Реєстрація, після якої ви зможете:

Писати коментарі
і повідомлення, а також вести блог

Ставити прогнози
та вигравати

Бути членом
фан-зони

Зареєструватися Це займе 30 секунд, ми перевіряли
Вхід

Сергій Вакуленко: «Мало хто у Вірменії отримував задоволення від гри збірної Петракова»

2024-10-14 18:16 Український футболіст Сергій Вакуленко, який вже чотири роки грає у Вірменії, поділився думками щодо відставки Олександра ... Сергій Вакуленко: «Мало хто у Вірменії отримував задоволення від гри збірної Петракова»

Український футболіст Сергій Вакуленко, який вже чотири роки грає у Вірменії,  поділився думками щодо відставки Олександра Петракова.

Сергій Вакуленко

Сергію, чи стала для вас несподіванкою відставка Петракова?

— Не можу сказати, що це несподіванка. Результату особливо немає. Відтак, навряд чи це когось здивувало.

В чому ви бачите причини невдач збірної Вірменії? Все ж таки, 10 поразок під орудою Петракова це вже певний показник…

— Не можу сказати, що проблема у футболістах. Там нормальна команда по виконавцях. Від тренера багато чого залежить. Можливо, він не зміг донести свої принципи, свій стиль гри. Але я не думаю, що проблема в гравцях. 

Причому, така група у них у Лізі націй, що можна було виходити: Північна Македонія, Фарери та Латвія. Шанси на вихід були хороші. Можливо, від Петракова чекали більшого, а він не зміг цього показати.

Як ви думаєте, кого ще можна було викликати до збірної Вірменії з місцевого чемпіонату?

— Усі, хто є на хорошому рівні, усі вже в збірній. Але бачите, Петраков не викликав Барсегяна. Людина в Лізі чемпіонів грає, але не викликається до національної збірної. У них якийсь конфлікт був чи щось таке. Хоча це був один із ключових футболістів збірної. У місцевому чемпіонаті не так багато гравців такого рівня залишилось. Усіх, кого можна було викликати, він викликав. 

З іншого боку, з такими гравцями можна було вирішувати задачі, виходити з групи, а результату немає. В чому причина, я не знаю. Але мені здається, що показник роботи тренера — це результат. 18 матчів, 10 поразок. Значить, не доніс свої принципи, не достукався до гравців.

Місцева федерація не змогла виграти боротьбу за Захаряна. Він би посилив збірну, якби його вдалося залучити до вірменської збірної?

— Взагалі не знаю, не можу сказати. Не знаю цього гравця. А от Барсегян би точно підсилив цю збірну. Він за Слован грає у Лізі чемпіонів і є одним з найкращих там. І ситуація із ним дивна. А потім Петраков жаліється, що немає гравців. Треба шукати підхід до футболістів. Ясна річ, що треба дотримуватися дисципліни, але все одно, це індивідуальна робота з гравцем, вона має бути. Тим паче, якщо це ключовий гравець збірної.

Багато років Вірменія натуралізовувала футболістів. До вас не зверталися із такими пропозиціями? Все ж таки, майже 5 років у місцевому чемпіонаті…

— Поки що ні, не зверталися.

А розглянули б, якби звернулися?

— Та я не хочу. Я українець і навіть не думав про це. Так, я довго тут граю, у січні буде п’ять років. Але ніхто не звертався із такими пропозиціями.

А що говорять місцеві про Петракова? Журналісти, вболівальники?

— Не те, щоб плювалися, але були незадоволені грою та результатом. Зміст гри особливо не вражав. Навіть подивіться на пресконференції, там завжди якісь конфлікти, то з журналістами, то з вболівальниками. Можливо, це не його команда, але він не знайшов підхід до цих футболістів. Кожен тренер мусить це робити. Тут мало хто отримував задоволення від гри національної збірної. 

А кого відправляють в його наступники?

—  Зараз багато говорять, що хочуть призначити на цю посаду якогось місцевого фахівця. Конкретних імен та прізвищ не називають, але ходять чутки, що це буде вірменин. Бо до Петракова був іспанець, тому вже утворився певний запит на місцевого тренера.

Данило Вереїтін

Підписуйтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Тільки найгарячіші новини

RSS
Новини
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть