Артем Франков: «За пул под «Футболы» проголосовало не большинство клубов»

Главный редактор еженедельника «Футбол» Артем Франков рассказал об итогах голосования за телевизионный пул «Шахтера» / «Футболов» на вчерашнем Общем собрании клубов УПЛ.

Артем Франков (фото: И.Губан)

«Предложение каналов «Футбол 1/2» на голосование поставили — чье ж еще. Расклад получился — толкуй как хочешь: 7 — «за», 3 («Динамо», «Заря», «Днепр‑1») — против, 2 («Колос», «Львов») — воздержались. Дальше было бы интересно толкование (большинство «за», демократический централизьм и все такое!), но и оно рухнуло, после того как «Десна» чуть позже пояснила свою позицию: если бы «за» были все, мы присоединились бы, но поскольку выяснилось, что единство и близко недостижимо, а клубы имеют право сами определять свою судьбу, то мы свое «за» отзываем и голосуем «против». Картина 6-4-2 выглядит иначе со всех точек зрения. В самом деле, вы, заправилы, могли бы заказывать музыку, если бы платили сколько-нибудь существенные деньги — но этого нет и близко...» — написал Франков в 45-м номере журнала.

Dynamo.kiev.ua

Автор: (AWAW)

Статус: Эксперт (11218 комментариев)

Подписчиков: 394

21 комментарий
Лучший комментарий
  • С. Каменяр(AHATOM) - Эксперт
    13.06.2019 15:11
    Генеральний директор луганського футбольного клубу “Зоря” Сергій Рафаїлов прокоментував позицію клубу щодо єдиного телевізійного пулу.

    Сергій Рафаїлов в інтерв’ю прес-службі ФК “Зоря”, зокрема, зазначив, що домашні матчі луганського клубу не транслюватимуться на телеканалах “Футбол 1/2” через їх упереджене ставлення до донецького “Шахтаря”.
    “Відбулися загальні збори учасників Прем'єр-ліги. Одне з питань, яке викликало багато суперечок, це реалізація Медіа прав УПЛ. Нинішній президент УПЛ в своїй тронній промові обіцяв це зробити, але тендер не відбувся. Тому учасників Прем'єр-ліги поставили перед фактом. Мовляв, у нас є один бажаючий транслювати ці матчу - це телеканали “Футбол”, і ми маємо погодитися...
    Була озвучена смішна сума, яка з'явилася невідомо звідки. Ніхто її не аргументував і ми всі повинні погодитися. Чому? Тому що ми футбольна сім'я. “Зоря” в результаті цього контракту втрачає 20% від свого бюджету. Хто це компенсує? Крім того, у нас є договір з телеканалом “1+1” і за одностороннє розірвання контракту передбачаються штрафи. Хто їх покриє?
    Є Закон про захист інтелектуальної власності. Мені намагалися розповісти, що трансляції належать організаторам спортивних змагань. А хто займається організацією матчу? Федерація? Ні, нею займаються клуби. Якщо хочете інакше, то платите за поліцію, швидку і так далі. Ми ж, приїдемо за регламентом, зіграємо і відразу ж поїдемо.
    Три клуби проголосували проти. Це “Зоря”, “Динамо” і “Дніпро-1”. Ще два клуби утрималися. Сім команд, які завжди у всіх питаннях рухаються в ар'єргарді нашого великого клубу, вони всі голосують як треба.
    Наша позиція і позиція “Динамо” дуже жорстка. Причини? Мені не подобається редакторська позиція каналів “Футбол”, їх журналістська робота, робота коментаторів теж. Коли дивишся будь-яку гру чемпіонату, то можна помітити, що вони не є безсторонніми. Всі вони вболівальники “Шахтаря”... Людей хочуть загнати в платний канал "Футбол", щоб вони платили за нього і слухали протягом усього сезону "Слався, рідний Шахтар". Ось що нас не влаштовує. Тому ми проти. Своє право будемо відстоювати аж до судів”, - зазначив Рафаїлов.
    • 16
Комментировать