Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Юрій Вірт: «Зараз розглядати питання відставки Реброва не має жодного сенсу»

2024-10-10 23:15 Відомий український тренер Юрій Вірт поділився своїми думками про поточну ситуацію в збірній України та її ... Юрій Вірт: «Зараз розглядати питання відставки Реброва  не має жодного сенсу»

Відомий український тренер Юрій Вірт поділився своїми думками про поточну ситуацію в збірній України та її майбутні матчі в Лізі націй - проти Грузії (11 жовтня) та Чехії (14 жовтня).

Юрій Вірт. Фото — ФК «Нива»

— Напередодні жовтневого циклу травмувалося багато гравців збірної України та відповідно відбулося багато замін. Чи збентежили вас такий травматизм у гравців та велика кількість замін?

— Взагалі не збентежили. Чому це має збентежити? Є футболісти, які можуть замінити. Так, ми розуміємо, що Циганков, Лунін та інші травмовані. Звичайно, було б краще, якби була повна обойма наших гравців, щоб усі були в строю. Але маємо те, що маємо.

Футболу без травм не буває. Тому не треба робити великої трагедії. Є футболісти, які можуть замінити в цих матчах. Я не бачу в цьому такої трагедії.

— Після поразок у вересневих матчах Ліги націй почалися дискусії щодо залучення до збірної України нових гравців…

— Ви якраз задали гарне питання! Можна взяти нових футболістів і подивитися на них у цих зустрічах. Подивимося, чи дасть Сергій Станіславович їм ігровий час, щоб вони проявили себе за збірну. Але те, що вони заслуговували на цей виклик, це дійсно так: і Гуцуляк, і Назаренко, і Калюжний, і Різник.

Я думаю, що є збірна, яка повинна зараз грати і добиватися результату. Є футболісти, які повинні показувати хорошу гру і показувати хороші результати.

— У вересні збірна України зазнала двох поразок у Лізі націй, через що її різко критикували. На вашу думку, такі результати та турнірна ситуація стануть пробудженням для команди Реброва?

— Дійсно, результати були негативні, й критика була й вона справедлива — є дві поразки. Завжди вболівальники дивляться на табло, і воно зараз не додає нам настрою. Тому я думаю, що висновки і футболісти, і тренерський штаб зроблять. Я думаю, що вони й хотіли перемогти, але багато чого не виходило.

Але я не можу сказати, що в нас були провальні ігри, і ми все провалили й поступалися супернику. Були хороші відрізки, і я думаю, що висновки зроблені, футболісти все прекрасно розуміють.

Зараз ми читаємо їхні інтерв’ю багатьом інтернет-ресурсам, що «ми зібралися», «ми готуємося», «ми хочемо перемагати», «ми зможемо це зробити». Це радує, тому що ми бачимо бойовий настрій. Тепер найголовніше — довести це на футбольному полі.

— Збірна Грузії влітку вийшла до плей-оф Євро-2024, а зараз є лідером нашої групи в Лізі націй. Грузія — найбільш серйозний суперник для збірної України?

— Думаю, що так. Для мене зараз ця збірна Грузії — найсильніша за весь час. У них плеяда хороших футболістів. Було потрапляння на Євро, і зараз команда показує хорошу гру, підкріплену класним результатом. Дійсно, це зараз дуже цікавий та серйозний суперник. Надзвичайно важко буде проти нього діяти.

Але при всій повазі до грузинів та до їхньої гри, Україна все таки повинна дивитися на свою гру й продемонструвати свої найкращі риси. Футболісти мають показати свою найкращу гру. Ми вже говорили про результат.

Надзвичайно важко буде. Ми знаємо, що в збірній Грузії є хороший підбір футболістів. Можемо сказати, що Кварацхелія є лідером цієї збірної. Є воротар Мамардашвілі, який вважається одним із найкращих у світі. Тому в збірній Грузії плеяда хороших футболістів. Тим цікавіше буде й матч.

Гратимемо з грузинами в Польщі. Я думаю, що в Польщі прийде багато українців, які будуть підтримувати нашу збірну. Тому будемо розраховувати на позитивний результат.

— У вересні збірна України програла Чехії з рахунком 2:3. Що варто змінити в грі українцям, щоб змінити результат на позитивний?

— Більш агресивно грати з перших хвилин, тому що збірна України, коли пропускає, тоді вже грає в більш агресивний футбол із великим тиском на суперника. Хотілося б, щоб так починалося з першої хвилини, щоб сміливіше грали.

Ми багато говорили, що в Чехії габаритні футболісти, що буде багато боротьби. Але ми ту всю боротьбу виграли й забили після двох передач. Дійсно, єдиноборства треба вигравати. Треба краще розпоряджатися м’ячем, тому що десь у нас робота з м’ячем шкутильгає. Найголовніше — сміливіше, агресивніше в атаці, постаратися забити гол першими.

— На тлі проблем у збірній України були розмови про подальше майбутнє Сергія Реброва. Чи варто УАФ шукати нового тренера, якщо результати не покращаться?

— В нас є президент УАФ, у нього є багато помічників, які знають більше, ніж усі ми разом узяті. На мою думку, в будь-якому разі Сергій Станіславович має допрацювати до кінця Ліги націй. Далі вже треба дивитися на результат, на гру і тоді приймати рішення. До нового року взагалі не має стояти питання про звільнення чи відставку. Для мене це (розмови про можливе звільнення Реброва — прим. ред.) незрозуміло.

Є Ліга націй. Зіграємо Лігу націй, і тоді я думаю керівники нашої Асоціації можуть дивитися на результат, на гру і тоді приймати якісь рішення. Я думаю, що до цього це все не має жодного сенсу.

— Який ваш прогноз на матчі проти Грузії та Чехії? Чого ви очікуєте від цих поєдинків?

— Я думаю, що збірна може та вміє здобувати результат. У мене є віра в цю команду. Навіть при тому, що ми говорили, що є багато травмованих. Але виходять одинадцять гравців на одинадцять гравців, і в нас якісні футболісти. Я думаю, що в плані ментальності все буде гаразд, і Україна зможе найголовніше здобувати очки, позитивний результат, перемоги. Вона це вміє, вона це доводила.

Так, бувають невдачі, невдалі ігри. Але через це проходять усі збірні. Сподіваюся, що цей кризовий результат, який був, залишився в минулому. Треба дивитися вперед і розраховувати на те, щоб показати, що Україна може грати в хороший футбол і показувати гарний результат.

Антон Греськів

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть