Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Прес-конференція директора «Арени Львів» Д.Ринського

2015-05-22 15:11 22 травня об 11.00 у конференц-залі стадіону «Арена Львів» відбулася звітна прес-конференція директора стадіону Дениса Ігоровича ...

22 травня об 11.00 у конференц-залі стадіону «Арена Львів» відбулася звітна прес-конференція директора стадіону Дениса Ігоровича Ринського на тему «Арена Львів»: до і після нового 2015 року». На прес-конференції було заплановано оприлюднити звіт про роботу підприємства за період з 22.08.2014 по 22.05.

2015 рік (з часу приходу нової управлінської команди). Зокрема, висвітлено питання державного фінансування ДП, особливості кадрової політики, співпраця з футбольним клубом «Шахтар» тощо.

Також надано звіт про перелік заходів, які відбуватимуться на стадіоні за даний період, та озвучено перспективи подальшого розвитку стадіону, як важливого спортивного, ділового та культурного об'єкту в житті Львова. http://galsports.com/news/zavtra-vidbudetsya-zvitna-pres-konferentsiya-kerivnytstva-areny-lviv/98415.aspx

Денис Ринський заявив, що він та його команда робить усе можливе, аби стадіон здати в повну експлуатацію якомога швидше. «Повірте, робимо усе можливе, аби це відбулося якомога швидше, - каже Денис Ринський. – Перша черга будівництва стадіону уже здана в експлутаацію, а друга – ще ні. Тут мова йде про найважливіші системи стадіону. Є певні патові ситуації, які не дозволяють нам цього зробити. Є певні проблеми та порушення, з якими ми боремося. Аби подолати усі труднощі у цьому питанні, створили окрему робочу групу. Потрібна перевірка багатьох систем стадіону. Повну інформацію маємо лише по третині з них. Також потрібна інвентаризація, аудит та внесення змін у проект цього об'єкту».

Втім, коли саме стадіон буде зданий в повну експутацію, Ринський не сказав, додавши, що робить усе можливе, аби це відбулося якомога швидше.

Також Денис Ринський додав, що з того часу, як він став директором «Арени Львів», суттєво зменшилися борги стадіону. Втім, величесні витрати за енергоносії та інші платежі наразі не дають стадіону працювати в самоокупність та свій прибуток. Ймовірно, такий розвиток подій уже буде у 2016 році. Оскільки «Арена Львів» не має державного фінансування, керівництво стадіону звернулося до міністерства молоді та спорту України, аби отримати гроші, за які можна було б покрити витрати за енергоносії. За словами Ринського, їм відповіли відмовою. http://galinfo.com.ua/news/194599.html

Денис Ринський розповів, що серед проблем підприємства є і судові позови. Один з них – про відшкодування 1,8 млн грн. – подала бельгійська компанія «Перипротект», що була субпідрядником у фірми «Донспецмонтаж» в облаштуванні периметру стадіону.

За словами Д.Ринського, бельгійці вимагають відшкодування або демонтажу встановлених ними конструкцій, проте це неможливо, адже ці конструкції відносяться до ІІ черги будівництва, що досі не передана підприємству «Львів Арена».

«Для початку треба з’ясувати, чи є ці конструкції. Також треба, щоб нам передали другу чергу будівництва, а тут теж є свої проблеми. Бельгійська фірма подавала позов на «Донспецмонтаж», проте чи тієї компанії вже нема, чи вони відмовились платити, пославшись на форс-мажор, не знаю. А через такі суперечки псується імідж України в Європі», – прокоментував ситуацію Д.Ринський. http://galnet.org/news/293370-belhijska-kompaniya-vymahaje-v-areny-lviv-majzhe-2-mln-scho-jij-zaborhuvala-donetska-firma

Від початку 2015 року львівський стадіон не отримує дотації та іншу фінансову допомогу від держави, а ціни на енергоносії постійно зростають. Тому керівництво стадіону вирішило до наступного опалювального сезону перейти на альтернативні джерела енергії.

«Ми почуваємось дуже некомфортно, коли щомісяця отримуємо платіжки на 300, а то й 400 тис. грн», – сказав Д.Ринський. Він розповів, що стадіон звертався до міністерства молоді і спорту з проханням виділити йому на 2015-й рік 3,6 млн грн., але міністерство відмовило.

«Ми порахували, що цього року нам ще потрібна допомога, тому що стадіону потрібен період інерції, щоб набрати потужності. У 2016-му році ми думали вийти на самоокупність, а то й на прибутки. Наші контрагенти розуміють наші фінансові проблеми і йдуть на поступки, але витрати на енергоносії для нас непідйомні», – розповів Д.Ринський.

За його словами, перехід на альтернативні види енергії і використання газу в якості резервного джерела дозволить зекономити близько 30% від тієї суми, що підприємство витрачає зараз на оплату енергоносіїв.

«Зараз у нас запроваджений ручний режим економії, ми вимикаємо світло, міняємо лампочки, вимикаємо системи, що наразі не потрібні», – сказав він.

Окрім того, зазначив Д.Ринський, коли стадіону передадуть другу чергу будівництва, то буде можливість запустити електричну підстанцію, що в перспективі забезпечувати електроенергією не лише «Арену Львів», але й прилеглі райони. http://galnet.org/news/293395-arena-lviv-planuje-v-nastupnomu-sezoni-perejty-na-alternatyvni-dzherela-enerhiji

Якщо «Шахтар» відмовиться грати у Львові у наступному сезоні, «Арена Львів» виживе. «Якщо це станеться, буде неприємно, оскільки саме «Шахтар» на нашому стадіоні проводить найбільшу кількість матчів. Буде важко, якщо не буде клубу, який постійно у нас гратиме. Стадіон, по суті, не може функціонувати без футбольного клубу. У такому випадку будемо виживати і мінімізовувати усі витрати», - сказав Денис Ринський.

Також директор «Арени Львів» додав, що вартість проведення одного матчу на стадіоні становить 200 тисяч гривень. http://galinfo.com.ua/news/194587.html

Денис Ринський переконаний, що окрім ФК «Шахтар» на львівському полі можуть грати й інші футбольні клуби, зокрема, за його словами, дніпропетровський ФК «Дніпро» почувався би добре у Львові. «Було б дуже гарно, якби тут грав «Дніпро», це потужна команда, і Мирон Маркевич зробив багато для футболу у Львові. Окрім того, хочеться, щоб тут була команда, яку підтримуватиме усе місто. Але поки незрозуміло, хто проявить ініціативу. Потрібно дочекатись, поки закінчаться матчі, тоді може хтось на щось наважиться. Наразі конкретних розмов про це не було, але все може бути», – сказав Д.Ринський.

За його словами, контракт з донецьким «Шахтарем» залишається чинним до кінця року, але, зазначив він, на «Львів Арені» можуть уживатись і кілька команд. Д.Ринський пообіцяв, що зробить усе можливе для того, аби на львівському стадіоні було якомога більше матчів.

Д.Ринський наголосив, що 56% доходів стадіону приносить «Шахтар», також команда взяла на себе коштовне обслуговування газону на полі. Цих коштів, за словами директора стадіону, мало, але без них буде складно.

Також він прокоментував заяви гравців ФК «Шахтар», які після останнього матчу з «Дніпром» скаржились на нелюбов львів’ян.

«Ми зробили усе можливе, щоб тут «Шахтар» любили, але громаду не «намахаєш», як кажуть. Просто треба спробувати відкинути політику», – зазначив Д.Ринський. http://galnet.org/news/293368-lviv-arena-mozhe-staty-domashnoyu-i-dlya-dnipra-dyrektor-stadionu

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.05.2015, 15:11
22.05.2015, 15:11
207127 1 ivz2306
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37778 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Испании Алавес Хетафе 0 : 0   18 мая 22:00
Чемпионат Украины ЛНЗ Заря - : - 19 мая 13:00
Чемпионат Италии Сассуоло Кальяри - : - 19 мая 13:30
Чемпионат Украины Минай Колос - : - 19 мая 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть