows 98. Та ще й чотири телевізора.

Ось і змушений ще не досить зрілий тренер Шовковський ліпити з цих прямих як перпендикуляр, зате рясно татуйованих, гравців те щось, щоб воно нагадувало команду. Надіятись хочеться, а ось вірити в надію… Та й відійшовши від налаштувань Луческу, СаШо хоч і змусив в гравців бігати і грати в так званий вертикальний футбол, але думати гравців не змусиш. І тому Динамо так і не навчилось позиційно атакувати. Наше з вами, колеги, Динамо грає тоді, коли суперник грає. Коли ж суперник закривається, Динамо мучиться.

І саме тому Динамо, як не намагалось обіграти Зальцбург, так і не зуміло це зробити. Перебігати Зальцбург - може, а ось переграти – зась. Саме це і засмучує і «огорчает», як би не було не соромно від поразки австрійцям. Бо я не бачу, як не намагаюсь розгледіти, сяючого успішного майбутнього своєї любимої команди при нинішньому менеджменті клубу.

З повагою,
Скіф

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.08.2024, 12:11
Skyf
Статус:
Эксперт (10058 комментариев)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 164
Топ-матчи
Чемпионат Испании Валенсия Вильярреал 1 : 1 Закончился
Чемпионат Украины Верес Левый берег - : - 1 сентября 13:00
Динамо ЛНЗ - : - 1 сентября 15:30
Чемпионат Англии Челси Кр-л Пэлас - : - 1 сентября 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть