Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Передмова стосовно побрехеньок. Частина перша

2019-04-05 22:57 Щойно розгорнулась дискусія стосовно громадянської позиції Олександра Володимировича Шовковського, і його бачення необхідності збереження нинішнього курсу ...

Щойно розгорнулась дискусія стосовно громадянської позиції Олександра Володимировича Шовковського, і його бачення необхідності збереження нинішнього курсу України «в Європу» та супротиву споконвічному ворогу України – імперської Росії. І повилазили брехуни… Я брехунів ненавижу! І вони примусили мене взятися за цей пост.

Ну що ж, отримуйте, мерзотні theдебіли. Аж в двох частинах. Перш за все (звертаюсь до адекватних): давайте чесно згадаємо, яким був «порядок денний» Майдану, спочатку студентського, молодіжного; потім – всенародного; і не абстрактно, а конкретну його повістку. Які саме вимоги схвалювали на віче, передавали «трійці лідерів»; а ті несли в АП Януковичу. Що саме зроблено за ці 5 років, а що – ні.
  • прийняття пакету євроінтеграційних законів, підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС – зроблено, вже наступним парламентом та наступним президентом. З перевиконанням, якщо врахувати успішно завершені переговори по безвізу;

  • відставка Кабміну Азарова (окремо вимагали щодо Клименко і Табачника) – і це зроблено;

  • покарання всіх причетних до злочинів проти майданівців – здебільшого провалено. Ті, хто віддавав накази, втекли до Росії; ті, хто виконував, – в переважній більшості теж; і в останньому випадку тут варто сказати «спасибі» (в лапках) «дивним» запобіжниим заходам, обраним тогочасними суддями (саме тому в подальшому на часі постала проблема судової реформи);

  • звільнення політв'язнів – виконано по саму ЮВТ;

  • відставка Януковича, дострокові вибори президента і парламенту, зміна складу ЦВК, – зроблено. Не все одразу, оскільки, наприклад, затвердження ЦВК є прерогативою парламенту (який є «місцем для дискусій і договорняків»); нехай вибори нині діючих ВР та Президента пройшли ще при старому складі ЦВК – але ж в сухому залишку мети Майдану досягнуто!

Можна, звичайно, згадати, що звучали ще гасла про люстрацію, але практика показує, що цей крок є ефективним лише тоді, коли називаються конкретні прізвища. Майдан таких з числа чиновників другого ешелону овощної влади не називав.

Таким чином, за гамбурзьким рахунком, Майдан досяг основної мети і маси тих цілей, заради яких народ виходив на площу. Покладемо руку на серце: мало хто з нас в листопаді 2013 року вірив в можливість імпічменту Януковича. Ми і в відставку Табачника –і те не надто. Але ж – ДОСЯГ! (тут використано главредакційний пост Віктора Трегубова в його статі на сайті «Петро і Мазепа).

Поки що не згадуємо, як протидіяв нам наш ворог на шляху до виконання народного волевиявлення по досягненню статегічної цілі України (та як діяв? – розвязав війну, окупував наші території!); але тут МУСИМО згадати про те, що виконанню вищезазначених завдань сприяв (якщо не примушував!) чинний Президент України Петро Порошенко! Очевидно, що не він один; але вся збірна команда, яку, слід визнати, він же очолював (а це і – коаліція у ВР; і уряди А.Яценюка та В.Гройсмана; і РНБО з «робочою конячкою» О.Турчиновим; і Нацбанк, особливо періоду В.Гонтарєвої) зробили свою справу і виконали ВСІ вимоги Майдану 2013-го року!

Тепер перейдемо до постмайданих завдань України, і що, та як було виконано вимоги подальших викликів до держави. А саме, за період 2015/2019 роки ВерховноюРадою України, Урядом України, президентом України П.Порошенко, як громадянином виконано наступний список (треба сказати, вкрай значний):

1.Децентралізація. Дуже важлива та успішна реформа місцевого самоврядування. Встановлено розподіл податку на доходи фізосіб : 25% – до державного, 15% – до обласного, 60% – до місцевого бюджету кожної території. В результаті в Україні доходи місцевих бюджетів склали: 2014р. – 68,6 млрд.грн.; 2017 – 192 млрд.грн.; 2018 - 231 млрд.грн.

2.Реформа "Нафтогазу" (Коболєв). Перемога у Стокгольмському арбітражі по контракту Тимошенко з Московією – відсуджено $4,6млрд. Суд у Ґаазі: відсуджено – $5млрд. Вдалось врятувати $94,7млрд. зі $126,7млрд. ($32млрд. - безповоротно втрачено). Відмова від московитського газу. У 2018 році «Нафтогаз» вийшов у прибуток, зріс видобуток газу – до 20,89млрд. кубометрів, імпорт газу скоротили на чверть – до 10,6 млрд. куб. (за контрактом Тимошенко мали щорічно купувати 52 млрд. куб. без права перепродажу).

2.1. З 4 кварталу 2015 року росте економіка. Постійно. Майже в 3 рази зросли офіційні зарплати. Україна перестала економічно залежати від ворога.

3.Запроваджено систему держзакупівель ProZorro, одну з найкращих у світі. «Лише за півтора місяці 2019-го економія сягнула 97 млн.грн.» – так вважає І.Горбенко, голова департаменту держзакупівель Міноборони України.

4.Очищення банківської системи (В.Гонтарєва). Банківська система нарешті, в 2018 році вийшла в прибуток. Валерія Олексіївна, яка була рекомендована на посаду голови НБУ в 2014/2017рр. самим П.Порошенком – вичистила 90 банків зі 180-ти (т.зв. «мийки» і конвертаційних центрів). Націоналізовано "Приватбанк". Новий революційний закон про валюту. Нині курс гривні не залежить від економіки московитів та курсу дерев’яного.

4.1. Окремо про націоналізований Приват. 20 мільйонів вкладників могли втратити сукупно 5 мільярдів доларів. І коли розказують, що зробив Беня, то слід нагадати, як народ істерично в грудні 2016 шукали банкомати Привату, щоб зняти гроші… А тим часом держава на той час вклалася аж на 160 мільярдів гривень. «Де гроші, Зін?»

5.Ощадбанк виграв суд у РФ і відсудив $1,3млрд.

6.Відкрито реєстри про паї, ділянки, будинки, квартири, машини. Відкрито ЦНАПи, запроваджено онлайн-послуги, побутова корупція зменшилася.

7.Введено Е-декларування прибутків та майна для чиновників і політиків.

8.Повернуто в держвласність багато майна Янека і його кліки, 1.5 млрд. доларів його коштів, земля та ін, а також підприємства Фірташа, Укртелеком Ахметова, Укрнафта вирвана з-під контролю Коломойського… Деолігархізації нема, кажете?

9.Попри нагальну необхідність зовнішніх запозичень, що довелось робити урядам А.Яценюка та В.Гройсмана, тим не менше повернуто близько 20 млрд. доларів боргів, накопичених урядами Тимошенко та Азарова. Нині сукупний державний борг України менший, ніж наприкінці 2013-го року. А золотовалютні резерви України нині збільшилися до 20 мільярдів доларів з 5 мільярдів в 2013-му.

10.Розпочато пенсійну, медичну, судову та освітню реформи, триває реформа в МВС. Практично завершено реформу прокуратури.

11.Ліквідований УБЕЗ, загальний нагляд прокуратури, спрощено ліцензування.

12.Практично вже створено антикорупційний суд; САП і НАБУ діють вже три роки, і незалежно від інших органів влади; нині ними досягнуто першого результативного вироку суду по ТОП-корупції.

13.Ухвалено Закони «Про реінтеграцію Донбасу» та «Про національну безпеку України».

14.Проводиться декомунізація та Українізація (і це після 350-ти років змосковщення).

15.Капітальні інвестиції в економіку України: за 2016-ий – становлять 412млрд.грн.; 2018-ий – 526млрд.грн. В 2015-2018р.р. в рамках інвестицій в Україну відкрито 207 нових заводів зі ста тисячами робочих місць.

16.В 2016-2018р.р. - відкрито 115 шкіл європейського рівня.

17.В 2016-2018р.р. - побудовано 115 сонячних електростанцій.

18.Розпочато реалізацію програми будівництва 513 амбулаторій по всій Україні. В 15 областях стартувало будівництво 310-ти сільських амбулаторій: моно-практики з 1 або 2 лікарями без житла — 102 об’єкти та з житлом – 104 об’єкти; групової практики на 3-4 лікаря (94) та на 5-7 лікарів (10).

19.Міжнародне сполучення. Авіа - в Україні найбільший лоукостер Євросоюзу Ryanair + Wizz Air + Tarom + Atlasglobal. Укрзалізниця – поїзди до Пшемисля, Варшави, Вроцлаву, Кракова, Будапешту, Праги, Братислави, Бухаресту, Відня, та інших.

20.Оновлення громадського транспорту. Лише за 2018 рік місцевими громадами придбано 265 нових автобусів та 171 новий тролейбус.

21.Допомога при народженні дитини – стало 41280 грн.

22.Субсидії малозабезпеченим. Щорічно на це виділяється до 60млрд.грн. – саме ту суму, яку приносить в Держбюджет у вигляді податків реформований Нафтогаз (дивись више).

23.Активне будівництво та ремонт доріг. 2016 – 900 км, 2017 – 2100 км, 2018 – близько 3500 км, всього – близько 6500 км.

І це все, в період гібридної війни з Московією. Коли з бюджету йде на армію по $3, до $4млрд. у рік. Президент України Петро Порошенко, як Верховний Головнокомандувач, не одноосібно, але це вже під його безпосереднім керівництвом, досяг створенння потужної боєздатної АРМІЇ – однієї з найбільш ефективних армій у Європі. Окрім того, НАТО надало Україні «Статус країни-аспіранта».

24.Затвердженно вітання «Слава Україні! Героям Слава!» як офіційного вітання у Збройних Силах.

25.Забезпечення речовим майном та харчуванням нині в ЗСУ наближається до натівського, а за якістю – вже не поступається (а пригадаймо, що це було на початку становлення ЗСУ в 2014/15 роках… жахіття, без волонтерів не виживали). Тільки за 2017-2018 роки 73 в/ч (це майже 50% всіх ЗСУ) переведено на нову, натівську систему харчування з покращеним раціоном.

26.Будівництво службового житла. 2018–2019 – зведено 184 гуртожитки (2-поверхові на 125 ліжко-місць) для розміщення 23 000 контрактників за стандартами НАТО; 2019-2022 - 28 будинків на майже 1500 квартир для сержантського складу (4-поверхові будинки по 53 невеликі квартири-студіо); 2020-2024 – квартири для офіцерів; майже 3 200 квартир отримали військові ЗСУ, НГ, ДСНС. До речі, про спонсорство: особито Порошенко оплатив купівлю з десяток квартир для сімей загиблих воїнів; а корпорація Рошен, як відомо, фінансувала будівництво двох згаданих вище гуртожитків.

  1. До війська передано 25800 одиниць зброї та військової техніки, зокрема понад 500 танків.

28.ДК “Укроборонпром” виготовив і передав до ЗСУ новітню крилату ракету “Нептун”, оновлений високоточний 152-мм снаряд “Квітник”, РСЗВ “Берест”, ракетний комплекс «Вільха» - керований 300-мм ракетний боєприпас; а також оптико-прицільну станцію ОПСН-І та контрбатарейний радар 1Л220УК; Тобто, лише в 2018-ному понад 4900 зразків нового та модернізованого озброєння передано до українського війська; за 2017-2018 заміщено понад 50 тисяч найменувань продукції для ВПК, яка раніше постачалася з Московії. Зараз в Україні на «оборонку» працює 447 підприємств. І це при щорічному фінансуванні сектору безпеки лише у межах 60% від реальних потреб (а де тих грошей набрати?)! І наіть при цьому, нагадаю, ЗСУ нині по своїй потужності зайняла восьме місце в Європі та гідно протистоїть найпотужнішій.

29.1. Порошенко витратив на зміцнення армії сотні мільйонів гривень своїх власних коштів (в ЗМІ циркулюють відомості стосовно від 500 до 600 млн грн.) Відомо, що наприкінці минулого року Порошенко власним коштом оплатив близько $3млн за снайперські гвинтівки з Канади. Відомо, що навесні 2014-го підприємства, які належать до корпорації Рошен, спонсорували відновлення систем ППО Києва своїм коштом.

30.Армія ще в 2014/2015 роках покзала свої зуби. Наприклад, і при тій міці та недолугої організації в 2014-му ЗСУ звільнено 2/3 Донбасу (причому – з наймінімальнішими жартвами, якщо не враховувати Іловайської трагедії. Втім – там окрема прична…), багато міст і сіл з тих пір є вільними. Звільнили би все, якби не пряме вторгнення свинособачої армії.

31.У зовнішній політиці, за яку також несе першочергову відповідальність Президент, Україна з ОБ’ЄКТУ міжнародних відносин стала їх СУБ’ЄКТОМ – рівноправним політичним гравцем. Жодне рішення міжнародних організацій та цивілізованих держав щодо України не приймається без узгодження з Президентом України та Урядом. Зокрема:

31.1. Створена потужна міжнародна антимосковитська коаліція – системні міжнародні санкції на Московію. Результат – прямі та непрямі збитки сягнули понад $300млрд.; чистий відтік капіталу лише за 2018 - $67,5млрд. Так Московію ще ніхто не нагинав!

31.2. Результати згаданої підписаної Угоди про асоціацію з ЄС: експорт до ЄС у 2013-му складав – 25,5%, у 2018-му – 42% від загального обсягу товарообороту. Вперше в історії експорт українських товарів в ЄС перевищив 20 млрд. доларів. Порох буквально вигриз ту угоду про Асоціацію з ЄС. Вигриз всупереч референдуму в Голландії і людям, які намагалися її зірвати.

31.3. «Порошенко вирвав безвіз», це Меркель сказала. Згаданим безвізовим режим з ЄС (30 країн) – за півтора року скористались понад 2 млн. українців.

31.4. Україна подала позов, і Гаагський трибунал слухає справу проти окупанта. Так, це надовго. Але хочу нагадати, що Грузія, Молдова свої шанси просрали; Гаага їх відфутболила по формальним ознакам.

31.5. Міжнародна допомога Україні у її безпеку в 2015/2018 роках: США – понад $2,5млрд. (радари, Javelin та ін.), лише в поточному 2019 році планується ще $695,7млн.; ЄБРР, ЄС та Німеччина – допомогли за цей час на суму понад €1,25млрд.; Канада – $150 млн.; Японія – $150 млн.

31.6. Припинення дії Договору про дружбу з Московією та вихід із СНД (новий «совок» із центром у Москві).

32.В галузі державотворення Президент України П.Порошенко досяг визнання української помісної церкви і надання Автокефалії. Що транформувалось у відновлення незалежності ПЦУ, визнання її рівною у правах та канонічною, а також у повний розрив з РПЦ. Отриманий Томос – один з найважливіших елементів національної безпеки та незалежності держави. А унезалежнення православної церкви від РПЦ означає, що Луб’янка вже не має тих можливостей впливати через своїх попів-агентів на мізки пересічних віруючих.

33.Закріплено в Конституції України курс на вступ до НАТО та ЄС.

І це далеко не весь перелік, чого досягла наша держава за часів президентства Петра Порошенка. Хто буде заперечувати, що, попри війну, нинішнє керівництво України (і Президент, зокрема) є найуспішнішими і найдієвішими за всю історії сучасної української Незалежності?

Ну, хіба що, вороги і theдебіли. Втім, про це в другій частині. Дивись тут!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.04.2019, 22:57
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть