Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Позиція опозиції. Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка телеканалу “Прямий”. Частина ІV

2024-10-20 00:03 Про уряд, бюджет й економіку та забезпечення ЗСУ. Пряма мова Порошенка: Днями Київський міжнародний інститут соціології ...

Про уряд, бюджет й економіку та забезпечення ЗСУ. Пряма мова Порошенка:

Днями Київський міжнародний інститут соціології оприлюднив дані опитування, відповідно до якого більшість українців підтримують ідею “уряду національної єдності”. Вони не вірять у те, що останні перестановки в Кабміні ефективні. Але, можливо, ми невдовзі можемо отримати справжній коаліційний уряд.

Я знову-таки повернусь до виступу Зеленського у Верховній Раді. Дуже важливо, що крім НАТО, крім кроків, які необхідно зробити з точки зору взаємовідносин з партнерами, ми почули ще два дуже важливих меседжі, яких раніше не було. Перший – він сказав, що ми повинні терміново налагодити парламентську дипломатію для того, щоб, використовуючи зв’язки, візити й виступи, народні депутати зв’язувались зі своїми колегами з країн-членів НАТО для забезпечення виконання тих завдань, які здатні захистити Україну і допомогти Україні. Звичайно, що це виглядає трохи іронічно, коли другу найбільшу фракцію і мене як лідера просто блокують на кордоні. Але я дуже сподіваюся, що нарешті ми від слів перейдемо до діла і потенціал парламентської дипломатії буде задіяний.

Другий – я теж висловив це Володимиру Зеленському – що ми точно маємо дати відповідь суспільству на запит про єдність. Нагадав знову-таки за 24 лютого, коли місто Київ було майже пустим, до речі, ніяких блокпостів, ніяких міліціонерів чи поліціянтів, нікого не було. Але під час зустрічі домовились про єдність – що у нас є один ворог. І цей ворог – це агресор і Путін. І от зараз, коли ми обговорюємо ситуацію про єдність, у нас має бути не кульгава монобільшість, – яка не здатна прийняти рішення і приймає виключно і тільки за допомогою російської “п’ятої колони” ОПЗЖ. І тому якість законопроєктів така низька, і зміст законопроєктів такий же.

Ми маємо сформувати коаліцію національної єдності. І навколо чого має бути об’єднана ця коаліція? Навколо Зеленського? Навколо Порошенка? Залужного? Чи будь-кого? Ні. Вона мала бути об’єднана навколо нашого євроатлантичного поступу вперед, навколо інтеграції в НАТО. І коаліція має бути коаліцією по вступу до НАТО. Чому? Бо 90% українців підтримує вступ України до НАТО, а більше 50% українців гарантовано підтверджують необхідність створення коаліції національної єдності і уряду національної єдності.

Це не означає, що хтось там рветься на якісь посади. Навпаки. Ми маємо сформувати ефективний і технократичний уряд, який здатен проводити необхідні рішення, які не будуть забарвлені брехнею і орієнтацією на соціологію монобільшості. В першу чергу я маю на увазі наступні рішення. 1)Мотивація для військовослужбовців. Подивіться, Путін щотижня або щомісяця підвищує розмір фінансових виплат, коли росіяни йдуть до своєї загарбницької армії. А на сьогоднішній день ми кажемо, що нам не вистачає грошей на виплату солдатам. Ми кажемо, що партнери мають робити облаштування наших воїнів. 2)Забезпечення воїна. Мотивація – це ще означає, що воїн, який йде до війська, знає, що йому належить мати і що воно буде надано. Кевларовий шолом, бронежилет, радіостанція, тепловізор, засоби радіоелектронної боротьби, детектор дронів, який ми вчора лише поставили, більше трьохсот штук, для кожного екіпажу.

Ми проїхали чотири центри підготовки – а там нема жодного детектора дронів “Цукорок”, “Цукорок-2” або “ванільний цукорок” (також виготовляється на підприємстві, на який впливає Порошенко особисто, тут і далі, курсивом в дужках, це уточнення від автора блогу – АНАТОМа). Я пишаюся, що ми забезпечуємо армію тисячами цих “цукорків”, і це береже життя воїна, бо він сигналізує, якщо ти знаходишся в полі зору або в точці дії FPV, дрона “Мавіка” або будь-чого іншого. Але і в центрах підготовки молодих воїнів вони також повинні бути.

А от коли ми забезпечимо воїна індивідуальним обладнанням, коли ми забезпечимо якісну підготовку, коли ми змінимо структуру Збройних сил, ліквідуємо оперативно-тактичні і оперативно-стратегічні угрупування, а замість них переведемо ЗСУ на дивізійну структуру з бригадної, і коли в кожній дивізії буде своя школа підготовки, де дивізія буде готувати для себе, для конкретного батальйону, по конкретній спеціальності, відповідним чином забезпечено військовослужбовця, – ми будемо мати головних два результати. Перше – цей воїн залишиться живим. І друге – українська територія буде захищена.

Бо наші меседжі зараз, наші правила, з яких ми маємо виходити, має бути “три ні”. Ми не маємо права втрачати людей. Ми не маємо права втрачати території. І ми не маємо права втрачати час. І от коли кожний крок буде прийматися, виходячи з цих “трьох ні”, це буде ефективніше.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.10.2024, 00:03
20.10.2024, 00:03
618678 1 kna
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (39074 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Осасуна 0 : 2 Закончился
Мальорка Атлетик - : - 28 октября 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть