Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Другий пропущений гол від збірної Албанії | Розбiр у деталях Выбор редакции

2024-09-08 13:21 Поговоримо саме про нього, адже перший пропущений не мав чіткої системності, і за великим рахунком, якщо ... Другий пропущений гол від збірної Албанії | Розбiр у деталях

Поговоримо саме про нього, адже перший пропущений не мав чіткої системності, і за великим рахунком, якщо не шукати відповідей у тому, що призвело до кутового, це дійсно випадковість, попри те, що насправді Албанія на нього награла. Заслужена випадковiсть, назвемо це так.

А ось другий гол – тактично беззаперечна перемога Албанії.

Коли десь складається враження, що твоя команда грає у меншості – це саме воно, саме про тактику, тож таке нам до смаку, будемо розбирати.

Як і завжди, розгляд тільки заключної фази нас не влаштовуватиме, тому повертаємось на початок розвитку атаки албанців. Вони розіграли цю комбінацію з другої спроби, передумови до неї були десь за 20 секунд до цього, вони намагалися пройти наш блок таким самим шляхом (утворенням більшості на своєму лівому і нашому правому фланзі).

Можете звернути увагу, як розташовуються один від одного центральні захисники Албанії. Яремчук один проти них двох, тож треба розтягнути його і зробити дистанцію неподоланою для нього. Тут ми звертаємось до структури України у захисті – це 4-1-4-1. Тобто один гравець у першій лінії пресингу, після його проходження зазвичай вмикається хтось із інсайдів (Судаков / Шапаренко) в залежності від флангу, який розвивається атака.

Тут ми бачимо, що 20-й номер заходить в середину між ними, і Шапаренко з Судаковим нащось звужуються. У цьому немає сенсу, адже грати по ньому достатньо лише одному гравцю. Натомість, їх близькі позиції одного до одного зумовлює утворення ширших коридорів між центром і флангами – таким чином, коли Яремчук відкриє цю пасову лінію і передача піде не фланг – Циганков опиниться один без підтримки Судакова проти одразу двох суперників.

Аслані висмикне Циганкова за собою ближче до центру і звільнить від Віктора фланг для Мітая. Після цього ситуація 1 в 2 не на користь України залишиться, так як естафета перейде до Коноплі, який грає по десятці албанців.

Паралельно звертаємо увагу на гравця, який мав би компенсувати нестачу одного гравця і зрівняти сили. Це Бражко. Час у нього був, адже Албанія проводила цю атаку через загравання другого центрального захисника пасом назад, але він занадто пізно почав робити якісь рухи для цього.

Таким чином, Юхим Конопля опинився у ситуації, коли на його фланзі бешкетує гравець суперника, але зустріти його він не може, адже скутий знаходженням у своїй зоні ще й Байрамі, якого не можна кидати. Почни Бражко рухатися у напрямку флангу буквально двома секундами раніше – Конопля міг би зустріти Мітая, а Байрамі залишити на Бражка, але цього не сталося, натомість утворюється ситуація відкритого м'яча – Мітай має час, аби без тиску на себе обрати тип та силу передачі.

Позиція Забарного спочатку здивувала – він не розвернений напівбоком до воріт, а як ви можете бачити, скоріше робить зустрічний рух до м'яча, проте це є наслідком вищезгаданого вибору Коноплі – він намагається хоча б частково перекрити простір перед Мітаєм, але Байрамі ще погіршує для нього ситуацію і відходить у бік від Коноплі, у разі прийому передачі там, отримуючи вільний простір. Саме на це і реагує Забарний і намагається бути готовим швидко зустріти Байрамі у разі отримання ним м'яча.

Проте таке розташування дозволить Манаю без суперництва із Забарним отримати м'яч у штрафному. Саме у Іллі були би більші шанси якщо не опинитися першим на м'ячі, то хоча би просто не дозволити Манаю зробити націлену передачу. Адже Матвієнко, який побіг компенсувати цей простір, мав гіршу стартову позицію, ніж Забарний і був вимушений бігти на "чужий" правий фланг.

Разом із тим у штрафному також вже відбувалися дивні речі. Бражко повернувся назад, але при цьому користі від його перебування там небагато – він і не намагається перетнути траєкторію бігу Лачі, аби зіграти на випередження, і не залишає гравця Миколенку, аби закрити зону дальньої штанги.

При цьому і сам Миколенко не діє на випередження, і за великим рахунком, Лачі тут мав отримувати м'яч в оточенні двох захисників збірної України. Але, здається, просто не приборкав м'яч і пропустив його повз себе, що виявилося навіть кращим для його команди варіантом у підсумку. Адже протилежний фланг був повнiстю вiльним, а Кабаєв не прочитав ситуацiю та вчасно не повернувся назад.

Дякую за увагу. У моєму телеграмi (SpielRate) ви можете знайти бiльше подiбних розборiв, а якщо слiдкуватимете за моїми роботами на YouTube - матимете змогу ще й iнколи дивитись їх у вiдео виглядi

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.09.2024, 13:21
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (88 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 22
Топ-матчи
Лига наций Хорватия Польша 1 : 0   8 сентября 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть