Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Українець «Тепліце» Єгор Цикало: «Із мене зробили цапа-відбувайла»

2024-02-03 19:28 Український футболіст «Тепліце» Єгор Цикало звернувся в редакцію Sport.ua із листом-спростуванням інтерв’ю чеському виданню Bez Frazi, ... Українець «Тепліце» Єгор Цикало: «Із мене зробили цапа-відбувайла»

Український футболіст «Тепліце» Єгор Цикало звернувся в редакцію Sport.ua із листом-спростуванням інтерв’ю чеському виданню Bez Frazi, деякі цитати із якого нещодавно були поширені ЗМІ.

Єгор Цикало

Наводимо лист Єгора:

«Багато моїх друзів та знайомих написали мені, що я намолов зайвого.

Мої батьки вчора дізнались про цю статтю через знайомих.

Для мене ця стаття є ганебною та неправдивою, я не маю виправдовуватись, бо немає навіть підстав для того, Але я не буду мовчати, бо мовчання це означає погодитись із тим, в чому мене звинувачують.

Я ніколи не казав цієї фрази:

«Нормальні українці не мають проблем з росіянами, як і нормальні росіяни не мають проблем з українцями. Обидва народи живуть разом, між ними багато шлюбів».

Як і ніколи не дискутував про політику, 7 президентів і таке інше.

Можливо, помилкою було згодитись на інтервʼю, не ідеально знаючи мову та їхні справжні наміри й посил, то був мій перший досвід зі ЗМІ, Bezfrazi — це про життя відомих чеських спортсменів, я вважав, що це інтервʼю допоможе мені як спортсмену та приверне увагу до проблем українців, повʼязаних з повномасштабним вторгненням агресора в Україну, знав, що Чехія — одна з тих, хто найбільше допомагає Україні.

Чеські ЗМІ пояснили мені, що це буде історія простого українського хлопця-спортсмена, який на той час грав у 4 футбольній лізі Чехії. Мені ставили запитання виключно про мої відчуття, та мою родину, яка з Бахмута, і я, як ніхто розумів, що війна почалася в 2014 році і росія — це агресор. Моя позиція чітка вже давно, як і ставлення.

Я розповідав про свої внутрішні відчуття до та після вторгнення, і про своє нерозуміння, як може «братський» народ, з яким було стільки взаємозвʼязків, піти війною? Мене питали, чи були у тренувальному таборі представники країни-агресора, і як вони відреагували на вторгнення їхньої країни до України. Я відповів, що при контакті з ними їм не було що сказати, що вони відчували страх. Але чеське медіа це перекрутило та написало по-своєму.

Спорт — це завжди боротьба за місце, за повагу, особливо це складно для іноземців, і особливо це важливо зараз — підіймати повагу до українців і України. У команді зараз маю невелику зарплатню. З того що є, маю платити за житло та рекомендовані страви, щоб міг утримувати себе в спортивному тонусі. Без допомоги від небайдужих українців нереально було б існувати, як спортсмен, а ще я намагаюсь встигати допомагати Україні у благодійних проєктах.

В мене не було часу і фінансів займатися реакцією на цю статтю. А потім я взагалі про неї не згадував і забув. Я не розумію, чому через 2 роки (підкреслюю, що статті у чеському виданні два роки!), із мертвої, нікому не потрібної, наполовину правдивої статті, з 15-ти сторінок висмикнули хайпові фрази, та ще які мені не належать, і зробили з мене цапа-відбувайла. Я не згоден, бо то є неправда. Чому ви друкуєте цю маячню навіть без намагань зв’язатися зі мною та засуджуєте мене без жодних моїх пояснень? Готовий до будь-якого інтервʼю. І сподіваюсь на справедливість.

Дякую багатьом людям, що в це не повірили, бо за два роки з ними зроблено багато благодійних проєктів та волонтерської діяльності. Вони усі однієї думки, що, по-перше, мене використали, а по-друге, це якась «заказуха».

Цей випадок для мене став гарним уроком, але найбільш образливим і незрозумілим для мене є той момент, що навіть у такий нелегкий для нашої країни час люди намагаються хайпувати й підвищувати свій рейтинг за рахунок брудних і неправдивих статей. Але надалі буду більш вибірковим у спілкуванні із журналістами, щоб потім не довелося щось комусь доводити. Краще зосередитись на футболі.

А моя позиція завжди була і є єдиною, і моя мрія залишається незмінною: «Одного разу одягти футболку збірної України».

Слава Україні! Слава ЗСУ!»

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть