Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Домашнє завдання» владі. Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка телеканалу “Прямий”. Частина ІІ.

2024-10-20 00:22 Про «додатки» до «плану перемоги» і програми вступу до НАТО Пряма мова Порошенка: Можна скільки завгодно ...

Про «додатки» до «плану перемоги» і програми вступу до НАТО Пряма мова Порошенка: Можна скільки завгодно на єдиному марафоні брехати про те, що у нас корупція закінчилася, але брехня спростовується хоча би одним відео або представника або керівника лікувальної комісії з Хмельниччини, яка купається в шести мільйонах доларів, і це бачать солдати на фронті.

Поїдьте, як я, і послухайте, що вони про це говорять на фронті. Або 49 прокурорів Хмельниччини інвалідів, які захищаються і від мобілізації, і отримують пенсії в дуже молодому віці, бо вони будуть забирати гроші у солдат.

Безумовно, що позиції влади по боротьбі з корупцією мають бути рішучі, ефективні, і повернути довіру людей до власної держави так само, як це було в перші години широкомасштабного вторгнення. І в цих умовах, звичайно, нам треба всім дуже напружено попрацювати. Не ставити завдання партнерам. Бо це не план, коли ти кажеш, що ви для мене маєте зробити те, те, те і те, а я буду сидіти і чекати, поки ви це зробите. Бо мова йдеться про існування держави. А план – це означає цілі плану, це означає конкретні кроки, які ми як держава і вони як влада мають зробити для досягнення цих цілій. Це означає відповідні терміни і призначення, і демонстрація конкретних відповідальних осіб за реалізацію цього плану. План – це означає, що головні, хто має забезпечити нашу перемогу – це не партнери. І не влада, і не Зеленський, і не Порошенко. Вони мають зробити максимум для того, щоб це було. А головні, хто мають забезпечити це – Збройні сили України.

І для того, щоб Збройні сили України забезпечили виконання перемоги, виконання цього плану, ми, всі, українці, і в першу чергу влада, мають забезпечити Збройні сили. І для цього нам потрібна стабілізація лінії фронту. Ви уявити собі не можете, що таке кожен ранок просинатися і дивитися на сайт DeepState для того, щоб подивитися, як змінюється лінія боєзіткнення. Бо ні по телебаченню їхньому, ні по єдиному марафону, на який витрачаються мільярди бюджетних коштів, які вони забирають у солдат, ти нічого цього не почуєш. Ми маємо знати, як рухається лінія фронту в Селидовому, як далеко вони вже відійшли від Вугледару, скільки залишилося до Покровська, яким чином далі йде на північ аж до Часового Яру; що відбувається в Куп’янську, що відбувається в Вовчанську, що відбувається на сумському кордоні, як відбуваються події в Курській області. Якщо ти цим живеш, то ти маєш робити кроки, які здатні будуть стабілізувати ситуацію на фронті.

Перше, що треба для цього зробити – це те, про що я і моя команда говоримо вже більше року. Починаючи з літа 23 року, ми просто б’ємо в дзвони і вимагаємо конкретних кроків по будівництву фортифікаційних споруд. Ми не просто виступаємо про це. Я хочу наголосити, що мій фонд купив майже 100 екскаваторів – в абсолютній більшості нових і українського виробництва. І якщо нам не дали можливість самим будувати фортифікаційні споруди, то ми сьогодні забезпечуємо це. Командування сил підтримки, конкретні полки і бригади, які отримують від нас цю позицію, звітують і будують те, що не робить держава. Командування ДССТ, сил на транспорті, які від нас, бригади інженерні отримують ці екскаватори. І командування артилерійських бригад, командування танкових бригад, командування штурмових бригад для того, щоб вони будували собі позиції.

Я вимагаю, щоб ми нарешті створили агенцію фортифікаційних споруд, побудували стіну, як я це робив в 2014-2015 роках – стіна, яка зупинила на лінії Мар’їнка-Авдіївка наступ ворога. І на сьогоднішній день ми маємо берегти наших воїнів. Бо коли є облаштовані фортифікаційні споруди, займаються підготовленими бригадами, які захищені від ворожої FPV, від ворожої артилерії, коли позиції дозволяють знищувати ворога… А “зуби дракона”, а заміновані поля, а все те, що росіяни зробили на “лінії Суровікіна”, коли очікували наш контрнаступ? Ми знаємо, як це робити, але ніхто не робить це. Вони їздять, демонструють якісь викопані канави, а потім показують, що, виявляється, деревина, за якою були облаштовані фортифікаційні споруди, була куплена в п’ять разів дорожче.

Пам’ятаєте, які були великі скандали в чотирьох обласних військових адміністраціях про жахливі корупційні вчинки при будівництві фортифікаційних споруд? Пройшов рік – скажіть мені, будь ласка, хтось сидить? Хтось компенсував втрати? А як компенсувати втрати, коли ворог по непобудованим фортифікаційним спорудам подолав їх і пройшов далі, а Україна на відкритих, зустрічних, штурмових діях втратила сотні життів українських воїнів?

Так от, головне, що ми маємо зробити самі, нам ніякі партнери не потрібні – ми маємо побудувати фортифікаційні споруди, ми маємо забезпечити армію. І армію забезпечити не претензіями до партнерів – що партнери не забезпечили 14 бригад знов сформованих… Друзі, мені ніхто не перешкоджає! Хоч часто заважають, але не зможуть зупинити мене, коли ми облаштовуємо, забезпечуємо бригади ЗСУ. І кожен тиждень ми на фронт веземо тисячі FPV-дронів, десятки комплексів радіоелектронної боротьби, сотні “мавіків” денних і нічних, величезну кількість штурмової техніки – від квадроциклів до артилерійських тягачів.

І коли ми питаємо, а що ж завозить держава, кулаки стискаються. Як це може бути так, що Фонд Порошенка разом з ГО «Справа Громад» забезпечують ЗСУ дронами більше, ніж держава? І куди держава тоді витрачає гроші? На зарплату прокурорів? На підвищення на 40% утримання суддів? На забезпечення на 80% зростання БЕБ, карального органу? Чи ДБР? На пенсії по інвалідності прокурорам? Чи на дорожнє будівництво?, на якому вони ніяк не нажруться. І це ті слова-запитання, які я вимушений щойно повторити, вчора, я чув це від солдат… Ви ж бачите, що я намагаюся позитивно, конструктивно і конкретно коментувати ситуацію по плану Зеленського. А на фронті кажуть, запитують: коли ця корупційна кодла вже нажереться і за що ми тут проливаємо кров? І ми маємо бути відвертими, чесними, ефективними, в першу чергу, по відношенню до тих, хто захищає сьогодні Україну.

Тому першим пріоритетом цього плану мають бути фортифікація, стабілізація на фронті, забезпечення початку українського виробництва зброї. Коли ви скаржитесь, що вам партнери не поставляють зброю, то партнери були готові інвестувати свої публічні фінанси в українських виробників зброї і постачати вироблену зброю для Збройних сил України. Більше того, не тільки гроші давати, а ще й інтегруватися, давати технології, давати фахівців, давати унікальні розробки для того, щоб їх розробки були апробовані на лінії фронту, передачу снарядів, гранат, безпілотників, РЕБів, засобів протидії технічної розвідки і всього необхідного для нашої армії.

Чому цього немає? Чому ми ходимо і просимо ATACMS, маючи ракети “Нептун”, які були поставлені на озброєння моєю командою під час моєї каденції, яка так само б’є на 300 кілометрів, а свою ефективність довели неодноразово, знищуючи кораблі російського Чорноморського флоту і берегові споруди, включно з нафтобазами? А ми зараз вже маємо “Паляницю” на 500 кілометрів. Чому ми питаємо дозволу, щоб нам хтось дозволив бити по Росії? Ми маємо своє озброєння і наші партнери готові давати фінансування.

Ми маємо нарешті перевести економіку на військові рейки. І тоді будуть чітко видно пріоритети держави – що ми фінансуємо не прокурорів і марафони, а армію. Ми будуємо не дороги корупційні, а фортифікаційні споруди. Ми захищаємо не “єдиний марафон”, а свободу слова, включно з тим, що ми можемо доносити до людей правду. Ми не маємо закривати роботу парламенту, бо вони бояться журналістів і чесної правди, бояться прямих трансляцій. І ми не маємо відключати від “Зеонбуда” телевізійні канали патріотичної спрямованості.

В цих умовах головна позиція, яка є – ми маємо зробити все можливе, для того, щоб забезпечити європейську інтеграцію України і виконання всіх завдань для цього. Бо нарешті прийшло розуміння, що армія – пріоритет. Мова – пріоритет. Віра, включно з сьогоднішніми подіями в Черкасах – пріоритет. Європейський Союз, як конституційна вимога – пріоритет. І НАТО. НАТО на першому місці.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.10.2024, 00:22
20.10.2024, 00:22
618680 1 kna
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (39074 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Испании Реал С-дад Осасуна 0 : 2 Закончился
Мальорка Атлетик - : - 28 октября 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть