Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

July

2024-02-26 11:29 Part 1 Ранок містера Доусона, директора одної з головних та найбільш популярних у Британії спортивних телекомпаній ... July

Part 1

Ранок містера Доусона, директора одної з головних та найбільш популярних у Британії спортивних телекомпаній "NVO Surface", був не надто добрим. Напередодні він добряче посидів із своїм давнім другом та його свояком в улюбленому барі. Утрьох вони приговорили пляшечку "Tullamore Dew". Потім догналися Newcastle Brown Ale.

"Whiskey without ale - money down the drain" - полюбляв говорити Доусон.

На столі задзилинчав пристрій внутрішнього зв`язку. Секретарка.

  • Yes, - роздратовано мовив Доусон

  • Mister Dowson, - ввічливо пропищала секретарка, - morning press and documents.

  • Давай, - несподівано для себе Доусон перейшов на не зрозумілу йому мову. Саме це слово напередодні ввечері постійно повторював свояк друга, наповнююючи раз по раз склянки.

Дружина друга була українкою, а її брат приїхав погостювати. Друг Доусона завжди брав його з собою. Знайомив із злачними місцями східного Лондона.

  • Sorry sir , did not understand you.

  • Give me documents !

Секретарка увійшла до кабінету і поклала на стіл пресу та документи. Доусон відклав в сторону кіпу газет. На очі йому потрапив листок бумаги. Це була заява. Директор компанії взяв до рук стандартний листок паперу - очі його сильно округлилися.

Він забув про головний біль, став перечитувати ще раз текст. Це була заява на звільнення одного з найкращих журналістів, видатного телекомментатора Amid July. Тремтячими руками Містер Доусон відклав в сторону листок бумаги. В голові робилося казна-що. Набрав по внутрішньому секретарку і попросив покликати до себе July.

Part 2

До кабінету Босса зайшов молодий хлопець. Він був одягнений у джинси та сіру футболку, на котрій була зображена фотографія з Сером Алексом Фергюссоном та гравцями Юнайтед різних років. Доусон впізнав Боббі Чарльтона, Еріка Кантону та Вейна Руні. Внизу, під фото великим літерами був напис OUR PRIDE. Він знав, що його кращий комментатор понад усе любить "Манчестер Юнайтед".

Блакитні очі Amid July сяяли щастям.

  • Are You crazy ? - запитав Доусон спокійном тоном, очима показуючи на заяву.

  • Why? Of course not ! - посміхаючись відповів July.

  • How to understand you ?

  • Sir, I like working for you. But I was invited by a Ukrainian television company and I want to work with them.

  • You are really crazy! How will you work for them? You do not know Ukrainian !

  • I know Ukrainian. Learned already.

Доусон дивився на Amid закоханими очима. Він знав що це надзвичайно талановита людина та непересічна особистість. Він знав що July знає декілька мов: іспанську, португальську, російську. Тепер до них додалась українська.

Кращий комментатор "NVO Surface" розповів своєму Боссу, що отримав запрошення від української телекомпанії більше ніж півроку тому і весь цей час присвятив виченню української. Тепер він повністю готовий до роботи в новій для себе країні.

  • Amid, what means давай ?

  • Тhere are several meanings of this word. Maybe - give me. Or maybe - lets go !

Доусон посміхнувся. Тепер він зрозумів чому свояк його друга вчора весь час казав "Давай!"

  • I'm sorry. But this is your life. Good luck to you, Amid ! - побажав Босс своєму улюбленцю, кращому комментатору Англії 2001, 2003 та 2004 років за версією газети "Англійський футбол"

Part 3

В аеропорту Києва прикордонник був вражений тим, що громадянин Об`єднанного Королівства так досконало знає українську. Він запитав чи той має українське коріння? На що наш герой відповів, що українського в ньому нічого не має. Тоді молодий сержант сказав що вони "тезки". Адже його прізвище також Джулай.

  • Тільки моє прізвище пишеться Dzhulai, а у вас July.

Amid посміхнувся і побажав людині у військовій формі гарного дня.

Новий співробітник швидко опанував себе на новому робочому місці. Він коментував чемпіонати Іспанї, Італії, Франції та Кубок Іспанії, Кубок Англії.

Його українська була досконалою, а знання предмету, себто футболу, були такими, що його коментар слухали роззявивши рота абсолютно всі.

Amid July швидко знайшов свою вдячну аудиторію. Людям подобалось у ньому абсолютно все: тембр голосу, манера коментування футбольних матчів, експресія та фанатична пристрасть.

July став тим, чого так не вистачало українським вболівальникам. Їм добряче набридли Циганики-Вацки із своїм істеричними воплями та "напевняком", а інші, Круторогово-Малиновські, працювали лише задля прославляння "одного всім відомого клубу".

Його почали запрошувати експертом на огляди матчів туру, тому що знання предмету, вміння послідовно й тактовно виражати свою думку виразно контрастували із "в мєшок і с моста", або "моі коти лучше панімают" - чим намагався привернути увагу до себе і втримати аудиторію "всеукраїнський" футбольний канал.

Аmid July полюбив Україну. Він не міг не полюбити її, адже це надзвичайно світла людина. Його очі завжди випромінюють щастя і на навколишній світ він дивиться енергійно та позитивно.

Менше місяця йому вистачило для того щоб вивчити Київ. Він знав найкрасивіші місця столиці України і любив прогулятися ними у вільний час. Час від часу відвідував театр.

Трохи згодом July став мандрувати Україною. Він відкрив для себе Манявськи водоспади та бескиди. Голубі озера Славути, соляні шахти Солотвино та Шацькі озера, Панські кручі Нікополя та Болдіни гори Чернигова, уманську "Софіївку" та Співочі терраси Харківщини. Щоразу він вдкривав для себе нову Україну.

В Україні він віддав своє серце, почав вболівати за мало відому київську "Оболонь" - команду, що грала у першій лізі українського футболу. Чому так трапилося - він і сам відповісти, мабуть, не зможе. В непересічних особистостей подібне буває

З днем народження, мій улюблений футбольний телекоментатор !!!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.02.2024, 11:29
auto-andrj-bortnk
Статус:
Старожил (726 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 1
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ланс Лорьян 2 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Александрия Рух - : - 4 мая 13:00
Чемпионат Англии Арсенал Борнмут - : - 4 мая 14:30
Чемпионат Испании Реал С-дад Лас-Пальмас - : - 4 мая 15:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть