Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Вони вже розкаюються. Поки що – лише самі освічені, які вміють читати і думати

2020-05-18 00:33 Колишній президент Світового конгресу українців А.Лозинський: «Я особисто починаю каятись, що підтримував Зеленського» Нью-йоркський адвокат, доктор ...

Колишній президент Світового конгресу українців А.Лозинський: «Я особисто починаю каятись, що підтримував Зеленського»

Нью-йоркський адвокат, доктор права, президент Світового конгресу українців у 1998-2008 роках Аскольд Лозинський у своїй статті для українсько-американського тижневика «Час і події» (Чикаго) зупинився на характеристиці двох сучасних репресивних інституцій України та їх очільників.

Зокрема, про новопризначену Генеральну прокуроршу І.Венедиктову та двох керівників Державного бюро розслідувань він зазначив таке:

«Ірина Венедіктова звернула на себе увагу спершу на посаді в. о. директора Державного бюро розслідувань призначенням 20 січня 2020 року заступником директора ДБР колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова; а 20 лютого 2020 року Венедіктова заявила, що виступає за скасування Закону про амністію учасників Євромайдану. Цю заяву, звичайно, підтримав одіозний Андрій Портнов, близький соратник Януковича. Згодом ДБР на своєму вебсайті подало, що Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні у своєму звіті рекомендувала Україні "скасувати закон про недоторканість" учасників протесту під час Євромайдану, оскільки цей закон є однією з головних перешкод для розслідування справ майдану» – пише А.Лозинський. І що таку маніпуляцію згодом підтвердив в. о. директора ДБР Олександр Соколов, буквально «Для Державного бюро розслідувань як правоохоронного органу головним завданням є встановлення всіх осіб, причетних до злочинів, які мали місце під час масових акцій протестів Революції Гідності. Тому Бюро не може ігнорувати рекомендації міжнародної організації такого рівня і врахує їх у подальшій роботі».

Пан Арнольд тут же ловить на брехні цю кліку "правоохоронців", нагадуючи, що представники ООН ніколи не вимагали скасування амністії майданівців. Натомість «у двох звітах цієї місії ООН від 15 квітня 2014 року та від 15 травня 2014-го в рекомендаціях нема ні слова про потребу скасувати закон про недоторканість майданівців. … У Звіті … вказано, що нова влада в України задлядля повного розслідування звернулася не тільки до ООН, але також до Міжнародного Кримінального Суду, погоджуючись під його юрисдикцію, згідно з Римським Статутом, який Україна підписала ще 2000 року, але ще не ратифікувала. Крім того, у тому ж звіті вказано, що Генеральний Секретар Ради Європи зініціював Міжнародний дорадчий семінар для нагляду за юридичним дослідженням конфронтацій під час Майдану з 30 листопада 2013 до 21 лютого 2014 року. Що є найбільш "незрозумілим" щодо Венедиктової (ГПУ) і Соколова (ДБР), – це є те, що у звіті Місії ООН дуже точно рекомендовано не про скасування закону про амністію для протестувальників Майдану, а радше: "Забезпечення інституційної незалежності Державного Бюро Розслідувань... Є дуже важливим забезпечити, щоби цей новий орган був незалежним від Офісу Прокурора"» – спростовує А.Лозинський конкретними цитатами зі Звітів ММПЛУ.

Далі, в контексті "незалежності" правоохороних структур А.Лозинський нагадує, що обох нинішніх керівників ДБР призначила особисто нинішня Генпрокурорша І.Венедиктова. На його думку, якщо Венедіктова, Бабіков і Соколов зможуть «Майдан Гідності перетворити на переворот», тоді «вторгнення Путіна у Крим та в український Донбас (з погляду чинного законодавства України) стане легальним».

«Тут нема альтернатив. Венедіктова, Бабіков і Соколов мусять відійти (у відставку). І що, хіба ще вкотре скажемо, що президент (В.Зеленський) помилився (з цими кадровими призначеннями). Скільки дозволяється таких помилок, які межують з політичною маніпуляцією, а то й національною зрадою?» – риторично запитує автор статті. І робить для себе висновок: «Я особисто починаю каятись, що я колись писав, ніби нема нічого страшного, коли президентом України стане Володимир Зеленський»

Ще доведеться нагадати, що саме пан Арнольд Лозинський чуть більше року тому говорив і писав. А саме: «За час президентства Петра Порошенка його бізнеси нечувано розрослись. Генеральним прокурором – а це мала би бути відносно незалежна постать – є 100-відсотково залежний від президента Юрій Луценко, жінка якого до того ж є народним депутатом і представником Порошенка у Верховній Раді. Це явна, і я би сказав безлична корупція». До речі, в ційже статті в тижневику «Час і події» він не зазначає корупції в такому випадку; мовляв, що це лише «конфлікт інтересів». Хоча і з тезою «100% залежний від президента» він, як показав час, виявився помилявся… Як і переказом наративів кремлядської пропаганди зразка «Президент України Петро Порошенко часто стає предметом критики на Заході через буцімто зростання його статків під час перебування на посаді, повільний темп провадження реформ та ін».

Якраз оце «та ін.», без жодної конкретики, і засіло в черепках зебілів та примусило їх вважати «нема нічого страшного»…

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

18.05.2020, 00:33
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37682 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть