Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Джан П’єро Гасперіні: «Світ «Аталанти» змінився»

2024-05-22 19:27 Головний тренер «Аталанти» Джан П’єро Гасперіні напередодні фіналу Ліги Європи проти «Баєра» дав розширений коментар пресовій ... Джан П’єро Гасперіні: «Світ «Аталанти» змінився»

Головний тренер «Аталанти» Джан П’єро Гасперіні напередодні фіналу Ліги Європи проти «Баєра» дав розширений коментар пресовій службі УЄФА.

Джан П’єро Гасперіні (фото: gettyimages.com)

Про свій перший єврокубковий фінал

— Чудові відчуття! Це велике досягнення, яке є джерелом задоволеності від дійсно хорошого сезону для всієї команди. Чи це вершина моєї кар’єри? З погляду досягнень та престижу — безумовно. Щодо задоволення, то, на щастя, у мене подібних моментів було чимало, хоча, можливо, й не на такому високому рівні.

Не думаю, що перемога у турнірі завжди обов’язково є параметром, за яким оцінюється успіх. Кожен має свої цілі. Коли вдається перевершити їх, як це сталося з «Аталантою», у будь-якому випадку залишаєшся дуже задоволеним. Якщо ж нам вдасться додати до цього ще й трофей, то, звісно, ​​ми будемо задоволені ще більше.

Про кар’єру в «Аталанті»

— Все почалося вісім років тому, дуже несподівано, як це зазвичай буває з такими добрими речами. На той час у молодіжному складі було багато гравців, близьких до першої команди, але вони практично не залучалися. То справді був переломний момент — відтоді світ «Аталанти» трохи змінився. Спочатку ми потрапили до Ліги Європи, а потім до Ліги чемпіонів.

Ми тричі поспіль вийшли до Ліги чемпіонів і були там командою, яка показувала дуже гарний футбол та багато забивала. Сезон-2019/2020 дав нам величезний імпульс. Ми були дуже близькі до півфіналу, коли протистояли «Парі Сен-Жермен». Це завжди залишалося чимось на кшталт віхи, яка вислизнула, але я маю сказати, що цього року ми, мабуть, навіть вийшли на новий рівень.

Про прагнення перемоги в єврокубку

— Ця команда завжди прагнула такого. Іноді трапляються команди, які гарні технічно, але їм не вистачає рішучості та голоду. Із самого початку, з групового етапу, з матчу в Лісабоні, у групі, де ми не були фаворитами (їм був «Спортінг»), ми провели чудові матчі проти сильних суперників. Звісно, ​​перемога на «Енфілді» ще більше зміцнила нашу впевненість.

Про суперника у фіналі

— Досягнення цієї команди говорять самі за себе. Цього року вони ще не програвали. Нам належить битися з дуже сильним суперником, який на внутрішній арені досяг видатного результату. Це дуже сильна команда. Вона грає дуже компактно, що ускладнює просування м’яча. У зустрічах із такими командами важко створити вільний простір. «Байєр» діє в атаці у високому темпі і дуже технічно. Це чудова команда, інакше вона не досягла б таких результатів. Але я вважаю, що й у нас також є чудові якості. Сподіваюся, ми зможемо завдати їм проблем, не дозволяючи створювати шанси.

В наших команд схожі ігрові схеми. Я дуже цьому радий, адже коли я почав грати за цією розстановкою кілька років тому, то ми були чи не єдиними, хто її використав. Ми виглядали трохи дивно. Зараз і в Лізі чемпіонів, і Лізі Європи чимало команд, які грають так само, хоч і зі своїм власним підходом та стилем. Три захисники і три нападаючі — зараз це, можна сказати, дуже модно. Принаймні дуже поширено.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.05.2024, 19:27
AWAW
Автор:
(AWAW)
Статус:
Эксперт (11218 комментариев)
Подписчиков:
394
Медали:
Выбор редакции × 29

Еще на эту тему

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть