Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

«Золотий м’яч»-2023 отримав Ліонель Мессі

2023-10-31 07:27 Минулого понеділка, 30 листопада, в Парижі в театрі «Шатле» відбулася офіційна церемонія вручення щорічної нагороди «Золотий ... «Золотий м’яч»-2023 отримав Ліонель Мессі

Минулого понеділка, 30 листопада, в Парижі в театрі «Шатле» відбулася офіційна церемонія вручення щорічної нагороди «Золотий м’яч» найкращому футболістові Європи за підсумками сезону-2022/23.

Ліонель Мессі із "Золотим м'ячем"-2023

Як і передбачалося, цього разу володарем почесного призу став аргентинський нападник американського «Інтера Маямі» Ліонель Мессі, який минулого сезону виступав за французький ПСЖ.

Зазначимо, що Мессі вже у 8-й раз стає володарем «Золотого м’яча» і це абсолютний рекорд в історії нагороди. До цього Мессі отримував почесний приз у 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 і 2021 роках.

Нагадаємо, десятку номінантів на «Золотий м’яч»-2023 сформували такі футболісти:

1. Ліонель Мессі («ПСЖ»/«Інтер Маямі»)

2. Ерлінг Голанд («Манчестер Сіті»)

3. Кіліан Мбаппе (ПСЖ)

4. Кевін Де Брюйне («Манчестер Сіті»)

5. Родрі («Манчестер Сіті»)

6. Вінісіус Жуніор («Реал»)

7. Хуліан Альварес («Манчестер Сіті»)

8. Віктор Осімхен («Наполі»)

9. Бернарду Сілву («Манчестер Сіті»)

10. Лука Модріч («Реал»).

Кращий коментар

svg
SVG SWG - Наставник
31.10.2023 09:15
Щоб там хто не говорив, але Мессі неперевершений, кращий із усіх до сьогоднішнього дня. Принаймі із тих, за ким я спостерігав (і вживу на "Олімпійському" теж) порівнювати його можна лише з Крішті Рональду. Своєю фієричною грою і кількістю голів, більшість з яких не тількі чудові за виконанням, а ті що робили різницю на користь як Барселони, так і Збірної Аргентини він щоразу доводив свій талант до гри № 1. Пеле не бачив як грав, лише відео, і він не грав у кращих лігах Європи. І свого співвітзиника Марадону він теж перевершив як по кількості голів у ЛЧ та загального числа забитих голів, так і те що Мессі ніколи не соромився відходити і відпрацьовувати у захисті біля своїх воріт, та й гра Мессі набагато різноманітно яскрава. Зрозуміло Ера Мессі та Рональду підходить до логічного завершення. Звісно непагано б було, якби вони вдвох зіграли за одного із Європейських грантів, ну типу за Мансіті чи Ліверпуль, або ж кожен вернувся до свого клубу, де вони найбільше забили, і пограли ще хочаб років два. Але тепер ми будемо спостерігати за Голандом, Мбапе, іншими молодими зірками, і як нормальна мрія, щоб серед цих талантів були українці рівня А.Шевченка, а можливо і краще. Тому у Мудрика, Судакова, Зінченка, Миколенка, Забарного, Циганкова, Довбика, Малиновського, Яремчука є шанси засвітитися у кращих Європейських чемпіонатах, тому побажаємо їм успіху, а Україні перемог, як у війні, так і на спортивному фронті...

Читати всі коментарі (45)

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть