Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Мирослав Ступар: «Не бачу сенсу міняти Петракова»

2022-06-30 19:07 Суддівський експерт, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар в інтерв'ю «Команда1 » поділився своїми враженнями від червневих матчів ... Мирослав Ступар: «Не бачу сенсу міняти Петракова»

Суддівський експерт, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар в інтерв'ю «Команда1 » поділився своїми враженнями від червневих матчів збірної України в плей-офф відбірного циклу ЧС-2022 і Ліги націй.

Мирослав Ступар

Які ваші враження від виступу збірної України в червневих матчах?

— На мій погляд, під керівництвом Олександра Петракова стиль гри нашої головної команди країни змінився на краще. Футболісти намагалися діяти не від оборони, а шукали гострі продовження за допомогою вертикальних передач, з використанням флангів. Вважаю, що стикові поєдинки з Шотландією та Уельсом, у яких визначався володар путівки у фінальну частину світового форуму в Катарі, наші хлопці провели на високому рівні. І більше заслужили на перемогу, ніж валлійці.

Що стосується виступу в Лізі націй, то є претензії тільки по повторному поєдинку з Ірландією. Швидше за все, не обійшлося без психологічного збою, що завадило мобілізуватися і зіграти через немогу. Але і нічийний підсумок при такому розкладі — негірший результат.

У чому, на ваш погляд, головна причина поразки «синьо-жовтих» у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу з Уельсом?

— У протистоянні рівних суперників дуже багато залежить від того, хто менше помиляється. На жаль, образливе зрізання Андрія Ярмоленка не в гольовій ситуації дозволило господарям схилити чашу терезів у свій бік. Втім, помилився і Арбітр Антоніо Матео Лаос, самовпевненість якого дорого обійшлася українцям. На мій погляд, якщо він скористався підказкою системи VAR, то змінив своє рішення і призначив пенальті в ворота валлійців, коли ті порушили правила в боротьбі з Андрієм Ярмоленком.

До речі, мене здивували деякі вітчизняні експерти, які стверджували, що контакт гравця господарів із Ярмоленком був незначним. Якщо відверто, то я не знаю, який матч вони дивилися, оскільки фол був очевидний. Звичайно, прикро, що все закінчилося для підопічних Олександра Петракова в Кардіффі так плачевно, оскільки вони заслуговували на кращу долю.

Як ви вважаєте, Олександр Петраков продовжить роботу зі збірною України?

— Я не бачу сенсу, щось міняти на тренерському містку. Переконаний, що після появи біля керма Олександра Петракова наша збірна почала демонструвати сучасний стиль. В ігровому плані зрушення в кращу сторону сумнівів не викликають. А буде гра — будуть і гучні перемоги.

Василь МИХАЙЛОВ

Кращий коментар

auto-s2r
s2r Дед - Эксперт
30.06.2022 20:24
По принципу "кашу маслом не испортишь" :-)

Коментарів поки що немає. Станьте першим!

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть